Αθλητισμός

Τα μετέωρα βήματα του ΟΦΗ

Στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της ιστορίας του μπήκε ο ΟΦΗ μετά τις χθεσινές εξελίξεις και η 5η Ιανουαρίου είναι κλειδί για το αύριο. Εκείνη τη μέρα θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό του ΒΑΚ η γενική συνέλευση της ΠΑΕ, που πλέον έχει πολύ μεγάλη σπουδαιότητα.

Από τη συνεδρίαση της Δευτέρας είχε προκύψει το κλίμα απαισιοδοξίας, με μέλη του διοικητικού σχήματος να προαναγγέλλουν το «ναυάγιο» με τους Ιταλούς.  

Ο πρόεδρος Ανδρέας Μανουσάκης είχε αναλάβει το «βάρος» των επαφών, έχοντας φυσικά στενή συνεργασία με τον Τζενάρο Γκατούζο. Τις τελευταίες ημέρες, η αλήθεια είναι ότι η ανησυχία είχε κάνει την εμφάνισή της, με κάποια... σημάδια που δεν ήταν προς την επιθυμητή κατεύθυνση.

Στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι και τη γενική συνέλευση θα πρέπει να γίνουν ορισμένα πράγματα, καθώς στην παρούσα φάση υπάρχει και η λειτουργία της ομάδας. Τα ανοιχτά «μέτωπα» δεν είναι και λίγα, με πιο σοβαρό τη ρύθμιση προς την εφορία, που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαθεί.

Σε ό,τι αφορά το αύριο, ουδείς μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι, καθώς θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις. Τα επόμενα βήματα είναι κάτι που προκαλεί μεγάλη αγωνία στις τάξεις των φιλάθλων, καθώς αρκετοί είχαν εναποθέσει τις ελπίδες του στο ιταλικό... όνειρο.

Η χθεσινή μέρα ούτως ή άλλως ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη για να ειπωθεί κάτι που θα αφορά το μέλλον, όμως η απαισιοδοξία είναι στα ύψη. Αρκετοί μιλούν για δρόμο χωρίς γυρισμό και άλλοι εκφράζουν το φόβο ότι οι «ασπρόμαυροι» θα έχουν την τύχη της Νίκης Βόλου.

Είναι μια πραγματικότητα ότι οι υποχρεώσεις γίνονται ιδιαίτερα πιεστικές και υπάρχει ταυτόχρονα η 12η Ιανουαρίου, που ο ΟΦΗ θα κληθεί να αποσυρθεί από το άρθρο 99, για να μην έχει σοβαρές κυρώσεις από τη Σούπερ Λίγκα. Κάποιες πληροφορίες λένε ότι μέλη της διοίκησης έχουν αποφασίσει να μιλήσουν με τη... σκληρή γλώσσα της αλήθειας, κάτι που κάνει την προσεχή συνέλευση πολύ κρίσιμη.  

Μέχρι τότε είναι πολύ πιθανό να γίνουν διάφορες ζυμώσεις για το πεδίο που λέγεται ΟΦΗ, ώστε να πέσουν στο τραπέζι πιθανές λύσεις για την πιο δύσκολη καμπή των τελευταίων ετών.

Σχόλια