default-image

Τελειώνει με Κόστα, το παλεύει με Ροσίτσκι

Ποδόσφαιρο
Τελειώνει με Κόστα, το παλεύει με Ροσίτσκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλείνουν σιγά-σιγά τα μεταγραφικά… μέτωπα στον Ολυμπιακό. Η κάλυψη της θέσης του στόπερ αποτελούσε πρωταρχικό μέλημα και, όπως όλα δείχνουν, ο Ρικάρντο Κόστα είναι έτοιμος να έρθει στην Αθήνα για να υπογράψει με τους «ερυθρόλευκους».

Ο Μίτσελ δεν βρήκε κάτι πολύ καλύτερο στην αγορά και ο 33χρονος Πορτογάλος θεωρείται μια πολύ αξιόπιστη λύση, που θα προσφέρει άμεσα στην ομάδα. Μάλιστα ο Ισπανός τεχνικός φέρεται να έχει ήδη μιλήσει με τον Ισπανό ατζέντη του, Μαριάνο Αγκιλάρ, και ο Κόστα είναι απόλυτα θετικός στο να εγκαταλείψει το Κατάρ για χάρη του Ολυμπιακού.

Πιο περίπλοκη είναι η υπόθεση του Τόμας Ροσίτσκι. Ο Τσέχος μέσος ήταν χθες εκτός 18άδας της Άρσεναλ για το ματς με τη Γουέστ Χαμ, κάτι που κίνηση… υποψίες για το μέλλον του στην ομάδα, ειδικά από τη στιγμή που προερχόταν από την καλύτερη φετινή του εμφάνιση. Ο μάνατζερ του 34χρονου άσου επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον των «ερυθρόλευκων», ενώ στην Τσεχία γράφτηκε πως ίσως ο αδερφός του έρθει στην Αθήνα τις επόμενες μέρες. Ασφαλώς πρόκειται για μια υπόθεση με ακόμη αρκετές δυσκολίες, οικονομικής φύσεως και όχι μόνο, αλλά είναι σαφές πως από τις τόσες φορές που ο Ροσίτσκι έχει απασχολήσει τον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά η απόκτησή του μοιάζει πιο εφικτή από ποτέ.

Στασιμότητα, τουλάχιστον φαινομενικά, υπάρχει στο θέμα απόκτησης εξτρέμ, αν και ο Χατέμ Μπεν Αρφά παραμένει διαθέσιμος αφότου το Αμβούργο έκανε πίσω και η Νις στρέφεται σε πιο οικονομικές λύσεις.

Από εκεί και πέρα, η παραμονή του Ιμπραΐμ Αφελάι στον Ολυμπιακό είναι αμφίβολη και ήδη κυκλοφορούν σενάρια από την Ιταλία για ενδιαφέρον ομάδων, ανάμεσά τους και της Ίντερ. Ο Ολλανδός εξτρέμ δεν θα δυσκολευτεί να βρει ομάδα και καλή πρόταση, δεδομένου ότι είναι εσχάτως βασικός στην εθνική του ομάδα και είχε αρκετά καλή παρουσία στο Champions League. Το θέμα είναι τι θα πράξουν οι «ερυθρόλευκοι», κάτι που ισχύει και για τον Τζίμι Ντουρμάζ. Η Κασίμπασα έχει βάλει στο μάτι τον Σουηδό εξτρέμ που έχει καλό όνομα στην Τουρκία και ίσως έρθει πρόταση για παραχώρησή του, δανεικού με οψιόν αγοράς ή με πώληση. Τέλος, σε ό,τι αφορά στον Γκαετάν Μπονγκ, όλα δείχνουν πως θα αποτελέσει παρελθόν, καθώς ο ατζέντης του θα φέρει πρόταση στην ΠΑΕ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, μετά από άδεια οκτώ ημερών, οι παίκτες του Ολυμπιακού επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις αρχίζοντας προετοιμασία για το ματς με τον Πλατανιά την Κυριακή στο «Γ. Καραϊσκάκης» (15:00). Ο Μίτσελ ελπίζει να δει τον Αυλωνίτη να προπονείται κανονικά, καθώς μετά την αποχώρηση Αμπιντάλ, τον τραυματισμό του Μποτία και τη μεταγραφή στόπερ να εκκρεμεί, έχει απομείνει στα μετόπισθεν μόνο ο Σιόβας. Ιατρικά έτοιμος είναι πλέον και ο Ντουρμάζ, ενώ προς τα τέλη του μήνα θα επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς ο Μιλιβόγεβιτς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News