Αθλητισμός

Εγκώμια Σάκι για Αντσελότι

Ο Αρίγκο Σάγκι υποστήριξε πως η Ρεάλ Μαδρίτης έχει στις τάξεις τον προπονητή που της… ταιριάζει καλύτερα από τον καθένα άλλο. Ο κορυφαίος -ίσως- προπονητής που είχε η Μίλαν (1987-1991, 1996-1997), σε συνέντευξη που παραχώρησε, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην παίκτη του στους «ροσονέρι» και νυν τεχνικό της Ρεάλ, Κάρλο Αντσελότι.

«Ο Κάρλο είναι ένας πολύ καλός και σπουδαίος άνθρωπος. Έίναι έξυπνος και όλοι τον αντιμετωπίζουν σαν οικογένεια. Έχει μία μοναδική ικανότητα να διαχειρίζεται το ποδόσφαιρο και τους ανθρώπους. Θα μπορούσε να είναι ψυχολόγος! Υπάρχουν πολλοί καλοί προπονητές αλλά κανένας δεν είναι σαν τον Κάρλο. Όπου και αν πήγε πέτυχε», ήταν τα λόγια του θρύλου της Μίλαν που στη συνέχεια τόνισε ότι η «βασίλισσα» δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερο προπονητή.

«Είναι ο καλύτερος προπονητής για τη Ρεάλ. Με αυτόν στο τιμόνι της βελτιώνεται πολύ και συνεχώς, παρά τις πολλές αλλαγές προσώπων. Ξέρει πως να προσαρμόζει τους παίκτες του σε νέους ρόλους. Πάντα είναι ικανός για να κάνει την υπέρβαση ενώ ξέρει να κρατάει τους παίκτες του σε εγρήγορση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί Όταν νομίζεις ότι όλα είναι εύκολα, τότε χάνεις», είπε ο 68χρονος Ιταλός που στο τέλος επισήμανε ότι η φετινή ομάδα των Μαδριλένων είναι ικανή να φέρει επανάσταση στο ποδόσφαιρο.

«Τρεις ομάδες κατάφεραν μέχρι στιγμής να φέρουν επανάσταση στο στυλ του ποδοσφαίρου. Ο Άγιαξ, η Μίλαν και η Μπαρτσελόνα. Τώρα η Ρεάλ πάει να γίνει η τέταρτη», κατέληξε.

Σχόλια