default-image

Τζιράκης για Ιταλούς - ΠΑΕ ΟΦΗ - Γκατούζο και ομάδα

Αθλητισμός
Τζιράκης για Ιταλούς - ΠΑΕ ΟΦΗ - Γκατούζο και ομάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μιχάλης Τζιράκης, μοιράσθηκε από τον αέρα του «ράδιο 9.84» όσα αισθάνεται να συμβαίνουν σε αυτή την πολύ σημαντική στροφή που διανύει ο ΟΦΗ. Ο ίδιος μένει ενεργά συνδεδεμένος  με την ομάδα που υπηρέτησε ως παίκτης και ως παράγοντας. Η φίλαθλη κοινωνία γνωρίζει καλά ότι είναι από τους ανθρώπους που νοιάζεται βαθειά για τον αγαπημένο του σύλλογο. Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα της αληθείας του, τα είπε για μια ακόμη φορά, χωρίς περιστροφές και στρογγυλέματα. Είπε μεταξύ άλλων:   

Για τον οικονομικό έλεγχο και τους Ιταλούς επενδυτές: «Είμαι ένας από τους χιλιάδες φίλους του ΟΦΗ, που περιμένουν με ανυπομονησία. Πρώτα να δω το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, και εφόσον όλα βαίνουν καλώς, αν οι Ιταλοί επενδυτές είναι έτοιμοι να αναλάβουν τις τύχες της ομάδας. Ελπίζω ότι ο έλεγχος θα φέρει στο… φως στοιχεία, που θα κάνουν τους Ιταλούς να πουν, ότι αξίζει να επενδύσουν στον ΟΦΗ. Δεν ξέρω αν αυτό συνδυάζεται και με άλλες δραστηριότητες στην Κρήτη. Το πάντρεμα αυτό ίσως βγάλει την ομάδα από το πρόβλημα. Δε νομίζω ότι υπάρχει σοβαρός επενδυτής, που δε θα ζητούσε αυτό τον οικονομικό έλεγχο. Αν είναι 10%-20% η απόκλιση, δε νομίζω ότι είναι κάτι αποτρεπτικό. Έχει σημασία η πραγματική εικόνα.».

«Αν δεν ερχόταν οι Ιταλοί, δε θα γινόταν ποτέ έλεγχος;»

Για το «θολό» τοπίο των μετοχών της ΠΑΕ: «Ακόμη και κάποια θεματάκια να υπάρχουν που όμως δεν μπορούν να χαλάσουν τη δουλειά, πρέπει να τα γνωρίζουν. Οι ορκωτοί λογιστές έρχονται καθυστερημένα. Τόσα χρόνια δεν έπρεπε να έχει γίνει ένας έλεγχος, για να ξέρουν όσοι έχουν βάλει χρήματα, ποια είναι η τύχη των μετοχών τους; Δηλαδή αν δεν ερχόταν οι Ιταλοί, δε θα γινόταν ποτέ έλεγχος; Είναι θέμα ηθικής τάξης, γιατί κάθε φίλαθλος δικαιούται να γνωρίζει».

Οι πρώην διοικήσεις: «Το βάρος του χρέους δεν αφήνει την ομάδα να αναπνεύσει. Εύχομαι να πάνε όλα καλά με τους Ιταλούς για να υπάρχει ένα θετικό τέλος. Μην ξεχνάμε ότι κάποιοι με την υπογραφή τους, έχουν υποθηκεύσει τα σπίτια και τις περιουσίες τους. Είναι όλοι σε δύσκολη θέση. Κανείς δεν είχε κακές προθέσεις. Το σωματείο είναι υποθηκευμένο, όταν υπάρχουν τόσα κατασχετήρια. Ίσως είναι μια ευκαιρία να δούμε όλοι τι γίνεται. Γι' αυτό θα δώσω παρών στη συνέλευση της 5ης Ιανουαρίου. Να μάθουμε επιτέλους, τι συνέβη στη χρήση του καθένα, από την εποχή Βατσινά και μετά…».

«Για την ομάδα καθρέπτης είναι το ταμείο»

Για τους παίκτες-εθελοντές: «Το πρόβλημα είναι οικονομικό και πάει στο αγωνιστικό, γιατί παίρνεις παίκτες από το… πανέρι. Το 80% δε θα έμπαιναν καν στο Γεντί Κουλέ. Δουλεύουν με εθελοντική εργασία. Δεν πληρώνονται, το ξέρουν και παίρνουν όσα χρειάζονται για να ζήσουν ίσα-ίσα. Όποιος έχει μάτια βλέπει, δεν αξίζουν να φοράνε τη φανέλα. Δε το βλέπουν και οι ίδιοι; Αυτό μπορούν, αυτό προσφέρουν. Εγώ τους ευχαριστώ από την καρδιά μου. Δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις, είναι εθελοντές. Θα πάρουν λεφτά μετά από τέσσερα χρόνια ή περιμένουν να γίνει ένα μπάρμπεκιου στον ΟΦΗ, να πάνε να φάνε. Δυστυχώς για την ομάδα καθρέπτης είναι το ταμείο. Κάθε χρόνο έρχονται είκοσι παίκτες, άλλοι φεύγουν, άλλοι έρχονται. Είναι αμφιβόλου ποιότητας, άλλος κουτσός, άλλος στραβός, άλλος κουφός, άλλος έχει να παίξει δύο χρόνια, άλλος είναι 37 χρονών, άλλος δεν ξέρουμε πόσο χρονών είναι».

«Η δύναμη του ΟΦΗ είναι ο κόσμος του, αυτό 'καψουρεύτηκε' ο Γκατούζο»

Για το δέσιμο Γκατούζο με τον ΟΦΗ:«Δύναμη του ΟΦΗ είναι ο κόσμος, που κρατάει την ομάδα. Αυτό καψουρεύτηκε και ο Γκατούζο. Ήρθε, είδε και είναι έξυπνος άνθρωπος για να καταλάβει πολλά. Αυτό που τον συγκίνησε είναι το Γεντί Κουλέ, που αποτελεί βαριά κληρονομιά, το ΒΑΚ, η δυναμική και ο κόσμος. Αυτό το γήπεδο που φλέγεται, κι ομάδα ας σέρνεται.Ο Γκατούζο προσφέρει και αυτός εθελοντική εργασία, όπως στον Ερυθρό Σταυρό ή σε άλλη υπηρεσία. Είναι γεννημένος στην Καλαβρία, στο Νότο της Ιταλίας και ότι έβλεπε εκεί, βλέπει και εδώ. Το περιβάλλον, οι ελιές, τα αμπέλια, είναι αυτά που τον συγκινούν. Είδε τον κόσμο και πιστεύω είπε, ότι εδώ θα είναι δεύτερη πατρίδα».

Οι «άκρες» του Γκατούζο: «Ο Γκατούζο είναι μια παγκόσμια προσωπικότητα. Ήταν αρχηγός της Μίλαν και αρχηγός στο Μιλάνο σημαίνει πολλά. Μιλάμε για την καρδιά της βιομηχανίας. Η Βόρεια Ιταλία είναι σαν τη Βαυαρία, το Μόναχο. Οι άκρες του Γκατούζο είναι πολύ μεγάλες. Έχει φίλους, που προφανώς είναι αφεντικά στην Ιταλία. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να σωθεί η ομάδα. Κοντός ψαλμός αλληλούια». 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News