Αθλητισμός

Με μια "γροθιά" τους έσπασε τα μούτρα...

Χρειάσθηκε να βγει δέκα λεπτά στο προσκήνιο ο Παντελής Μυριοκεφαλιτάκης για να δώσει έναν άλλο αέρα στις καταστάσεις αναμονής και αβεβαιότητας στις τάξεις του ΟΦΗ. Με τον μοναδικό του τρόπο, χτύπησε πάνω στα αποστήματα...

Χρειάσθηκε να επιστρατεύσει μια λέξη μόνο, τη «γροθιά», για να τους σπάσει τα μούτρα. Μεταφορικά ναι, αλλά κυριολεκτικά χτύπησε την παραγοντική συμπεριφορά των νεόκοπων παραγόντων της κρητικής ΠΑΕ. Κοινώς τους "ξεφτίλισε". Ο ένας δεν μιλάει με τον έναν, ο άλλος είναι γκρουπ με τον άλλον και ούτω καθεξής. Χτύπησε στο δόξα πατρί, την κατάσταση που μετράει χρόνια στην νεώτερη εποχή του ΟΦΗ. «Λεφτά δεν βάζετε, αλλά μεταξύ σας τρώγεστε, αντί να είστε μια γροθιά για να υπηρετήσετε το σωματείο». Το είπε αυτός είχε δεχθεί επί σειρά ετών «αντιφρονούντα πυρά» κριτικής, για το προ πολυμετοχικότητας ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Χρειάσθηκε με τον αυθόρμητο λόγο του, να τους το πετάξει και αυτό: «Εμένα μου έδιναν τα λεφτά οι Βαρδινογιάννηδες και έκανα τον μάγκα, αλλά όλοι μαζί στη διοίκηση είμαστε μια γροθιά για τον ΟΦΗ και σας τα λέω εγώ που ήμουν τσάτσος του Βαρδινογιάννη και το έλεγα κιόλας. Όμως αυτό που γίνεται τώρα παραγοντικά στον ΟΦΗ, είναι λυπηρό». Για όλους τα είπε… χωρίς εξαιρέσεις… Θα πει κι άλλα αν χρειασθεί, μια άλλη φορά… Πέραν του ότι ήταν ο μοναδικός που ονομάτισε… Θεούς, Ημίθεους και Δαίμονες!

Τα σχόλια των φίλων του ΟΦΗ στο διαδύκτιο, από εκείνη τη στιγμή μέχρι και την επόμενη μέρα, μαρτύρησαν την αποδοχή. Μια λέξη και ένα όνομα, αρκούσαν για να γίνει αποδεκτός μετά Βαίων, από κείνους που επί χρόνια αντιπάλευαν την εξοχότητα της διοικητικής του πορείας.

Μεγάλα μαθήματα που δίνει το ποδόσφαιρο!

(Κάτι ακόμη: Πριν ο Μυριοκεγαλιτάκης γίνει ο "τσάτσος του Βαρδινογιάννη" και ο ΟΦΗ πετούσε στην Ευρώπη, ήταν ένας απλός φυσιοθεραπευτής στην ομάδα και ξέρουμε καλά ότι στις δύσκολες εκείνες εποχές, έβαζε και το χέρι στην τσέπη για να καλύπτει ανάγκες του συλλόγου, όπως έκαναν και άλλοι αφοσιωμένοι, όχι για την πάρτη τους, αλλά για τον "Όμιλο" που αγαπούσαν... Τώρα μιλάνε με τη γλώσσα του  "budget"!)

Δείτε εδώ και ακούστε τον, στην παρέμβαση του στη Μικτή Ζώνη. Θα επανέλθουμε...

Σχόλια