default-image

Οι «αιώνιοι» ξεκινούν τα πλάνα τους για το Top16

Μπάσκετ
Οι «αιώνιοι» ξεκινούν τα πλάνα τους για το Top16

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώνεται την άλλη εβδομάδα η α’ φάση της Ευρωλίγκας και ήδη Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός καταστρώνουν τα πλάνα τους για το Top 16, το οποίο ξεκινά άλλωστε στις 30 Δεκεμβρίου.

Οι μεν «ερυθρόλευκοι» είναι οριστικά πρώτοι στον τέταρτο όμιλο, οι δε «πράσινοι» οριστικά τρίτοι στον τέταρτο, μετά τα αποτελέσματα του περασμένου διημέρου. Ας δούμε όμως πώς διαμορφώνεται ο χάρτης στους δύο ομίλους της επόμενης φάσης.

Ο Ολυμπιακός γνωρίζει ήδη… δυόμισι αντιπάλους του στον έκτο όμιλο. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο θα βρεθούν 100% στο δρόμο του, ενώ κατά 99,9% θα συναντήσουν και τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Ο Παναθηναϊκός συναντά σίγουρα τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και κατά 99,9% την Μπαρτσελόνα στον πέμπτο όμιλο.

Τα πιθανά σενάρια είναι τα εξής:

Στον πρώτο όμιλο, ο νικητής του αγώνα της Πέμπτης μεταξύ Ρεάλ και Αναντολού Εφές στη Μαδρίτη παίρνει την πρώτη θέση και «σμίγει» με τον Παναθηναϊκό στο πέμπτο γκρουπ, αφήνοντας τον ηττημένο στον έκτο με τον Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα, τρεις ομάδες, Ούνιξ, Νίζνι και Ζαλγκίρις, μάχονται για δύο θέσεις έχοντας όλες την τύχη στα χέρια τους . Τα πράγματα είναι απλά για τη Νίζνι.

Νικά στη Μόσχα την Ούνιξ και τερματίζει τρίτη πηγαίνοντας στο γκρουπ του «τριφυλλιού» ή χάνει και πηγαίνει στο… Eurocup. Η Ούνιξ με νίκη στη Μόσχα είναι τρίτη (και συναντά τον Παναθηναϊκό), αλλά αν χάσει ελπίζει σε ήττα της Ζαλγκίρις από τη Σάσαρι στο Κάουνας για να πάει τέταρτη και να συναντήσει τον Ολυμπιακό στο έκτο γκρουπ. Η Ζαλγκίρις με νίκη προκρίνεται σίγουρα και θα είναι τρίτη εφόσον νικήσει η Νίζνι ή τέταρτη εφόσον νικήσει η Ούνιξ στο άλλο ματς.

Στον δεύτερο όμιλο, η αήττητη ΤΣΣΚΑ είναι πρώτη και η Μακάμπι δεύτερη. Οι άλλες δύο θέσεις διεκδικούνται από Μάλαγα και Άλμπα Βερολίνου, καθώς Τσεντεβίτα και Λιμόζ έχουν χάσει κάθε ελπίδα πρόκρισης και θα συνεχίσουν στο Eurocup. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν με την Ουνικάχα να έχει το πλεονέκτημα σε αυτή την περίπτωση, αλλά και δυσκολότερο έργο. Οι Ανδαλουσιανοί δοκιμάζονται στο Τελ Αβίβ απέναντι στη Μακάμπι, ενώ οι Βερολινέζοι φιλοξενούν την Τσεντεβίτα. Ο τρίτος του πρώτου ομίλου συναντά τον Παναθηναϊκό και ο τέταρτος τον Ολυμπιακό.

Στον τρίτο όμιλο η Μπαρτσελόνα ουσιαστικά έχει καπαρώσει την πρωτιά και η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ τη δεύτερη θέση. Οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη με την ίδια διαφορά στα μεταξύ τους ματς, αλλά στο συνολικό goal average οι Καταλανοί έχουν +60 από την ομάδα του Ομπράντοβιτς και αυτό είναι μάλλον αδύνατο να υπερκαλυφθεί, ακόμη κι αν η «Μπάρτσα» χάσει στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό και η «Φενέρ» νικήσει την Μπάγερν στην Πόλη. Η τρίτη θέση ανήκει στον Παναθηναϊκό και η τέταρτη στην Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο.

Τέλος, στο τέταρτο γκρουπ, ο Ολυμπιακός είναι οριστικά πρώτος και η Βαλένθια εκτός συνέχειας. Από εκεί και πέρα, ο νικητής του Ερυθρός Αστέρας-Λαμποράλ Κούτσα που θα γίνει στο Βελιγράδι χωρίς κόσμο παίρνει τη δεύτερη θέση και ο ηττημένος την τρίτη αντιμετωπίζοντας Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό αντίστοιχα στο Top 16. Όσο για την τέταρτη θέση, η Νεπτούνας την παίρνει με νίκη στη Βαλένθια ή αν η Γαλατάσαραϊ δεν κερδίσει τον Ολυμπιακό χωρίς κόσμο στην Πόλη. Οι Τούρκοι θέλουν νίκη επί των Πειραιωτών σε συνδυασμό με ήττα των Λιθουανών στην Ισπανία για να περάσουν.

Έτσι, λοιπόν, οι όμιλοι διαμορφώνονται ως εξής

Ε’ Γκρουπ

Ρεάλ Μαδρίτης ή Αναντολού Εφές

Μακάμπι Τελ Αβίβ

Ερυθρός Αστέρας ή Λαμποράλ Κούτσα

Ούνιξ Καζάν ή Νίζνι ή Ζαλγκίρις Κάουνας

Άλμπα Βερολίνου ή Μάλαγα

Νεπτούνας ή Γαλατάσαραϊ

Στ’ Γκρουπ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ρεάλ Μαδρίτης ή Αναντολού Εφές

Ερυθρός Αστέρας ή Λαμποράλ Κούτσα

Ούνιξ Καζάν ή Νίζνι ή Ζαλγκίρις Κάουνας

Άλμπα Βερολίνου ή Μάλαγα

Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News