default-image

Η νίκη έστειλε στο Europa League τον Ολυμπιακό

Ποδόσφαιρο
Η νίκη έστειλε στο Europa League τον Ολυμπιακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-2 της Μάλμε στο Καραϊσκάκη και τερμάτισε στην 3η θέση του 1ου Ομίλου, συνεχίζοντας στο Europa League την ευρωπαϊκή του πορεία.

Οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν το χρέος τους και πήραν τη νίκη αλλά τα καλά νέα από το Τορίνο δεν ήρθαν, καθώς ήθελαν ήττα της Γιουβέντους για να περάσουν στους "16" του Champions League. Τελικά, Γιουβέντους και Ατλέτικο Μαδρίτης ήρθαν ισόπαλες 0-0, περνώντας χέρι-χέρι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, η Ατλέτικο ως πρώτη και η Γιούβε ως δεύτερη...

Έπειτα από δύο συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και την ισοπαλία με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο φαληρικό γήπεδο, οι «ερυθρόλευκοι» χρειαζόταν, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, τη νίκη απέναντι στην Μάλμε, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η ευρωπαϊκή συνέχεια και το 2015 και υπό… προϋποθέσεις να διεκδικήσει το «εισιτήριο» στους «16» του Champions League. Εν μέρει, οι Πειραιώτες τα κατάφεραν, μια και επικράτησαν 4-2 των Σκανδιναβών, όμως, η… βολική ισοπαλία για Γιουβέντους και Ατλέτικο, του… χάλασε το «θαύμα».

Ωστόσο, οι παίκτες του Μίτσελ θα συνεχίσουν την… περιπέτειά τους στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και το 2015, αλλά από τους «32» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. ο Φουστέρ (22') άνοιξε το… δρόμο για τους Πρωταθλητές Ελλάδας, ο Κρουν στο 59' έδωσε ελπίδες στην Μάλμε, ο «Τσόρι» έδωσε νέο προβάδισμα, αλλά στο 81' ο Ρόσενμπεργκ έφερε το ματς εκ νέου στα ίσια (2-2). Ωστόσο, ο Μήτρογλου (87') και ο Αφελάι (90') έδωσαν τη νίκη (4-2) επί των Σκανδιναβών και ο Ολυμπιακός έκλεισε την πορεία του στους ομίλους του Champions League με την τρίτη του νίκη και με το… κεφάλι ψηλά.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουΐ, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουακού, Μανιάτης, Εντινγκά, Κασάμι, Φουστέρ (77' Αφελάι), Τσόρι (89' Σιόβας), Μήτρογλου (88' Μπενίτες).

Μάλμε: Όλσεν, Τίνερχολμ, Ελάντερ, Ρικαρντίνιο, Κονάτε (57' Κρουν), Χάλστι, Έρικσον (75' Τερν), Αντού, Φόρσμπεργκ, Τέλιν, Ρόζενμπεργκ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News