Αθλητισμός

Τίποτε δεν είναι τυχαίο, με τις αξίες στην πρώτη γραμμή

Κάποια στιγμή, πολλοί που ασχολούνται παραγοντικά με το ποδόσφαιρο και νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα για την μπάλα, ως αυθεντίες του αέρα, παίρνουν τα μαθήματά τους. Τις περισσότερες φορές όμως από την ίδια την κολοβή φύση του ελληνικού πρωταθλήματος την πληρώνουν οι ομάδες. Η ίδια η μπάλα τούς κάνει να μετανιώνουν για αποφάσεις τους στην πορεία του χρόνου, αλλά και πάλι βρίσκουν δικαιολογίες...

Η περίπτωση του Γιάννη Πετράκη είναι ξεχωριστό δείγμα γραφής που έρχεται να ταπεινώσει ανισόρροπους τρόπους, που αρκετοί «συνεταίροι» αντιλαμβάνονται το ρόλο τους στο κεντρικό πεδίο του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Στο πρόσωπό του και στην ιδεολογία της εργασίας του βρίσκεται ο καθρέπτης της ορθόδοξης ανάπτυξης μιας ομάδας με καθαρά δεδομένα που συνθέτουν το παζλ και την εικόνα της.

Προπονητής με τη γενικά αναγνωρισμένη προσωπικότητα εντός και εκτός γηπέδων, με βαθύτατη γνώση για το άθλημα, έχοντας ανέβει όροφο με όροφο, φτάνοντας στους πάγκους της Σούπερ Λίγκας, δικαιώνεται χρόνο με το χρόνο, βλέποντας το όραμά του να ενσαρκώνεται με το μανδύα της επιτυχίας.

Δεν είναι ο ενθουσιασμός για τη χθεσινή νίκη του με τον ΠΑΣ επί του ΠΑΟΚ στους «Ζωσιμάδες». Είναι η επίγνωση για την ίδια πίστη στις ικανότητές του, παρακολουθώντας όλη τη διαδρομή του από τα χαμηλά στα ψηλά. Από το ερασιτεχνικό στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, όπου και στα δύο βρέθηκε στο ύψος του επαγγελματία με το ανθρώπινο πρόσωπο, ακολουθώντας ευλαβικά τις αξίες του, για να παίρνει ό,τι καλύτερο από τους ποδοσφαιριστές του.

Ο Γιάννης Πετράκης, αφού είδε να μένει μαζί με τον ΠΑΣ στην κατηγορία, αναλαμβάνοντας σε μια κρίσιμη περίοδο πτωτικής πορείας, έμεινε στους «Ζωσιμάδες», χτίζοντας την ομάδα που βλέπουμε φέτος, με τους περιορισμούς μεταγραφών λόγω μη αδειοδότησης. Το πόσο γίνεται αποδεκτός από τους παίκτες του φαίνεται από τη φλόγα που βγάζουν στα παιχνίδια.

Τηρουμένων των αναλογιών, είναι σούπερ η πορεία του Γιάννη Πετράκη με τον ΠΑΣ Γιάννινα, έχοντας 6 νίκες, 5 ισοπαλίες και 3 ήττες, που μεταφράζονται σε 23 βαθμούς (ρεκόρ γύρου)! Και πριν τη σούπερ νίκη επί του ΠΑΟΚ με 3-0, είχαν προηγηθεί νίκες επί του Ατρόμητου, επί του ΟΦΗ, επί του Πανιωνίου και της Νίκης, αλλά και η καραμπινάτη ισοπαλία με ένα πέναλτι που τον αδίκησε στο «Καραϊσκάκης» επί του Ολυμπιακού, όπως και το ισόπαλο πέρασμα από τα Περιβόλια. Μεγάλο παιχνίδι την Κυριακή με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, με τον πρώην!

Από την "Γνώμη" της έντυπης έκδοσης

Σχόλια