default-image

Πικρό "αντίο" για τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη

Αθλητισμός
Πικρό "αντίο" για τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΠΑΟΚ ήθελε νίκη επί της Γκενγκάν για να προκριθεί στους «32» του Europa League, αλλά οι Γάλλοι επικράτησαν 2-1 στην Τούμπα και ο «δικέφαλος» αποχαιρέτισε πρόωρα την Ευρώπη.

Οι Γάλλοι μπήκαν καλύτερα στον αγώνα, έδειξαν εξαρχής επιθετικότητα και προηγήθηκαν μόλις στο 7' με την κεφαλιά του Μποβί. Ο ΠΑΟΚ είχε, πλέον, να διαχειριστεί και το σοκ του 0-1, ήταν σαφώς επηρεασμένος και ουσιαστικά δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάση (εξαίρεση ένα σουτ του Κάτσε στο 11'). Ωστόσο ευτύχησε να φτάσει στην ισοφάριση στο 22' με πέναλτι του Αθανασιάδη (χέρι του Γιάκομπσεν).

Μετά το 1-1, ο «δικέφαλος» ανέβασε την απόδοσή του, πήρε τα ηνία, επιτέθηκε πιο έντονα αλλά και πάλι δεν είδε τον τρόπο να φτιάξει τη σπουδαία ευκαιρία. Ένα μακρινό σουτ του Περέιρα (28') και ένα του Κάτσε (35') ήταν οι τελικές, με τον Ρατς να μην μπορεί να βρει την μπάλα στο 29' στην καλύτερη προϋπόθεση. Από την άλλη πλευρά εμφάνισε αμυντικά προβλήματα, με τους Γάλλους να έχουν δοκάρι με τον Σανκαρέ (32') και δύο άστοχες κεφαλιές του Μποβί (39', 41').

Ο ΠΑΟΚ άρχισε δυνατά το δεύτερο ημίχρονο, είχε δοκάρι με τον Αθανασιάδη στο 52' (διπλή ευκαιρία με νέα κεφαλιά του Κλάους) αλλά το ξεκίνημά του δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Οι Γάλλοι έκλεισαν τους διαδρόμους και ουσιαστικά μέχρι το τέλος απειλήθηκαν μόνο στο 73' με τη μεγάλη ευκαιρία του Αθανασιάδη.

Ο Αναστασιάδης έκανε τις κινήσεις, άλλαξε το σύστημα από 4-3-3 σε 4-4-2 με τους Μάρτενς και Παπαδόπουλο, αλλά δεν είδε την ομάδα του να πιάνει καλή απόδοση ούτε να δημιουργεί. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τη δική τους μεγάλη ευκαιρία με τον Ζιρές (59') και αξιοποιώντας την κόντρα έφτασαν στο γκολ και πάλι με τον Μποβί στο 83'. Τα πάντα είχαν κριθεί και τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά, με τις αποδοκιμασίες να κάνουν την εμφάνισή τους, αλλά στο τέλος οι παίκτες να δέχονται το χειροκρότημα.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Ρατς, Βίτορ, Τζαβέλλας, Κάτσε (77' Μαντούρο), Γκολάσα (53' Μάρτενς), Τζανδάρης, Σαλπιγγίδης, Περέιρα (61' Παπαδόπουλος), Αθανασιάδης.

ΓΚΕΝΓΚΑΝ: Λεσλ, Γιάκομπσεν, Λεβέκ, Ανγκουά, Σορμπόν, Σανκαρέ, Ματίς, Ζιρές (86' Ντος Σάντος), Γιαταμπαρέ (46' Πιέ), Μποβί, Μαντάν (75' Κερμπράτ).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News