Αθλητισμός

Οριστικό αντίο από τον Πάτση στη Νίκη Βόλου

Την οριστική του απόφαση να αποχωρήσει από την Νίκη Βόλου ανακοίνωσε ο μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Ανδρέας Πάτσης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο μεγαλομέτοχος της Νίκης Βόλου εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, ενώ ανέλυσε τα οικονομικά προβλήματα και γνωστοποίησε ότι οι μετοχές παραχωρούνται στον Ερασιτέχνη.

Η συνέντευξη Τύπου:

"Καμιά φορά τα πράγματα έρχονται έτσι που έρχεσαι προ των ευθυνών σου και πρέπει να πάρεις κάποιες αποφάσεις. Πλέον έχουν φθάσει σε ένα οριακό σημείο και είναι στενάχωρο να φτάνω σε αυτό σημείο. Φθάσαμε σε μια αρρωστημένη κατάσταση. Κανείς δεν χαίρεται αυτό το δημιούργημα, αυτή την εξέλιξη, αυτή την πορεία. Μετά από πολλή σκέψη κι αξιολογώντας όσα συνέβησαν τους τελευταίους 5-6 μήνες, αποφάσισα να αποχωρήσω από τη Νίκη Βόλου. Δεν φεύγω όμως από το Βόλο που είναι μια καταπληκτική πόλη, μου έχει δώσει πάρα πολλά, τα αναγνωρίζω, έχω όμως δώσει και εγώ από τη δική μου μεριά. Βέβαια άλλο το ένα άλλο το άλλο.

Έχω μία άποψη η οποία καλή- κακή αυτή είναι. Η ΠΑΕ ανήκει σε εμένα. Οι ομάδες όμως ανήκουν στον λαό τους. Κάποιοι όταν μιλάω για το ποια είναι μεγάλη ομάδα και για τη δυναμική της προσβάλλονται. Αυτό φαίνεται στα καλυμμένα καθίσματα, αυτό είναι μια πραγματικότητα, πάρα πολλοί δεν θέλουν να την αποδεχθούν. Ο κόσμος αποφασίζει για την τύχη και την πορεία της ομάδας, ο κόσμος δείχνει την πορεία. Εγώ δέχομαι αυτό που μου λέγανε και κάποιοι φίλοι που συνάντησα στον αγώνα μπάσκετ της γυναικείας ομάδας, ότι αυτοί που θέλουν να φύγεις είναι οι λίγοι. Αυτούς τους λίγους τους βλέπω, τους διαβάζω, τους ακούω καθημερινά. Οι πολλοί που είναι; Με το να πας στο γήπεδο, δεν υποστηρίζεις τον Πάτση, αλλά υποστηρίζεις την ομάδα σου. Αυτοί οι πολλοί δεν υπάρχουν, να είμαστε ειλικρινείς. Το έχουμε διαπιστώσει εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Όταν οι φίλαθλοι, μου είχαν παραπονεθεί για την πορεία της ομάδας τους είπα ότι έχουμε δύο επιλογές. Ή να τη στηρίξουμε, να την ενισχύσουμε και να προσπαθήσουμε, γιατί δεν μπορούμε να προδικάσουμε τίποτα, ή αν θέλετε από τώρα να μπούμε σε μία διαδικασία αλληλοκατηγοριών, να χαλάσουμε τις καρδιές μας, να μεμψιμοιρούμε και να στεναχωριόμαστε και να μπούμε σ' έναν φαύλο κύκλο που μας τραβάει στον πάτο. Αφού κάναμε το όνειρο πραγματικότητα, ας τη ρίξουμε τώρα για να απαλλαγούμε όλοι μας απ' όλα. Και εγώ από τα βάρη της διαχείρισης των παρελθόντων ετών και εσείς από το άγχος που η ομάδα αυτή τη στιγμή δεν σας ικανοποιεί. Αποφασίστε όμως κάποτε. Έχουμε μια μερίδα κόσμου που είναι σφοδρότατα δυσαρεστημένη από την ομάδα και τη δική μου διαχείριση, έχουμε μια μερίδα που αποστρέφει το πρόσωπό της από την ομάδα. Είναι δεδομένο ότι με αυτές τις συνθήκες τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει. Δεν έχω καμία διάθεση να μπω σε αντιδικία με τον οποιονδήποτε.

Όταν έχεις ένα περουσιακό στοιχείο, δεν το χαρίζεις. Ή αν το χαρίσεις, θα το χαρίσεις εκεί που εσύ κρίνεις ότι θέλεις. Η Νίκη Βόλου πλέον είναι επιχείρηση. Πέρυσι είχε έρθει ένα έγγραφο, όσο ήμασταν στα πλέι οφ, από το Υπουργείο Ανάπτυξης ότι επίκειται ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ΠΑΕ διότι τον τελευταίο ισολογισμό που δημοσίευσε ήταν από την εποχή του Νώε. Φανταστείτε ότι ενώ παίζαμε πλέι οφ για να ανεβάσουμε την ομάδα, ενώ είχαμε να αντιμετωπίσουμε σωρεία προβλημάτων, τρέχαμε για να την ξανακάνουμε ΠΑΕ διότι επαναλαμβάνω υπήρχε θέμα ανακλήσεως της άδειας λειτουργίας της. Τώρα έχουμε μία ΠΑΕ που είναι στο 80% πλήρης εγγράφων και έχει βιβλία, κάτι που δεν παρέλαβα εγώ όταν ήρθα. Έχουμε μια ΠΑΕ στη Σούπερ Λιγκ που έχει τακτοποιημένο μεγάλο μέρος των οφειλών τους και ρυθμισμένο, πληρώνει τις μηνιαίες τις υποχρεώσεις κανονικά.

Όταν κάναμε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είχα φέρει μία ανεξάρτητη ελεγκτική αρχή να μου κάνει μία αξιολόγηση και να βάλω μία τιμή στη μετοχή. Τον Δεκέμβριο του 2013, πριν ανέβουμε κατηγορία, οι μετοχές αξίζανε 2.000.000€. Αυτά χωρίς να έχουν υπολογιστεί τα πρόστιμα και χωρίς να έχουμε ρυθμίσει κάθε οφειλή. Σήμερα που είναι Σούπερ Λιγκ, ταυτοποιημένη εταιρία, ρυθμισμένα όλα, εγώ σαν Πάτσης προσφέρω το σύνολο των μετοχών μου έναντι 600.000€, τα οποία θα γίνουν ως εξής:

Όποιος είναι ενδιαφερόμενος να τη λάβει θα στείλει έγγραφη επιστολή στην ΠΑΕ με όλα του τα στοιχεία, συνοδευόμενη από εγγυητική ελληνικής τράπεζας 600.000€ για να αποφύγω τους "παπατζήδες". Όταν θα λαμβάνω θα δημοσιοποιείται αυτομάτως στο σάιτ της ΠΑΕ για να αποφύγω την παραφιλολογία. Το χρονικό περιθώριο είναι 30 ημέρες".

Στην ερώτηση αν δεν βρεθεί αγοραστής ο Ανδρέας Πάτσης απάντησε: "Υπάρχει plan B, το οποίο θα γίνει γνωστό στις 28 Δεκεμβρίου αν και εφόσον δεν βρεθεί αγοραστής".

"Το ποσό που ζητάω δεν είναι μεγάλο. Είναι το 30% της αξίας. Βέβαια το να ζητήσεις 2 εκ. ευρώ είναι πολύ μεγάλο νούμερο. Λέω για ένα νούμερο που φαντάζομαι πως θα υπάρχουν δύο τρεις επιχειρηματίες του Βόλου που λένε πως αγαπάνε τη Νίκη πάρα πολύ. Δεν έβαλα ένα τρελό νούμερο ώστε να έχουν τη δυνατότητα η Νίκη να περάσει στα χέρια επιχειρηματιών του Βόλου που αγαπάνε την ομάδα.

Ο νέος ιδιοκτήτης μπορεί να είναι πιο αγαπητός, πολυσυλλεκτικός, μπορεί να ξαναγεμίσει το γήπεδο, μπορεί να φέρει χορηγίες που εγώ δεν μπόρεσα και υπάρχει ενώ υπάρχει και ένα υπολειπόμενο ποσό που είναι να παίρνουμε από τη Σούπερ Λιγκ. Από τα τηλεοπτικά, το έσοδο που είναι να πάρουμε ως το Μάιο είναι περίπου 50.000€ το μήνα. Το νούμερο δεν είναι απαγορευτικό για αυτούς που δηλώνουν επιχειρηματίες και λένε πάρα πολλά.

Ο ερασιτέχνης κάνει γενική συνέλευση και θέλει να ασχοληθεί με το μέλλον της ΠΑΕ. Αφού προλογίζουν ότι θα ασχοληθούν με τον μέλλον της ΠΑΕ, άρα εκεί θα αναζητήσουν λύσεις. Δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος ότι δεν θα υπάρξει κάποιος αγοραστής. Έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό πως υπάρχουν πολλοί ευκατάστατοι επιχειρηματίες της Νίκης Βόλου, που λένε αριστερά και δεξιά πως έδωσαν στη Νίκη και θα δώσουν και στο μέλλον.

Μέχρι τον Δεκέμβριο εγώ θα πληρώνω κανονικά τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ γιατί έχω αξιοπρέπεια, αλλά στις 30/12 είναι η καταληκτική ημερομηνία. Τον Ιανουάριο δεν θα είμαι ούτε στο Δ.Σ., ούτε στις μετοχές, ούτε πουθενά, πάντοτε με διαφάνεια. Αν δεν βρεθεί αγοραστής, πάλι θα φύγω αλλά το πώς θα διαχειριστώ την κατάσταση είναι άλλο θέμα και όχι της στιγμής. Μπορεί παράδειγμα να χαρίσω τις μετοχές.

Σε ότι αφορά τον άγγελο που έχω στο μπράτσο μου, δεν θα τον σβήσω ποτέ καθώς η Νίκη ήταν, είναι και θα είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Μέσα στον Δεκέμβριο θα γίνει γενική συνέλευση που θα θέσω την παραίτηση τη δική μου και του διοικητικού συμβουλίου ενώ θα γίνει η έκδοση του μετοχολογίου".

Για τον Πλεξίδα και τις δηλώσεις που έκανε εναντίον του: "Ο κ. Πλεξίδας είναι πάρα πολύ λίγος, τον πήρα τηλέφωνο και κρυβόταν, δεν απαντούσε. Το τρελό αγόρι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικό όταν μιλάει και όσον αφορά το θέμα της δημοσιότητας αυτός έγινε γνωστός από τις καταδικαστικές αποφάσεις και τις πλαστές εγγυητικές. Το ποιος έχει λεφτά και ποιος δεν έχει φαίνεται από το ποιος κατέθεσε πλαστές εγγυητικές. Εμείς έχουμε κανονικότατες εγγυητικές. Επειδή είναι πάρα πολύ λίγος για να με κοιτάξει στα μάτια,  γι' αυτό τον λέω τρελό αγόρι, κρυβόταν και δεν απαντούσε στα τηλέφωνα. Καλό είναι να βουτάει τη γλώσσα στο μυαλό του πριν πει βλακείες γιατί είναι απίστευτα εκτεθειμένος. Η πορεία του και η διαδρομή του είναι γνωστή σε όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα. Εγώ φταίω που του έκανα και την τιμή να τον πάρω τηλέφωνο. Εάν ήθελα να πάρω μια άλλη ομάδα, δεν θα έδινα κανένα στίγμα, θα έκανα παρασκηνιακές διαβουλεύσεις. Το ότι δημοσιοποίησα κάτι, το έκανα με πλήρη συνείδηση για να πω ότι κλείνει ένα κεφάλαιο και ενδεχομένως να ανοίξω ένα άλλο. Η δημοσιοποίηση έδειξε ότι έκοψα το δεσμό.

Τέλος θα ήθελα να πως πως το μεγάλο μου λάθος μου ήταν που δεν ακολούθησα τη συμβουλή του Γιδόπουλου ο οποίος μου είχε πει ότι αν θες να περάσεις καλά, βάλε τους άλλους μπροστά και εσύ κάτσε πίσω. Εγώ δεν επέτρεψα σε άλλους να διοικούν και να παίρνουν μεροκάματα και για αυτό ξαφνικά ο Πάτσης δεν έγινε αρεστός".

Σχόλια