default-image

Σπουδαία νίκη της Ξάνθης, 4-2 τον Παναθηναϊκό

Ποδόσφαιρο
Σπουδαία νίκη της Ξάνθης, 4-2 τον Παναθηναϊκό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παίζοντας σπουδαίο ποδόσφαιρο η Ξάνθη κέρδισε 4-2 τον Παναθηναϊκό στα Πηγάδια.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν  πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και στην πρώτη τους καλή στιγμή προηγήθηκαν με γκολ του Γούτα. Ήταν το 3' όταν ο Λουσέρο εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά με τον αμυντικό της Ξάνθης να νικάει τον Πέτριτς που απλά παρακολουθούσε την φάση και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0.

Το γρήγορο γκολ "πάγωσε" τους πράσινους και παράλληλα έδωσε αέρα στην Ξάνθη με τον Λουτσέσκου να δίνει οδηγία στους παίκτες του να παραμείνουν ψηλά για ένα ακόμα γκολ. Αυτό ήρθε στο 16' όταν πολύ έξυπνα οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν ένα πλάγιο άουτ και είχαμε μια απίστευτη φάση.

Συγκεκριμένα στο γύρισμα από τα αριστερά όπως κατέβαινε η Ξάνθη ο Σολτάνι έκανε το πρώτο σουτ με τον Στιλ να αποκρούει με το δεξί χέρι. Η μπάλα έφτασε στον Βασιλακάκη που σούταρε με τον Άγγλο πορτιέρο να αποκρούει και πάλι την μπάλα. Αυτή δεν απομακρύνθηκε και έφτασε στον Μπέρτο ο οποίος έκανε νέο σουτ με τον Μπούρμπο να απομακρύνει αλλά ασθενώς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η μπάλα να φτάσει στον Βασιλακάκη ο οποίος έξω από την περιοχή έπιασε ένα βολέ και έκανε το 2-0 για την ομάδα του.

Ο Παναθηναϊκός με την σέντρα κατάφερε να μπει ξανά στο παιχνίδι καθώς μείωσε σε 2-1. Ο Νάνο από τον χώρο του κέντρου έδωσε στον Καρέλη με τον επιθετικό του τριφυλλιού να παίρνει ωραία την μπάλα με το αριστερό και να σουτάρει απευθείας νικώντας τον Κυριακίδη.

Το ματς πήρε έναν πολύ γρήγορο ρυθμό σε αυτό το πρώτο εικοσάλεπτο και ήταν αρκετά ανοιχτό με τις δυο ομάδες να ψάχνουν και άλλα γκολ αλλά χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα και κάποια καλή φάση μέχρι το 40' όταν οι γηπεδούχοι έχασαν μια τεράστια ευκαιρία για το 3-1. Ο Κλέιτον έκανε την σέντρα με τον Σολτάνι από το ύψος της μικρής περιοχής ανενόχλητος να στέλνει την μπάλα σύριζα από το αριστερό δοκάρι του Στιλ.

Με την σειρά του και ο Παναθηναϊκός πριν φύγει το πρώτο μέρος είχε μια πολύ καλή ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσια. Ήταν το 45' της αναμέτρησης όταν ο Ζέκα πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και πλάγια αριστερά αλλά σούταρε αρκετά πάνω από την εστία του Κυριακίδη.

Δυνατά η Ξάνθη και στο β΄ μέρος

52' Κόρνερ από τα αριστερά ο Σολτάνι τακουνάκι 3-1 πολύ όμορφο

59' Σέντρα του Κλωναρίδη ο Πέτριτς από κοντά αλλά η μπάλα δεν πέρασε

63' Ωραίο ένα δυο και ο Καπετάνος τετ α τετ πλασέ και γκολ

64' Ο Ντίνας στον Καρέλη 4-2

67' Ο Πέτριτς σουτ πάνω στον Κυριακίδη

79' Σουτ ο Καπετάνος και αριστερό δοκάρι

85' Ο Πέτριτς έδωσε στον Κλωναρίδη σουτ έξω

86' Νέο δοκάρι για την Ξάνθη με τον Σολτάνι να σουτάρει και τον Στιλ με το πόδι να την στέλνει στο αριστερό δοκάρι

SKODA Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γούτας, Καρυπίδης, Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης (73' Ομπόντο), Φλίσκας (38' Παπαστεργιανός), Λουσέρο,Κλέιτον, Σολτάνι, Καπετάνος (81' Ρούντι).

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Σίλντενφελντ, Μέντες, Νάνο (63' Χουχούμης), Λαγός (60' Ντίνας), Ζέκα (60' Δώνης), Πράνιτς, Καρέλη, Πέτριτς, Κλωναρίδης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News