default-image

Ανακλήθηκε η ενημερότητα της ΕΠΟ

Ποδόσφαιρο
Ανακλήθηκε η ενημερότητα της ΕΠΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ανάκληση του αποδεικτικού ενημερότητας για χρέη προς το δημόσιο, η οποία χορηγήθηκε σήμερα στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ανακοίνωσε η ΙΖ ΔΟΥ καθώς, όπως αναφέρει στην επιστολή της χορηγήθηκε εκ παραδρομής και από αναρμόδιο όργανο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με σημερινό έγγραφο του Προϊσταμένου της ΙΖ' Δ.Ο.Υ. κ. Α. Ανδρούτσου, το οποίο επισυνάπτεται, αναφέρεται πως «Από την υπηρεσία μας χορηγήθηκε το υπ' αριθμ. 9529/01.12.2014 Αποδεικτικό Ενημερότητας για χρέη προς το Δημόσιο (αρ. Προτυπωμένου 4160932 Σειρά Β1), κατόπιν αίτησης της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ» με ΑΦΜ #########.

Σας γνωρίζουμε ότι το ως άνω αποδεικτικό ανακαλείται από την υπηρεσία μας καθότι εκδόθηκε, εκ παραδρομής, από αναρμόδιο όργανο και χωρίς και πληρούνται οι όροι έκδοσης αυτού, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Ως εκ τούτου, παρακαλούμε να μη γίνει χρήση του ως άνω αποδεικτικού, καθώς και να μας επιστραφεί το σώμα αυτού προκειμένου να ακυρωθεί».

Υπενθυμίζεται ότι εξαρχής η αρμόδια για την ΕΠΟ ΔΟΥ ΙΒ' Αθηνών με έγγραφό της επεσήμανε ότι η Ομοσπονδία δεν είναι φορολογικά ενήμερη.

Κατόπιν αυτού, εκπίπτουν ως άκυροι όλοι οι σχετικοί περί του αντιθέτου ισχυρισμοί της ΕΠΟ, η οποία καλείται πλέον να λογοδοτήσει στον φίλαθλο κόσμο τόσο για την χρονίζουσα ολιγωρία της στην καταβολή των οφειλών της όσο και για τις αήθεις εκφράσεις στις οποίες κατέφυγε (ιδίως δε για τα περί παρακράτους που λειτουργεί στο εσωτερικό της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και μισεί το ποδόσφαιρο).

Τέλος, ανακοινώνεται ότι ήδη ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός έχει αναλάβει πρωτοβουλίες - άλλωστε δική του ήταν η απόφαση έγκρισης της επιχορήγησης στα σωματεία, που είχε πολλά χρόνια να γίνει - ώστε το ποσό της κρατικής επιχορήγησης για το 2014 στα ποδοσφαιρικά Σωματεία μέσω των ΕΠΣ ύψους 1.434.100 ευρώ, καθώς και το υπόλοιπο του ποσού επιχορήγησης προς τις ΕΠΣ ύψους 160.500 ευρώ, να μην χαθούν και να δοθούν στις αρχές του 2015, παρά το κώλυμα που ανέκυψε με την αποκλειστική υπαιτιότητα της ΕΠΟ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News