default-image

Οι νέοι ταλαντούχοι αθλητές της ποδηλασίας στο Ηράκλειο

Κρήτη
Οι νέοι ταλαντούχοι αθλητές της ποδηλασίας στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προπονητικό Camp υλοποιεί η Ποδηλατική Ομοσπονδία Ελλάδος στο Ηράκλειο και στο  Παγκρήτιο Στάδιο για νέους ταλαντούχους ποδηλάτες, μέλη της Εθνικής μας ομάδας. Το προπονητικό Camp έχει διάρκεια τριών ημερών και ολοκληρώνεται σήμερα Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015.

Κατά τη διάρκεια του Camp, η ομάδα των νέων ταλαντούχων αθλητών είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις του Παγκρήτιου Σταδίου αλλά και να κάνει χρήση των υποδομών της κλειστής θερμαινόμενης πισίνας και των χώρων ενδυνάμωσης και εκγύμνασης του σταδίου σε συνεργασία με τους ομοσπονδιακούς προπονητές-συνοδούς της ομάδας, Στέλιο Κεφαλάκη, Νικό Κουμπενάκη και Στέργιο Σαλπαδήμο.

Οι αθλητές και προπονητές της ομάδας ενθουσιάστηκαν από τη λειτουργία του σταδίου και το επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών που συνάντησαν, ενώ παρέδωσαν αναμνηστική μπλούζα της ομάδας υπογεγραμμένη από τους συμμετέχοντες στο Camp στον πρόεδρο της "Ανάπτυξη Αθλητισμού" Ηρακλείου, κ. Κωνσταντίνο Βαρδαβά.

«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα η επιλογή του Παγκρητίου Σταδίου ως χώρος υλοποίησης του Camp που διοργανώνει η Ελληνική Ποδηλατική Ομοσπονδία, για τους νέους ταλαντούχους αθλητές της χώρας μας. Ο Δήμος Ηρακλείου και η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου στηρίζουν τέτοιες ενέργειες στα πλαίσια της ανάπτυξης του αθλητικού προπονητικού τουρισμού στην πόλης μας και στην περαιτέρω αξιοποίηση των αθλητικών μας εγκαταστάσεων. Στόχος μας είναι κάθε αθλητική μας εγκατάσταση να αποτελέσει πυρήνα ανάπτυξης αθλητικού προπονητικού αθλητισμού και  αθλητικών διοργανώσεων προς όφελος της πόλης σε όλη τη διάρκεια του έτους. Ευχόμαστε στους αθλητές και προπονητές της ποδηλασίας κάθε επιτυχία στο μέλλον και Καλή Χρονιά με Υγεία και ευτυχία», δήλωσε ο πρόεδρος της Ανάπτυξης Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Βαρδαβάς στη σύντομη συνάντησή του με τους αθλητές και προπονητές του Camp.

Ευχές και ευχαριστίες από τους ποδηλάτες

Τις θερμές ευχαριστίες τους για τη στήριξη της ποδηλασίας και του αθλητισμού εξέφρασαν σήμερα σε επίσκεψη τους στην Περιφέρεια Κρήτης τα μέλη της αποστολής των νέων και εφήβων της Εθνικής ομάδας ποδηλασίας, οι προπονητές τους και οι εκπρόσωποι του αθλήματος που τους συνόδευαν.

Την αποστολή της Εθνικής που αποτελούν 30 ταλαντούχοι ποδηλάτες υποδέχτηκε στην Περιφέρεια ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης. Τα μέλη της αποστολής που προπονήθηκαν για τρεις ημέρες στο Ηράκλειο εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στην Περιφέρεια, στο Δήμο και σε ιδιωτικούς φορείς για την φιλοξενία και τη στήριξή τους, επισημαίνοντας πως η Κρήτη είναι ένας ιδανικός - φιλόξενος προορισμός.

Μάλιστα ο τεχνικός σύμβουλος Στέργιος Σαλφαδήμος παράλληλα με τις ευχαριστίες αναφέρθηκε στους στόχους της ομοσπονδίας , λέγοντας « Εδώ είμαστε 28 αθλητές, η χρονιά είναι πολύ δύσκολη, γι αυτά τα παιδιά πρώτα από όλα είναι να ''πατήσουν στα πόδια τους'' κάποιοι από αυτούς θα τρέξουν με την εθνική ομάδα σε κάποιες αγωνιστικές υποχρεώσεις που έχουμε όπως τα Βαλκανικά, κάποιους γύρους, πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και παγκόσμιο. Ο πρωταρχικός στόχος της ομοσπονδίας είναι η πρόκριση των αθλητών μας στην Ολυμπιάδα και μιλάμε για αθλητές υψηλότερου επιπέδου ένας από αυτούς που κατά 99% έχει προκριθεί είναι ο Χρήστος ο Βολικάκης, αθλητής από το Βόλο αλλά τρέχει με τα χρώματα του Ηρακλείου και από ότι άκουσα υποστηρίζεται εδώ». Ο κ. Σαλφαδήμος και οι εκπρόσωποι του αθλήματος ευχαρίστησαν για την στήριξη τον εντεταλμένο σύμβουλο αθλητισμού της Περιφέρειας Νίκο Σιριγωνάκη , στον οποίο έδωσαν και ενθύμιο μια αθλητική φανέλα.

Από την πλευρά του ο κ. Σιριγωνάκης ευχαρίστησε τους αθλητές και τους εκπροσώπους τους ανταποδίδοντας ενθυμήματα της Περιφέρειας Κρήτης αλλά και παραδοσιακό κέρασμα. Ο κ. Σιριγωνάκης, αφού αναφέρθηκε στα θετικά μηνύματα που εκπέμπουν στην Νεολαία μέσω του αθλήματος οι ταλαντούχοι ποδηλάτες, τόνισε ότι η Περιφέρεια θα είναι δίπλα στο άθλημα και σε κάθε δράση που προάγει το ευ αγωνίζεσθε . «Eίναι μεγάλη μας τιμή που υποδεχόμαστε σήμερα την εθνική ομάδα εφήβων-νεανίδων της ποδηλασίας και πρέπει να ευχαριστήσουμε την Ελληνική ομοσπονδία ποδηλασίας που επέλεξε το Ηράκλειο για να γίνει αυτό το προπονητικό κάμπ, ένα κάμπ όπου οι ποδηλάτες πραγματοποίησαν αγώνες ποδηλασίας δρόμου, bmx και ορεινή ποδηλασία εν όψει των αθλητικών υποχρεώσεών τους το 2015» ανέφερε υποδεχόμενος την αποστολή ο κ. Σιριγωνάκης , και πρόσθεσε « Η ποδηλασία τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μια άνθηση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην πόλη μας, την Κρήτη γενικότερα παρ' όλο που οι υποδομές και οι χώροι άθλησης του συγκεκριμένου αθλήματος δεν είναι οι πλέον κατάλληλες σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες-κράτη. Παρόλα αυτά ως Περιφέρεια Κρήτης θέλω να πω ότι είμαστε δίπλα στο άθλημα, είμαστε αρωγοί και παραστάτες σε δράσεις και εκδηλώσεις που σκοπό έχουν την ανάπτυξη του αθλήματος, το «εύ αγωνίζεσθαι» και το αθλητικό πνεύμα» .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News