Αθλητισμός

Τάσεις φυγής από Ουσέρο

Ο Φερνάντο Ουσέρο εμφανίζει τάσεις φυγής και λίαν συντόμως θα ξεκαθαρίσει αν θα αποχωρήσει από τον Αστέρα τον Ιανουάριο ή το καλοκαίρι. Βεβαίως, ο χωρισμός είναι μία κουβέντα.

Και αυτό διότι οι Αρκάδες είχαν προχωρήσει το καλοκαίρι του 2013 σε επέκταση του συμβολαίου του Ισπανού χαφ (τον έδεσαν ως τον Ιούνιο του 2016), αναπροσαρμόζοντας -προς τα πάνω- τις αποδοχές του και δίνοντάς του τον ρόλο του ηγέτη.

Ο αρχηγός του Αστέρα έχει το υψηλότερο συμβόλαιο και για να αλλάξει ποδοσφαιρική στέγη θα πρέπει να φέρει και ικανοποιητική πρόταση (ήδη κυκλοφόρησαν σενάρια περί ενδιαφέροντος Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ). Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα είναι πως ο κύκλος του Ουσέρο στην ομάδα της Τρίπολης έχει κλείσει. Προφανώς και η νυν ομάδα του δεν καλύπτει τις φιλοδοξίες του.

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι απλά βρήκε έξτρα κίνητρο λόγω της εντυπωσιακής πορείας για τα δεδομένα του Αστέρα στην Ευρώπη και είχε αφήσει στην άκρη τις σκέψεις αποχώρησης. Αυτές επανήλθαν για τα καλά και από τη στιγμή που ο σύλλογος δεν βλέπει στον παίκτη να έχει διάθεση και όρεξη, στοιχεία δηλαδή που τον χαρακτηρίζουν ως προσωπικότητα, δεν πρόκειται να τον κρατήσουν με το ζόρι στην Τρίπολη.

Μετά τα ματς με Παρτιζάν και ΠΑΟΚ θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ενδεχομένως να αποφασιστεί σύμπλευση ως και το τέλος της σεζόν και να βάλουν πωλητήριο το καλοκαίρι. Πάντως, υπάρχει και μία δυσαρέσκεια από πλευράς της διοίκησης για τη συμπεριφορά του Ουσέρο το τελευταίο διάστημα.

Συμπερασματικά, ο ένας δρόμος είναι να πουληθεί τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αν υπάρξει ενδιαφερόμενη ομάδα που να καταθέσει σοβαρή προσφορά, και ο δεύτερος αμφότερες οι πλευρές να βάλουν νερό στο κρασί τους και να τεθεί ξανά επί τάπητος το θέμα της μεταγραφής του το καλοκαίρι.

Το μόνο σίγουρο είναι πως πρόκειται για το βαρόμετρο του Αστέρα. Ο Ουσέρο είναι ο κινητήριος μοχλός της ομάδας του, έχοντας τεράστια συμβολή στο ανασταλτικό αλλά και στο δημιουργικό κομμάτι. Ενίοτε δίνει λύσεις και στο σκοράρισμα.

Σχόλια