default-image

Λύγισε στο τέλος ο Πλατανιάς στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Ποδόσφαιρο
Λύγισε στο τέλος ο Πλατανιάς στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν κατάφερε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη στην αυλαία του 2015 ο Πλατανιάς, ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1 τον Ολυμπιακό μέσα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", αλλά γνώρισε τελικά την ήττα χάρη στο γκολ του Μήτρογλου στο 73ο λεπτό.

Μια επιπολαιότητα του Μαζουακού στο 7' έφερε τον Τσουράκη φάτσα με τον Ρομπέρτο όμως το πλασέ του πέρασε άουτ. Δευτερόλεπτα αργότερα ένα λάθος στο ύψος της μεσαίας γραμμής έφερε την χαμένη ευκαιρία του Τόρες. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ξεκίνημα αλλά ήταν νευρικοί και δίχως ρυθμό, την στιγμή που οι φιλοξενούμενοι έκλειναν χώρους και δεν αστειεύονταν στην κόντρα.

Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να βάζει συνεχώς τους ακραίους του μπακ στο επιθετικό κομμάτι και από μια προώθηση του Μαζουακού προέκυψε το 1-0 στο 17ο λεπτό. Τελικός αποδέκτης της μπάλας ο Εντινγκά, που με ένα σκροπ εκτός περιοχής άφησε άγαλμα τον Ολιμπά.

Ο χρόνος κυλούσε με την εικόνα της αναμέτρησης να μην αλλάζει. Οι "ερυθρόλευκοι" διατηρούσαν την κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κλασικές ευκαιρίες εντός περιοχής, ενώ παράλληλα με εύκολα λάθη έδιναν δικαιώματα που δεν μπορούσαν να εκμεταλλευθούν οι αντίπαλοι τους. Και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ωστόσο ο Πλατανιάς έφτασε στην ισοφάριση. Ωραία κάθετη συνεργασία (έστω και οριακά σε θέση οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης), με τον Τόρες να δίνει την ασίστ στον Αγκιλέρα για το 1-1 στο 50'.

Η πίεση πλέον ήταν στην πλευρά του Ολυμπιακού και ο Μίτσελ με δύο αλλαγές στο 58' θέλησε να διαφοροποιήσει το παιχνίδι της ομάδας του, με την αντικατάσταση του Μπενίτες να μην αρέσει στους οπαδούς των Πειραιωτών, που χειροκρότησαν την είσοδο του Μενδρινού στο ματς από πλευράς των φιλοξενούμενων.

Το ματς κρίθηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, αυτά που μεσολάβησαν ανάμεσα στο 72ο και το 73ο λεπτό της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην κόντρα 3 με 1, ο Τόρες βρέθηκε φάτσα με το γκολ αλλά ο Ρομπέρτο έπεσε στα πόδια του και έσωσε τον Ολυμπιακό από τα χειρότερα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ντομίνγκες από δεξιά βρήκε τον Μήτρογλου στο δεύτερο δοκάρι και ο Έλληνας διεθνής φορ δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει σε κενή εστία για το 2-1.

Σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του Φαλήρου, που βρήκε τους Πειραιώτες να επικρατούν με την ψυχή στο στόμα του πεισματάρη Πλατανιά, που πάλεψε γενναία για ένα αποτέλεσμα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουακού, Εντινγκά, Μανιάτης, Φορτούνης (58' Ντουρμάζ), Ντομίνγκες, Μήτρογλου (86' Διαμαντάκος), Μπενίτες (58' Ντοσεβί).

Πλατανιάς (Χριστόπουλος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μιλούνοβιτς (61' Μενδρινός), Μπανανά, Τσουράκης (45+1' Φιγκουέιρα), Ιτούα, Μαχαμάτ (80' Γουνδουλάκης), Μπεριάν, Τόρες, Δημήτρης, Αγκιλέρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News