Αθλητισμός

Στη λίστα ντόπινγκ δώδεκα έλληνες αθλητές

H  καταιγίδα των αποκαλύψεων για τα 150 δείγματα ντόπινγκ που πρέπει να μπουν και πάλι στο στόχαστρο των αρχών συνεχίζονται. Αυτή τη φορά τα νέα έρχονται από την Αγγλία και εμπλέκουν τη χώρα μας στη λίστα με τα δείγματα που πρέπει να ελεγχθούν ξανά.

Το δημοσίευμα είναι από την "Telegraph" και παρουσιάζει την αναλυτική λίστα με τις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι αθλητές τα δείγματα των οποίων θα πρέπει να τεθούν και πάλι υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ρωσία με 58 αθλητές. Άλλωστε, από τη "μεγάλη αρκούδα" ξεκίνησε η συγκεκριμένη υπόθεση με το πρώτο ντοκιμαντέρ που παρουσίασε το γερμανικό κανάλι ARD TV.

Στη δεύτερη θέση είναι η Κένια με 25 δείγματα αθλητών μεγάλων αποστάσεων και στην τρίτη ισοβαθμούν η Ελλάδα και η Ισπανία. Συγκεκριμένα 12 αθλητές από τη χώρα μας φέρονται να βρίσκονται στη λίστα.

Ονόματα αθλητών κι αθλητριών δεν ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, όμως, ανάμεσά τους βρίσκονται τρεις Ολυμπιονίκες του Λονδίνου, 100 νικητές -τριες σε παγκόσμια κι άλλα πρωταθλήματα, νυν κάτοχοι ρεκόρ κόσμου, δρομείς μαραθώνιων δρόμων,  ενώ 30 εξ αυτών βρίσκονται ήδη υπό τιμωρία.

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ρωσικής Ομοσπονδίας από την IAAF

Το ντόμινο των εξελίξεων συνεχίστηκε και έφτασε μέχρι την Ρωσία. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βαλεντίν Μπαλαχνίτσεβ παραιτήθηκε από την IAAF.

Αφορμή για την παραίτησή του στάθηκε το δημοσίευμα της "L'Equipe". Η γαλλική εφημερίδα ανέφερε η τρις φορές νικήτρια στο Μαραθώνιο του Σικάγο, Λίλια Σομπούχοβα έχει δωροδοκήσει με 600.000 δολάρια μέλη της ρωσικής ομοσπονδίας στίβου, προκειμένου να κρύψουν τα θετικά δείγματα. Η Σομπούχοβα πιάστηκε τον περασμένο Απρίλιο, καθώς διαπιστώθηκαν οι "ανωμαλίες" στο βιολογικό της διαβατήριο.

Ανάμειξη είχε και ο πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας, Βαλεντίν Μπαλαχνίτσεβ, ένα από τα παντοδύναμα στελέχη της παγκόσμιας ομοσπονδίας (IAAF). Σε εκείνον απευθύνεται αίτηση του συζύγου της Σομπούχοβα να επιστρέψει 350.000 δολάρια μετά την τιμωρία της αθλήτριας.

Μάλιστα, ο Μπαλαχνίτσεβ είχε χαρακτηρίσει ως "ένα σωρό ψέμματα" το δημοσίευμα της "L'Equipe", αλλά τελικά αποφάσισε να παραιτηθεί.

Σχόλια