Αθλητισμός

Συγκεκριμένοι μεταγραφικοί στόχοι

Με νέο αγωνιστικό προφίλ θα παρουσιαστεί ο ΟΦΗ μετά την διακοπή, καθώς όλα δείχνουν ότι πάει σε μια ανανέωση του ρόστερ στα μισά της σεζόν. Επιλογή που εμπεριέχει ρίσκο, αλλά αποτελεί ταυτόχρονα και επιτακτική ανάγκη, από τη στιγμή που υπάρχουν αρκετές αποχωρήσεις.

Άλλωστε, η ομάδα του Ηρακλείου επιδιώκει την βελτίωση, ώστε να ξεφύγει από τις επικίνδυνες θέσεις και στόχος είναι να προσθέσει ποιοτικά… γρανάζια στη «μηχανή» της.

Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι να γίνει το επόμενο… βήμα από τους Ιταλούς που έχει δείξει ενδιαφέρον, καθώς από τη μία θα είναι καίρια εξέλιξη για την οικονομική ευχέρεια της ΠΑΕ, αλλά και την αδειοδότηση. Αν όλα κυλήσουν όπως έχουν προαναγγελθεί και υπάρξει ρευστότητα στα ταμεία της ομάδας, θα δοθεί μεγάλη «μάχη» για να αποκτήσει ξανά ο ΟΦΗ την άδεια (με ανάκληση της ποινής) και κατ' επέκταση να μην υπάρχουν περιορισμοί στην μεταγραφική δραστηριότητα.

Πάντως ο Τζενάρο Γκατούζο και οι διοικούντες έχουν καταρτίσει μια μακροσκελή λίστα, που καλύπτει ένα ευρύτερο φάσμα, τόσο για την περίπτωση που θα έχουν αδειοδότηση, αλλά και χωρίς. Υπάρχουν παίκτες που… αρέσουν και σύντομα θα γίνουν «κρούσεις», όπως και άλλοι με τους οποίους έχουν ήδη μιλήσει.

Σ' αυτή την κατηγορία είναι ο Κώστας Κατσουράνης, με τον οποίο έχει μιλήσει προσωπικά ο Γκατούζο, ενώ πρόκειται για μεταγραφικό στόχο και άλλων ομάδων. Χθες, ήρθε στο προσκήνιο του Βασίλη Σκούρτη, ο οποίος αποχωρεί από τη Νίκη Βόλου. Ο 22χρονος στράικερ που έχει γεννηθεί στα Χανιά, είναι διεθνής με την Εθνική Ελπίδων της Αλβανίας και θεωρείται ιδιαίτερα ταλαντούχος. Πάντως, δεν είναι εύκολη περίπτωση αφού ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και ο Αστέρας Τρίπολης.

Στον ΟΦΗ θέλουν να έχουν ετοιμότητα και έτσι υπάρχουν πολλοί παίκτες κάτω των 24 ετών, που εξετάζονται εξονυχιστικά. Στους «ασπρόμαυρους» αρέσει πολύ ο Απόστολος Βέλλιος, ο οποίος μετά από μια τριετία στην Έβερτον μετακόμισε το καλοκαίρι στη Λιρς. Πρόκειται για μια υπόθεση με αντικειμενικές δυσκολίες, όμως διαθέτει ποιότητα και προοπτική για τα επόμενα χρόνια. Επίσης, ακούγονται έντονα τα ονόματα των Διούδη, Τσουμάγκα και Σουνά, χωρίς προς το παρών να υπάρχει κάτι χειροπιαστό.

Η παρουσία του Ντελισάντι, που έχει διατελέσει μάνατζερ και σκάουτερ στην χώρα μας, θα είναι μια βοήθεια για τον Γκατούζο, καθώς γνωρίζει αρκετούς νεαρούς Έλληνες παίκτες. Πάντως, ένα ακόμη σενάριο που προέκυψε αφορά τον 18χρονο άσο της Γιουβέντους, Τάσο Δώνη , καθώς πρόκειται για μια ομάδα, που Ντελισάντι και Γκατούζο διατηρούν καλές σχέσεις.

Σχόλια