Αθλητισμός

"Να έχουμε τον έλεγχο του ρυθμού"

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί αύριο στις 7 το απόγευμα τον Παναθηναϊκό για την 11η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ ανδρών, σ' ένα ντέρμπι, στο οποίο δεν μπορούν να γίνουν προγνωστικά. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης, μάλιστα, χαρακτήρισε το παιχνίδι σαν μια παρτίδα… σκάκι.

Ο γκαρντ των «ερυθρολεύκων» τόνισε πως η ομάδα του θα πρέπει να επιβάλλει το ρυθμό της, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το ροζ φύλλο λόγω της βοήθειας του κόσμου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Μάντζαρης στο esake.gr:

Για την σημασία του αγώνα για την ομάδα του: «Όλοι ξέρουν τη σημασία του συγκεκριμένου παιχνιδιού τόσο για μας όσο και για τον Παναθηναϊκό και νομίζω ότι οποιαδήποτε επιπλέον αναφορά είναι περιττή».

Για το κλειδί της αναμέτρησης: «Οι λεπτομέρειες. Τι εννοώ; Πρέπει να εφαρμόσουμε στο γήπεδο αυτά που έχουμε προετοιμάσει και να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη σημασία στα μικρά πράγματα. Αυτά είναι στο τέλος που σου επιτρέπουν να φτάσεις στην επίτευξη του στόχου σου».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Σ' αυτό το επίπεδο δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σημείο που ξεχωρίζει μια ομάδα. Τον αντίπαλο αυτού του μεγέθους τον αντιμετωπίζεις συνολικά και σαν να παίζεις μια παρτίδα σκάκι. Να σκέφτεσαι την επόμενη κίνηση πριν αυτή γίνει. Γι' αυτό μίλησα για τις λεπτομέρειες».

Για το πού θα στηριχθεί ο Ολυμπιακός: «Νομίζω ότι από την αρχή της σεζόν έχουμε δείξει ότι μέσα από την άμυνα αντλούμε ενέργεια και βγάζουμε φάσεις. Ο στόχος είναι να έχουμε τον έλεγχο του ρυθμού και πιστεύω ότι με τη βοήθεια του κόσμου θα τα καταφέρουμε. Είναι σημαντικό ο κόσμος να είναι από την αρχή ως το τέλος στο πλευρό μας όπως μόνο αυτοί ξέρουν».

Σχόλια