default-image

Άλλος ένας… άθλος για τον Ρονάλντο

Ποδόσφαιρο
Άλλος ένας… άθλος για τον Ρονάλντο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρεάλ Μαδρίτης ηττήθηκε με 2-1 από τη Βαλένθια στην πρώτη της αναμέτρηση για το 2015, αλλά ο Ρονάλντο συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Στα πρώτα λεπτά του πρώτου παιχνιδιού μέσα στο 2015, ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατάφερε να γράψει ξανά ιστορία, αφού πλέον είναι ο 6ος σκόρερ στην ιστορία των 5 μεγάλων πρωταθλημάτων της Ευρώπης με 287 τέρματα.

Ο Πορτογάλος επιθετικός άνοιξε το σκορ με πέναλτι στην αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Βαλένθια, έφτασε τα 26 γκολ σε 15 αγώνες πρωταθλήματος φέτος και τα 33 σε 26 αγώνες.

Συνολικά στην καριέρα του σε  Premier League και Primera Division, όμως, μετράει 287 τέρματα, με συνέπεια να πιάσει στη σχετική λίστα τον Γκόρντον Χόντσον που είχε σημειώσει τόσα γκολ μόνο στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος.

Μπροστά του και σε σχετικά κοντινή απόσταση βρίσκεται ο Αργεντινός Ντέλιο Όνις, με τη σπουδαία καριέρα στη Ligue 1 (κυρίως με Μονακό) όπου αναδείχθηκε 5 φορές αρχισκόρερ με 299.

Στην 4η θέση υπάρχει ο σπουδαίος σκόρερ της Εβερτον, Ντίξι Ντιν, με τα 310 γκολ, ακολουθεί ο Στιβ Μπλούμερ (Ντέρμπι, Μίντλεσμπρο) με 317 γκολ, στη 2η θέση φιγουράρει ο "μπομπέρ" Γκερντ Μίλερ με 365 γκολ στη Bundesliga με την Μπάγερν Μονάχου και στην κορυφή της σχετικής λίστας ο Τζίμι Γκριβς (Τσέλσι, Τότεναμ, Γουέστ Χαμ, Μίλαν) με 366 τέρματα.

Ο αρχισκόρερ της Primera Division, Λιονέλ Μέσι, βρίσκεται στην 11η θέση της λίστας με 257 γκολ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News