default-image

Περιμένοντας περισσότερο φως στο τούνελ!

Αθλητισμός
Περιμένοντας περισσότερο φως στο τούνελ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κόσμος παρακολουθεί καλοπροαίρετα τις κινήσεις που γίνονται στον ΟΦΗ για την ενίσχυση της ΠΑΕ, μέσω των πρωτοβουλιών Γκατούζο, από την ιταλική αγορά. Οι συνήθεις δυσπιστίες που συνυπάρχουν σε αυτές τις περιπτώσεις, μέσα από αρνητικές εμπειρίες, έχουν διαφοροποιήσει την εκδήλωσή τους, επειδή έχουν συμβεί η δημοσιοποίηση Γκατούζο και η πιστοποιημένη εκδήλωση ενδιαφέροντος από την ιταλική εταιρεία. Στην παρούσα φάση μάλιστα, όσο προχωρεί ο οικονομικός έλεγχος και κινούνται οι διεργασίες για τη «θολή» μετοχική κατάσταση της ΠΑΕ, δεν αναδεικνύονται δημόσιες κριτικές ή σχολιασμοί από πρόσωπα που έχουν συνδεθεί με τον ΟΦΗ. Όλοι βρίσκονται σε μια κατάσταση αναμονής με την ευχή να υπάρξει ευόδωση της κίνησης, αφού από μόνες τους οι διοικητικές αλλαγές δεν είναι ικανές να απαντήσουν στο πρόβλημα. Η κατάσταση στην ΠΑΕ ΟΦΗ είναι οριακή από τον κίνδυνο να μην του ορίζονται αγώνες στο πρωτάθλημα από τις 8 Ιανουαρίου και η είσοδος χρήματος στα ταμεία θα τον βοηθήσει στην τρέχουσα περίοδο.

Οι τρεις χαμένοι βαθμοί με το Λεβαδειακό, μέσα στο Ηράκλειο, ήταν μεγάλη απώλεια για τον ΟΦΗ, αφού του στέρησαν μια βάση ισχύος για τη συνέχεια και οι τρεις αγώνες που υπολείπονται στο 2014, αν δεν επιφέρουν κάλυψη του χαμένου εδάφους, θα κάνουν τον Ιανουάριο πιο απαιτητικό για ενίσχυση, είτε μέσα είτε έξω από τους περιορισμούς της μη αδειοδότησης. Ο λόγος είναι ευνόητος, αφού ήδη το βάθος πάγκου από τραυματισμούς και άλλα, σε σχέση και με τη συχνή έλλειψη ουσίας στην ομάδα, έχουν στείλει το μήνυμα. Όσο κι αν το όνομα του ΟΦΗ δεν ταιριάζει με στόχους της κάτω ζώνης, το γεγονός και μόνο ότι έχουν καταγραφεί τρεις ήττες στο «Γεντί Κουλέ» υποχρεώνει σε μια έξυπνη ανασύνταξη των δυνάμεών του. Αυτό μπορεί να είναι μια άμεση και θετική επίδραση από την ευόδωση των προσπαθειών με τους Ιταλούς. Η απόσταση άλλωστε από τη ζώνη είναι μόλις δύο βαθμοί, έχοντας μπροστά τον αγώνα με τον κάτοχο της θέσης Πανιώνιο στην έδρα του. Το δε σκεπτικό είναι διαφορετικό από κάθε άλλη χρονιά, επειδή υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες.

Όπως και ο Εργοτέλης, που «καθαρίζει» το ρόστερ του, είναι αναγκασμένος επίσης να ισχυροποιηθεί τον Ιανουάριο, για να μπορέσει να δώσει τη δύσκολη μάχη από τη θέση που βρίσκεται στο βαθμολογικό πίνακα. Το ματς της Κυριακής μπορεί να τον ενθαρρύνει, με νίκη επί της Ξάνθης, αφού θα τον φέρει με διψήφιο νούμερο βαθμών στον πίνακα. Κάθε άλλο θα κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα.

Από τη "Γνώμη" της έντυπης έκδοσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News