Αθλητισμός

Ερωτήσεις... κλειδιά από τον Π.Μπάφα για τον ΟΦΗ

Το ιταλικό fund που ενδιαφέρεται για τον ΟΦΗ και αποτελείται από κάποιες επιχειρήσεις της γειτονικής χώρας, όπως είχε πει στη γ.σ. των μετόχων ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ανδρέας Μανουσάκης, έχει από την Τρίτη εκπροσώπους στο Ηράκλειο. Ήδη από χθες νωρίς το πρωί άρχισαν να κάνουν... φύλλο και φτερό όλα τα δεδομένα που αφορούν την ομάδα του Ηρακλείου και το απόγευμα έδωσαν το «παρών» στην αναμέτρηση του ΟΦΗ με την Καλλονή. Σήμερα έγινε και δεύτερο μίτιγκ με τους Ιταλούς να επιστρέφουν στη χώρα τους παίρνοντας μαζί τους ογκώδεις φάκελους με στοιχεία...


Κεντρικό πρόσωπο στις συζητήσεις είναι ο Ιταλός δικηγόρος, Πιέρο Μπάφα, με εξειδίκευση στα οικονομικά και την αθλητική διοίκηση. Πρόκειται για άνθρωπο που είχε το ρόλο του αθλητικού διευθυντή στην Μπολόνια και πριν από μερικούς μήνες στην Πίζα 1909. Συνοδεύεται από τον Ιταλό μάνατζερ και σκάουτερ, Λορέντζο Ντελισάντι, που είναι κάτοικος Ελλάδας τα τελευταία 15 χρόνια και έχει συνδράμει σημαντικά στις μεταφράσεις. Ο δεύτερος είναι και φίλος του Τζενάρο Γκατούζο.
Σε μια σύντομη τοποθέτηση χθες στο «Γεντί Κουλέ» ο Ντελισαντι επισήμανε ότι η υπόθεση είναι σε καλό δρόμο. Βέβαια το... ζουμί ήταν το πρωί, που σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου έγινε πραγματικό... ξεσκόνισμα. Οι άνθρωποι του ΟΦΗ έχουν στη διάθεσή τους την αποτύπωση του χρέους από το οικονομικό τμήμα της ΠΑΕ, ενώ σε επίσημη μορφή, με την υπογραφή του ορκωτού λογιστή, αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα.  
Τα στοιχεία όμως που έχουν προκύψει δεν έχουν απόκλιση που θα ξεπερνά το 5%.
Στις συζητήσεις έδωσαν το «παρών» μέλη της διοίκησης, εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη και οι οικονομικός διευθυντής, Μανόλης Βασιλάκης.
Κυρίαρχο ρόλο στις συζητήσεις, λόγω εξειδίκευσης, έχει ο Πιέρο Μπάφα, όπως λένε οι πληροφορίες, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση στους ανθρώπους του ΟΦΗ έκανε το γεγονός ότι όλες οι ερωτήσεις του είναι στοχευμένες και αφορούν σε κάθε λεπτομέρεια.
Έτσι, στο επίκεντρο βρέθηκαν οι οφειλές στο Δημόσιο (ΙΚΑ-εφορία), προς παλιούς ποδοσφαιριστές, προς το τωρινό ρόστερ και το οικονομικό μπάτζετ για όλο το υπαλληλικό προσωπικό. Πάρα πολλές ήταν οι ερωτήσεις για τον Ερασιτέχνη, το ποσοστό του σε μετοχές, αλλά και η συνολική μετοχική σύνθεση, τη στιγμή που ζητήθηκαν και συμφωνητικά που αφορούν το Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο, το γήπεδο «Θ. Βαρδινογιάννης» και οτιδήποτε άλλο υπάρχει. Επίσης, ασχολήθηκαν με τα συμβόλαια που αφορούν το συνδρομητικό κανάλι, τον ΟΠΑΠ και οποιαδήποτε μορφή χορηγίας.
Όπως γίνεται αντιληπτό, δεν μπορούσαν να αναλυθούν όλα, παρόλο που η κουβέντα ήταν πολύωρη και έτσι από σήμερα το πρωί θα καθίσουν εκ νέου στο... τραπέζι.
Από τον ΟΦΗ εκφραζόταν η αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα μπουν σε ένα καλό δρόμο, όμως μιλάμε για μια υπόθεση που ουσιαστικά βρίσκεται στην αρχή. Οι επαφές είναι καθημερινές, υπάρχει η πιθανότητα να υπάρχουν και νέες αφίξεις, ενώ στη διοίκηση θέλουν να ψάξουν εξονυχιστικά όλα τα θέματα που προέκυψαν από τον οικονομικό έλεγχο.  

Σχόλια