default-image

Τα… χάλασε στο τέλος ο Παναθηναϊκός

Ποδόσφαιρο
Τα… χάλασε στο τέλος ο Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Παναθηναϊκός στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς ήταν ανώτερος από την Εστορίλ, όμως στο τελευταίο 15λεπτο δεν είχε καλή «εικόνα» και έτσι το παιχνίδι έληξε 1-1. Οι «πράσινοι», έτσι, κατετάγησαν τελευταίοι στον όμιλό τους και αποχαιρέτησαν την Ευρώπη με ισοπαλία.

Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος ελέω της βροχής που έπεφτε από την Τετάρτη στη Λεκανοπέδιο, δυσκόλεψε τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα στο πρώτο ημίωρο, μιας και σε αυτό το χρονικό διάστημα οι φάσεις κοντά στις δύο εστίες ήταν μετρημένες. Θα μπορούσε να πει κανείς πως η χαρακτηριστικότερη «στιγμή» μέχρι το 30' ήταν η αποχώρηση του τραυματία Μπούρμπου στο 28' και η αντικατάστασή του από τον Τριανταφυλλόπουλο.

Μετά το 30', όμως, ο ρυθμός ανέβηκε κατακόρυφα, με τον Παναθηναϊκό να κυριαρχεί και να δημιουργεί τέσσερις πολύ καλές φάσεις. Στο 38' ο Κουτρουμπής με βολ πλανέ μέσα από την περιοχή δεν μπόρεσε να σκοράρει, στο 43' ήταν η σειρά ου Δώνη εξ' επαφής να νικηθεί από τον Βάγκνερ, ενώ στο δίλεπτο των καθυστερήσεων ο Καρέλης είχε δοκάρι (δεξί, στη ρίζα) και ο Ντίνας άστοχο σουτ από καλή θέση.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα οι Πορτογάλοι απείλησαν στο 36' με τον Αρτούρο να σουτάρει τετ-α-τετ με τον Στιλ, όμως ο Άγγλος τερματοφύλακας έδιωξε με το σώμα.

Η ανάπαυλα του ημιχρόνου έκανε… κακό στον ρυθμό του αγώνα, μιας και στο πρώτο δεκάλεπτο του β' ημιχρόνου ο ρυθμός έπεσε και πάλι. Όμως ο Θανάσης Ντίνας ήταν αυτός που με την καταπληκτική πάσα του στην «πλάτη» της άμυνας της Εστορίλ στο 55' σήκωσε από τις θέσεις του τους (λίγους) φιλάθλους στις εξέδρες του «Απόστολος Νικολαϊδης». Και ο Νίκος Καρέλης με το εύστοχο πλασέ του τους έκανε να πανηγυρίσουν το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.

Το γκολ του Καρέλη έδωσε άλλον «αέρα» στους «πράσινους», οι οποίοι δύο φορές σε ισάριθμα λεπτά άγγιξαν το 2-0 με τον Καρέλη. Στο 59' ο Δώνης από δεξιά έκανε τη μπαλιά, ο Καρέλης έκανε την προβολή, πρόλαβε τη μπάλα, όμως αυτή σταμάτησε και πάλι στη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Βάγκνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο επιθετικός του Παναθηναϊκού βρέθηκε σε καλή θέση και σούταρε, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βάγκνερ.

Στο τελευταίο 20λεπτο οι Πορτογάλοι βγήκαν και πάλι στην επίθεση, με τον Παναθηναϊκό να χάνει την κατοχή της μπάλας. Έτσι στο 77' ο Στιλ χρειάστηκε να δείξει τα αντανακλαστικά του, αποκρούοντας εντυπωσιακά τη μπάλα σε σουτ του Σεμπά μέσα από τη μικρή περιοχή και πλάγια αριστερά. Στο 87', όμως, ο Κλέμπερ δεν συγχώρησε την αδράνεια της άμυνας του Παναθηναϊκού, κοντρόλαρε άψογα τη μπάλα μέσα στην περιοχή και με δυνατό αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα Στο 89', εξάλλου, ο Στιλ χρειάστηκε και πάλι να δείξει τη μεγάλη κλάση του, αποκρούοντας εντυπωσιακά τη μπάλα πάνω στη γραμμή σε σουτ από το ένα μέτρο που επιχείρησε ο Μπαλμπόα!

Με τους δύο βαθμούς στον όμιλο ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε τη χειρότερη βαθμολογική επίδοσή του στην Ευρώπη που κρατούσε από τη σεζόν 2010-2011, όταν στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ είχε ολοκληρώσει την πορεία του έχοντας και πάλι μόλις δύο πόντους συγκομιδή.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Ρισβάνης, Μπούρμπος (λ.τ. 28' Τριανταφυλλόπουλος), Λαγός, Ατζαγκούν (61' Πράνιτς), Δώνης, Μπύοι, Ντίνας (68' Μπεργκ), Καρέλης

ΕΣΤΟΡΙΛ: Βάγκνερ, Ταβάρες, Μανό, Εμίδιο Ραφαέλ, Νασιμέντο, Μπαμπάνκο (72' Αμάντο), Εσίτι, Σεμπά, Καμπρέρα, Αρτούρο (61' Κλέμπερ), Κούκα (68' Μπαλμπόα).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News