Αθλητισμός

Αποθέωση στο "αντίο" του Ερίκ Αμπιντάλ

Αν και 24 ώρες νωρίτερα είχε ανακοινώσει το τέλος τους σπουδαίας καριέρας του, ο Ερίκ Αμπιντάλ αγωνίστηκε κανονικά με τον Ολυμπιακό απέναντι στην Καλλονή στη Μυτιλήνη, για να βοηθήσει τους «ερυθρόλευκους» να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στο κέντρο της άμυνας (τραυματισμοί Μποτία και Αυλωνίτη). Οι στιγμές που έζησε στο ποδοσφαιρικό του «αντίο» ήταν πραγματικά μοναδικές.

Με το σκορ στο 0-4 για τον Ολυμπιακό, ο Μίτσελ ετοίμαζε τρίτη αλλαγή, με τον νεαρό αμυντικό Πραξιτέλη Βούρο να είναι ο παίκτης που θα έμπαινε. Δευτερόλεπτα πριν την αλλαγή στο 79', οι παίκτες των «ερυθρόλευκων» μαζεύτηκαν προς το κέντρο του γηπέδου, πιστεύοντας ότι θα βγει ο Γάλλος για να γνωρίσει την αποθέωση. Ωστόσο ο Ισπανός αντικατέστησε τον Ελαμπντελαουί.

Η στιγμή της αποθέωσης ήρθε στο τέλος. Στο 91' ο Αμπιντάλ έδειξε σα να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Φυσικά αυτό δεν ίσχυε, απλά πήρε από τον πάγκο την εντολή να αποχωρήσει, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το τελετουργικό που του άξιζε. Και αυτό έγινε.

Ολοι οι φίλαθλοι σηκώθηκαν όρθιοι για να τον αποθεώσουν. Οι συμπαίκτες του στον αγωνιστικό χώρο (αλλά και αρκετοί αντίπαλοι) έσπευσαν κοντά του για τον ίδιο λόγο και ένας-ένας άρχισαν να τον αγκαλιάζουν και να τον φιλούν. Όλα τα μέλη της αποστολής του Ολυμπιακού που ήταν στον πάγκο σηκώθηκαν και πήγαν δίπλα στην πλάγια γραμμή, καταχειροκροτώντας τον.

Ο Γάλλος αποχώρησε, χαιρέτισε και ο ίδιος ένα-ένα τα μέλη του πάγκου του Ολυμπιακού, αλλά η γιορτή δεν είχε τελειώσει. Με το σφύριγμα της λήξης, ο Αμπιντάλ μπήκε και πάλι στον αγωνιστικό χώρο, άπαντες οι συμπαίκτες του έσπευσαν και πάλι για να τον αγκαλιάσουν και να τον αποθεώσουν. Στη συνέχεια έκαναν τον κλασικό «διάδρομο» μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ώστε να περάσει ανάμεσά τους, χειροκροτώντας τον εκ νέου.

Αυτά συνέβησαν μπροστά από την εξέδρα των οπαδών του Ολυμπιακού, τους οποίους ο Αμπιντάλ έσπευσε να χειροκροτήσει, γνωρίζοντας και πάλι την αποθέωση. Ωστόσο υπήρχε και συνέχεια. Οι συμπαίκτες του τον… άρπαξαν και τον «πέταξαν» στον αέρα αρκετές φορές.

Το... τελετουργικό εντός αγωνιστικού χώρου ολοκληρώθηκε με την «αναμνηστική» φωτογραφία που έβγαλαν οι παίκτες του Ολυμπιακού μαζί με τον Ερίκ Αμπιντάλ!

Σχόλια