default-image

Πρώτος ο Ολυμπιακός, 64-59 τον Ερυθρό Αστέρα

Μπάσκετ
Πρώτος ο Ολυμπιακός, 64-59 τον Ερυθρό Αστέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρότι για 36 λεπτά τα... χρειάστηκε απέναντι στον εξαιρετικά διαβασμένο Ερυθρό Αστέρα, ο Ολυμπιακός -σε ένα κατάμεστο και ενθουσιώδες ΣΕΦ- επικράτησε με 64-59 και κατέλαβε την πρώτη θέση του Δ' ομίλου.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ξεκίνησε στην 5άδα τον Βασίλη Καββαδά προκειμένου να προφυλάξει από τα φάουλ τους Ντάνστον και Χάντερ. Ο ύψους 2.21 σέντερ ωστόσο σημείωσε 11π. στο ά δεκάλεπτο δημιουργώντας πολλά προβλήματα μέσα στις δύο ρακέτες με τα τεράστια άκρα του.

Ετσι οι Σέρβοι πήραν προβάδισμα από την αρχή και προηγήθηκαν ακόμη και με 8π. (8/16 στο 7'), καθώς ο Ολυμπιακός ήταν εκτός ρυθμού, όντας στατιστικός. Κι αυτό λόγω της δυνατής άμυνας των φιλοξενούμενων που δεν επέτρεπε στην ελληνική ομάδα να κάνει το παιχνίδι της, έχοντας περιορίσει ιδιαίτερα τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο Σφαιρόπουλος έριξε εναλλάξ πάνω στον Μαριάνοβιτς τους Ντάνστον και Χάντερ και ήταν λογικό ότι ο πανύψηλος σέντερ δεν θα είχε αντοχές για πολύ ακόμη (σημείωσε μόλις 2π. στο β' δεκάλεπτο).

Ο Ολυμπιακός που είχε πρόβλημα στο σκοράρισμα σε όλο το πρώτο ημίχρονο (είχε μόλις 8/22διπ. και 2/11τριπ.) κυνηγούσε στο σκορ (18-24 στο 15' )όμως κατάφερε μέσω της εξαιρετικής του άμυνας να δεχθεί μόλις 28 πόντους στο α' μέρος.

Ένα τρίποντο του Σπανούλη του έδωσε προβάδισμα για πρώτη φορά λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου (27-25), όμως ένα τρίποντο του Νταγκούμποβιτς στο φινάλε έφερε τον Αστέρα μπροστά στο σκορ στην ανάπαυλα.

Παρόμοιο πρόσωπο παρουσίασε και στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός. Μπορεί ο Μαριάνοβιτς να μην έδινε τις ίδιες επιθετικές λύσεις στην ομάδα του, ωστόσο με την παρουσία του και μόνο προκαλούσε μεγάλες δυσκολίες στους Πειραιώτες.

Ταυτόχρονα οι υπόλοιπου συμπαίκτες του βοηθούσαν επιθετικά (Μίτροβιτς, Ντανγκούμποβιτς), την ώρα που η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλος δεν μπορούσε να «ανοίξει» τον ρυθμό ο οποίος παρέμενε χαμηλός βολεύοντας φυσικά τους φιλοξενούμενους. Οι τελευταίοι είχαν και πάλι το προβάδισμα στο μεγαλύτερο διάστημα (38-43 στο 29') και πήγαν στην τελευταία περίοδο με «αέρα» 6π. (42-48).

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού προσπαθώντας να αλλάξει το τέμπο του ματς χρησιμοποίησε σχήμα με τρεις κοντούς (Λαφαγιέτ, Σπανούλης, Σλούκας) κίνηση που απέδωσε. Οι ερυθρόλευκοι πίεσαν έντονα στην περιφέρεια, «απέκοψαν» τον Μαριάνβοβιτς από την υπόλοιπη ομάδα, ενώ καταλυτική συμμετοχή είχε ο Κώστας Σλούκας.

Ο Ελληνας γκαρντ πρόσφερε πόντους, μοίρασε ασίστ, και γενικότερα έδωσε ώθηση στον ως τότε νωθρό Ολυμπιακό που σημείωσε 21π. και δέχθηκε μόλις 11. Το παιχνίδι είχε γίνει θρίλερ με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια. Ένα τρίποντο του Σπανούλη (στο οποίο κέρδισε και βολή αλλά αστόχησε) έκανε το 60-57 (με 1:23 για το φινάλε), ενώ ένα ακόμη, πιο... τρελό του Πέτγουεϊ από τη γωνία (στα 17΄) έκανε το 63-57 και «σφράγισε» τη νίκη-πρωτιά για τον Ολυμπιακό μέσα σε αποθέωση!

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 27-28, 42-48, 64-59

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 7 (1), Χάντερ 6, Ντάνστον 4, Σπανούλης 12 (1), Σλούκας 12 (1), Αγραβάνης 4, Μάντζαρης, Καββαδάς 2, Λαφαγιέτ 11 (3), Ντάρντεν 4, Λοτζέσκι 2.

Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Γουίλιαμς 2, Ντάνγκουμπιτς 8 (2), Μίτροβιτς 11 (1), Λάζιτς 3 (1), Μπλάζιτς 5 (1), Κάλινιτς 10 (2), Μαριάνοβιτς 17 (13 ριμπ.), Τέγιτς, Τζένκινς, Γιόβιτς, Ζίρμπες 3.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News