default-image

Προβλήματα στην Μπαρτσελόνα…

Ποδόσφαιρο
Προβλήματα στην Μπαρτσελόνα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ήττα της Μπαρτσελόνα από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ έφερε στην… επιφάνεια πολλά εσωτερικά προβλήματα των Καταλανών. Η απόλυση του Άντονι Θουμπιθαρέτα από τη θέση του αθλητικού διευθυντή (με την παραίτηση του βοηθού του, Κάρλες Πουγιόλ, που ακολούθησε) ήταν μόνο η αρχή, καθώς στο προσκήνιο ήρθε η ρήξη στις σχέσεις του Λιονέλ Μέσι με τον Λουίς Ενρίκε.

Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, οι δυο τους δεν έχουν εδώ και καιρό τις καλύτερες των σχέσεων αλλά τα πράγματα χειροτέρεψαν μετά την απόφαση του προπονητή να μην ξεκινήσει τον Αργεντινό σταρ βασικό στο «Ανοέτα». Ο Μέσι απουσίαζε από τη χθεσινή ανοικτή στο κοινό προπόνηση της ομάδας με την επίσημη δικαιολογία να αναφέρει πως ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα, αλλά τις φήμες να δίνουν και να παίρνουν πως έχει «στραβώσει» με τον προπονητή του.

Όπως αναφέρεται, ο «Λέο» θέλει πάντα να αγωνίζεται και… μουρμούριζε όταν τον άφηναν στον πάγκο ακόμη και σε αδιάφορα ματς οι Γκουαρντιόλα και Μαρτίνο. Παράλληλα, ο Λουίς Ενρίκε δεν έχει δείξει εξ αρχής διατεθειμένος να αποδεχτεί κάποια επιπλέον προνόμια που απολαμβάνει ως βεντέτα της ομάδας ο Μέσι, ενώ το γεγονός ότι δεν συνηθίζει να έχει προσωπική επαφή με τους παίκτες του δεν βοηθά την κατάσταση.

Το κλίμα ανάμεσά τους είναι «παγωμένο» και την… πληρώνει η ίδια η ομάδα. Για το λόγο αυτό, με πρωτοβουλία των υπολοίπων τριών αρχηγών της «Μπάρτσα», Τσάβι, Ινιέστα και Μπουσκέτς, θα συζητήσουν με τον Μέσι για την κατάσταση αυτή, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια λύση. Άλλωστε αυτό το ψυχροπολεμικό κλίμα ανάμεσα στον καλύτερο παίκτη της ομάδας και τον προπονητή μόνο καλό δεν κάνει σε μια περίοδο που εκείνη βρίσκεται σε κρίση κι έχει μπροστά της δύσκολα παιχνίδια, όπως το προσεχές ντέρμπι με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Καμπ Νου».

Στο μεταξύ, ένα βίντεο που ήρθε στην επιφάνεια δείχνει τον Λιονέλ Μέσι και τον Νεϊμάρ στον πάγκο της Μπαρτσελόνα αμέσως μετά το γκολ που δέχτηκε η ομάδα τους στο δεύτερο λεπτό από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, με τον Βραζιλιάνο να λέει χαριτολογώντας στον Αργεντινό να αρχίσουν ζέσταμα για να μπουν και να διορθώσουν την κατάσταση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News