default-image

Περισσότερα από 200 παιδιά στο kids Athletics στο Παγκρήτιο

Αθλητισμός
Περισσότερα από 200 παιδιά στο kids Athletics στο Παγκρήτιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότερα από 200 παιδιά βρέθηκαν το Σάββατο το πρωί στο Παγκρήτιο Στάδιο παίρνοντας μέρος στο πρόγραμμα Kids Athletics, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου. ΟΦΗ, Πήγασος και Ιδομενέας, τρία σωματεία που διαθέτουν ακαδημίες στίβου, αποφάσισαν από κοινού τη διεξαγωγή μίας γιορτής αφιερωμένης στο στίβο, τα μικρά παιδιά και το παιχνίδι.

Γονείς και μικροί αθλητές και αθλήτριες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, έδωσαν δυναμικό «παρών» και… ζωή στο Παγκρήτιο Στάδιο. Χωρισμένα σε ομάδες, τα παιδιά δοκιμάστηκαν σε όλα τα αγωνίσματα, ενώ η συμμετοχή και των γονιών έδωσε μία πολύ ωραία νότα στην εκδήλωση προσφέροντας παράλληλα άφθονο γέλιο.

Τι είναι όμως το kids Athletics; Ο υπεύθυνος του προγράμματος στην Κρήτη Χρήστος Λίτσικας εξηγεί: «Είναι ένα πρόγραμμα της παγκόσμιας ομοσπονδίας του στίβου, το οποίο έχει σκοπό να γνωρίσει στα παιδιά από 7 έως 12 χρονών το άθλημα του στίβου. Επειδή τα αγωνίσματα στου στίβου είναι λίγο ιδιαίτερα και δεν μπορούν τα παιδάκια να το αντιληφθούν στην αγωνιστική τους μορφή έχουμε προσαρμόσει τα αθλήματα στο επίπεδο των παιδιών και δουλεύουμε με αυτά ομαδικά σε παιχνιώδη μορφή. Τα όργανα είναι όλα από αφρώδη μαλακά υλικά, πολύχρωμα για να αρέσουν στα παιδιά περισσότερο. Δε μας ενδιαφέρει να δούμε ποιο παιδάκι είναι καλύτερο. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να γνωρίσουν τα παιδιά όλα τα αγωνίσματα του στίβου και πάνω από όλα να περάσουν καλά. Κι από εκεί και πέρα όποιο θέλει μπορεί να συνεχίσει και αγωνιστικά αργότερα σε όποιο αγώνισμα επιλέξει αυτό».

Όσο για την προχθεσινή εκδήλωση ο κ. Λίτσικας τονίζει: «Αποφασίσαμε να κάνουμε από κοινού μία γιορτούλα χριστουγεννιάτικη μέσα από το πρόγραμμα αυτό και μάλιστα πρωτοτυπήσαμε και βάλαμε και τους γονείς να αγωνιστούν. Από ό,τι είδαμε, περάσανε πάρα πολύ καλά. Αυτό θέλαμε. Αυτό είναι το νόημα και του προγράμματος: να περνάνε πάνω από όλα καλά τα παιδιά και να γνωρίσουν παίζοντας το άθλημα του στίβου».

Παρούσα, ως ιδρυτής του σωματείου Ιδομενέας, παραβρέθηκε στο Παγκρήτιο Στάδιο και η Ηρακλειώτισσα πρωταθλήτρια του έπταθλου Αργυρώ Στρατάκη, η οποία, αναφερόμενη στο kids Athletics, τόνισε: «Είναι η πρώτη φορά που τρεις σύλλογοι μαζί αποφασίσαμε να διοργανώσουμε το kids Athletics, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικό και αφορά μαθητές, όπου προσπαθούμε να μυήσουμε τα παιδιά στον κλασικό αθλητισμό παίζοντας και διασκεδάζοντας. Είναι ένα πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας το οποίο τρέχει τα τελευταία οκτώ χρόνια. Τον τελευταίο χρόνο μας έχει δοθεί μία πολύ μεγάλη ευκαιρία, καθώς συνεργαζόμαστε με το υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα μέσα στο πρόγραμμα του κοινωνικού σχολείου και έχουμε εντάξει το πρόγραμμα kids Athletics μέσα στα σχολεία, που σημαίνει ότι όλα τα σχολεία της χώρας θα πραγματοποιήσουν αυτό το πρόγραμμα».

Το σωματείο «Πήγασος» εκπροσώπησε ο παλαίμαχος πρωταθλητής δισκοβολίας Σπύρος Αραμπατζής, ο οποίος επισήμανε: «Προσπαθούμε όλοι οι άνθρωποι του στίβου να γίνει ο στίβος παιχνίδι. Το μειονέκτημα του στίβου όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι πρόκειται για ένα μοναχικό άθλημα. Ως παιδιά εμείς κάναμε προπόνηση περίπου 10 μήνες για να συμμετάσχουμε σε 1 έως 5 αγώνες το χρόνο. Τώρα ο στόχος είναι, με την πολύ έξυπνη ιδέα που έχει ξεκινήσει από την παγκόσμια ομοσπονδία του στίβου, τα παιδιά να παίζουν πιο συχνά. Να μην αισθάνονται αυτό το άγχος του αγώνα. Προσπαθούμε να φέρουμε τα παιδιά στα στάδια, να γνωρίσουν τα αγωνίσματα του στίβου με αυτό τον ειδικά διαμορφωμένο εξοπλισμό και να παίζουν ομαδικά. Στην ουσία προσπαθούμε να κάνουμε το στίβο ομαδικό άθλημα, να έχει μέσα και το παιχνίδι. Το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών ξεκινούν από την κολύμβηση και μετά καταλήγουν στα ομαδικά αθλήματα και κυρίως στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να τα κρατήσουμε στο στίβο παίζοντας».

Να σημειωθεί ότι στην Κρήτη το πρόγραμμα kids Athletics έχει περάσει από περίπου 70 σχολεία σε όλη την Κρήτη και έχουν συμμετάσχει σε αυτό περισσότερα από 6.500 παιδιά, ένα νούμερο εντυπωσιακό, αν μη τι άλλο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News