Αθλητισμός

"Χάος" στη Μπαρτσελόνα

Ο Χρίστο Στόιτσκοφ υποστήριξε πως στη Μπαρτσελόνα επικρατεί χαοτική κατάσταση. Ο μεγάλος Βούλγαρος επιθετικός, (μέλος της dream team του Γιόχαν Κρόιφ της δεκαετίας του '90), μίλησε για τα προβλήματα που επικρατούν στο «στρατόπεδο» των Καταλανών, επισημαίνοντας ότι η διοίκηση πρέπει να κάνει κάτι άμεσα αλλιώς ο κόσμος θα εγκαταλείψει την ομάδα.

«Στην Μπαρτσελόνα επικρατεί ένα χάος αυτή τη στιγμή. Τα πάντα έχουν γυρίσει ανάποδα. Αν δεν προσέξει η διοίκηση, η ομάδα μπορεί να επιστρέψει στις μέρες του Φαν Χαλ όπου κέρδιζε τίτλους αλλά πήγαιναν γήπεδο μόνο 13.000 άνθρωποι. Ή ακόμα χειρότερα, να γίνει ότι και στην εποχή του Γκασπάρ, που σπαταλούσε εκατομμύρια σε παίκτες που δεν το άξιζαν και το γήπεδο έμενε άδειο. Είναι πιθανό να συμβεί ξανά κάτι τέτοιο», ήταν τα λόγια του 48χρονου πρώην επιθετικού των «μπλαουγκράνα» που στη συνέχεια μίλησε για τα προβλήματα του Μέσι, αναφέροντας ότι όλα προέρχονται μέσα από το σύλλογο.

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Μέσι έρχονται όλα μέσα από το σύλλογο. Υπάρχουν θέματα με πρόστιμα, διαφημίσεις, όρους του συμβολαίου κλπ. Η στάση του συλλόγου δεν είναι η καλύτερη. Πρέπει να φροντίζεις και να προστατεύεις τον καλύτερο παίκτη του κόσμου. Ο Μέσι πρέπει να τερματίσει την καριέρα του στη Βαρκελώνη, πουθενά αλλού. Η διοίκηση πρέπει να φροντίσει γι' αυτό», κατέληξε.

Ο Χρίστο Στόιτσκοφ πήγε στη Μπαρτσελόνα το 1990 (όταν ήταν προπονητής ο Γιόχαν Κρόιφ) και έμεινε μέχρι το 1995, ενώ επέστρεψε τι 1996 για να αποχωρήσει οριστικά το 1998, πετυχαίνοντας συνολικά 84 γκολ σε 177 παιχνίδια. Αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι της αποκαλούμενης «dream team» της δεκαετίας του '90.

Με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα» κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και τρία σούπερ καπ στην Ισπανία ενώ Ευρωπαϊκά με τους Καταλανούς σήκωσε ένα κύπελλο πρωταθλητριών, ένα κύπελλο κυπελλούχων και δύο ευρωπαϊκά σούπερ καπ.

Σχόλια