Αθλητισμός

Φτηνά τη γλύτωσε ο Φελπς

Γλύτωσε τη φυλακή, αλλά δε θα δοθεί δεύτερη ευκαιρία στον Μάικλ Φελπς, ο οποίος τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή και 18μηνη τιμωρία αυστηρής επιτήρησης.

Ο κάτοχος 18 χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων στην κολύμβηση, τον περασμένο Σεπτέμβριο συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ και ευτυχώς δεν αποτέλεσε κίνδυνο για τη ζωή άλλων.

Συνοδευόμενος από τη μητέρα του, Ντέμπι και έχοντας την υποστήριξη του παίκτη του φούτμπολ Ρέι Λούς, ο 29χρονος που επέστρεψε φέτος στις πισίνες παραδέχθηκε την ενοχή του.

Ο δικηγόρος του εξήγησε πως ο πελάτης του ακολούθησε πρόγραμμα 45 ημερών σε κλινική αποτοξίνωσης στην Αριζόνα και συνεχίζει στο Μέριλαντ, ενώ αποκάλυψε πως ο Φελπς θα μοιραστεί την ιστορία του στους "Ανώνυμους Αλκοολικούς".

Η αμερικανική ομοσπονδία κολύμβησης τον τιμώρησε με αποκλεισμό έξι μηνών. Δεν τον υπολογίζει για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Καζάν το καλοκαίρι.

"Το πρόγραμμα των 45 ημερών που έκανα με βοήθησε να μάθω πράγματα για τον εαυτό μου. Γνωρίζω πως έχω τα εργαλεία να προχωρήσω μπροστά, να το ξεπεράσω, θα συνεχίσω να ωριμάζω και θα βοηθήσω άλλους ανθρώπους να μην κάνουν το ίδιο λάθος. Ανυπομονώ σε ένα λαμπρό μέλλον", τόνισε ο Φελπς. Οι κατηγορίες θα σβηστούν αν καταφέρει να μη μπλέξει ξανά το ίδιο.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Φελπς είχε προβλήματα με το νόμο. Το 2004 ο 19χρονος είχε συλληφθεί και πάλι μεθυσμένος, ενώ μετά το 2008 συνελήφθη να κρατάει στα χέρια του πίπα για να καπνίσει ινδική κάνναβη.

Σχόλια