default-image

Στα πέναλτι πήρε η Νάπολι το Σούπερ Καπ

Ποδόσφαιρο
Στα πέναλτι πήρε η Νάπολι το Σούπερ Καπ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτο σε εξέλιξη ήταν το παιχνίδι ανάμεσα σε Γιουβέντους και Νάπολι για το Σούπερ Καπ Ιταλίας που έγινε στη Ντόχα του Κατάρ, με τους «παρτενοπέι» να κατακτούν τον τίτλο μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας, το 2-2 της παράτασης και το υπέρ τους 6-5 στη διαδικασία των πέναλτι!

Η «γηραιά κυρία» έκανε ονειρικό ξεκίνημα καθώς μόλις στο πεντάλεπτο ο Τέβεζ εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα των «παρτενοπέι» και με πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Στη συνέχεια η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ είχε σημαντικές ευκαιρίες και δύο δοκάρια σε προσπάθειες των Χάμσικ και Ιγκουαΐν. Τελικά, έφτασε στην ισοφάριση με κοντινή κεφαλιά του Ιγκουαΐν στο 68' για να πάει το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί η Γιουβέντους στα 37 δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου έκανε το 2-1 με σουτ του Τέβεζ. Ωστόσο, αυτό για ακόμα μία φορά δεν αποδείχθηκε αρκετό καθώς στο 118' ο Ιγκουαΐν ισοφάρισε στέλνοντας το ματς στα πέναλτι.

Εκεί, ψυχραιμότεροι ήταν οι παίκτες της Νάπολι που επικράτησαν 6-5! Ο Μπουφόν έκανε ό,τι μπορούσε καθώς απέκρουσε τρεις εκτελέσεις πέναλτι, με τους Τέβεζ, Κιελίνι και Παντόιν να αστοχούν για να δίνουν έτσι τον τίτλο στη Νάπολι.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Ζοργκίνιο    Απόκρουση

Τέβεζ        Δοκάρι

Γκουλάμ    0-1

Βιντάλ        1-1

Αλμπιόλ    1-2

Πογκμπά    2-2

Ινλέρ        2-3

Μαρκίσιο    3-3

Ιγκουαΐν    3-4

Μοράτα    4-4

Γκαργκάνο    4-5

Μπονούτσι    5-5

Μέρτενς    Απόκρουση

Κιελίνι        Απόκρουση

Καγιεχόν    Απόκρουση

Περέιρα    Άουτ

Κουλιμπαλί    5-6

Παντόιν    Απόκρουση

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Λιχστάινερ (79' Παντόιν), Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Πογκμπά, Πίρλο (67' Περέιρα), Μαρκίσιο, Βιντάλ, Τέβες, Γιορέντε (106' Μοράτα).

ΝΑΠΟΛΙ: Ράφαελ, Μάτζιο, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Γκαργκάνο, Νταβίντ Λόπες (90'Ινλέρ), Καγιαχόν, Χάμσικ (79' Μέρτενς), Ντε Γκουζμάν (106' Ζοργκίνιο), Ιγκουαΐν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News