default-image

Ένα χρυσό και δύο ασημένια ο ΚΟΗ στην Πράγα

Σπορ
Ένα χρυσό και δύο ασημένια ο ΚΟΗ στην Πράγα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θριαμβεύτριες επέστρεψαν από την Πράγα τα κορίτσια του ΚΟΗ, τα οποία κατέκτησαν ένα χρυσό και δύο ασημένια μετάλλια στην 33η διεθνή διοργάνωση Συγχρονισμένης Κολύμβησης CHRISTMAS PRIZE PRAGUE 2014, όπου πήραν μέρος 33 σωματεία από 12 χώρες από όλο τον κόσμο.

Ο Κολυμβητικός Όμιλος Ηρακλείου συμμετείχε με τις Μαρία Αρμάου, Μορφούλα Αρχάβλη, Κατερίνα Γιαννακάκη, Ειρήνη Κάββαλου, Χριστίνα Καλοχριστιανάκη, Βίλμα - Μαρία Μακράκη, Μαρία Νικολακάκη, Πένυ Μουλιανάκη, Αφροδίτη Σπυριδάκη και Σαβίνα Χριστοδουλάκη, κατακτώντας την πρώτη θέση στο Compo, τη δεύτερη θέση στο Solo και στο ομαδικό, ενώ ήταν τέταρτες στο ντουέτο.

Υπό τις οδηγίες της προπονήτριας Λένας Μαμιανούρι κατάφεραν να ξεπεράσουν μεγάλες δυνάμεις της παγκόσμιας συγχρονισμένης κολύμβησης, όπως η Ρωσία και η Λευκορωσία.

Τα κορίτσια περίμενε θερμή υποδοχή χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» από συγγενείς και φίλους, ενώ η προπονήτριά τους δήλωσε περήφανη και απόλυτα ικανοποιημένη. «Είμαι ευτυχισμένη από αυτήν την επιτυχία σε ένα τόσο σπουδαίο τουρνουά, το οποίο διεξάγεται τα τελευταία 30 χρόνια. Τα παιδιά πήγαν πάρα πολύ καλά απέναντι σε ισχυρές ομάδες του αθλήματος και αποτέλεσε... κερασάκι σε μία πολύ καλή χρονιά. Φέτος, ευτυχώς, δεν έκλεισε το κολυμβητήριο και προετοιμαστήκαμε καλά. Με καλή δουλειά προσπαθήσαμε να ανέβουμε επίπεδο έχοντας πολλά νέα παιδιά στην ομάδα», επισημαίνει η Λένα  Μαμιανούρι.

Με την ευτυχία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους μίλησαν για την επιτυχία τους και τα κορίτσια του ΚΟΗ.

Η Μαριλένα Αρμάου, που επέστρεψε με τρία μετάλλια στο στήθος, καθώς κατέκτησε και το ασημένιο στο Solo, επισήμανε: «Κατακτήσαμε μετάλλια σε τρία αγωνίσματα έχοντας να ξεπεράσουμε σπουδαίους αντιπάλους. Αυτή η χρονιά ήταν πολύ σημαντική για εμάς και εύχομαι και η επόμενη να είναι το ίδιο.

Είναι αρκετά δύσκολη η προετοιμασία μας, καθώς το κολυμβητήριο μόλις χειμωνιάσει κλείνει και ψάχνουμε πισίνα για να προπονηθούμε. Παρ' όλα αυτά τα καταφέραμε έχοντας παράλληλα πολύ καλούς βαθμούς και στο σχολείο. Σημασία έχει ότι μας αρέσει αυτό που κάνουμε και τα αποτελέσματα μάς δίνουν χαρά». Ούσα ήδη διεθνής ονειρεύεται περισσότερα πράγματα με την Εθνική ομάδα. «Θέλω να αγωνιστώ σε περισσότερους αγώνες παγκόσμιου επιπέδου με την Εθνική και γιατί όχι να συμμετάσχω σε μία Ολυμπιάδα», επισημαίνει η Μαριλένα Αρμάου.

Η Ειρήνη Κάββαλου από την πλευρά της τόνισε: «Ήταν πάρα πολύ ωραία εμπειρία γιατί ταξιδέψαμε στο εξωτερικό και ανταγωνιστήκαμε πολύ δυνατές ομάδες. Δουλέψαμε σκληρά και ανταμειφθήκαμε με αυτά τα μετάλλια».

Η Μαρία Νικολακάκη επισήμανε: «Ήταν δύσκολες οι συνθήκες της προετοιμασίας μας, με την πισίνα του Λίντο να είναι έτοιμη να κλείσει. Προσπαθούμε μόνες μας να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και καταφέραμε ένα ωραίο αποτέλεσμα. Συγκινήθηκα πολύ και ένιωσα περήφανη για τον εαυτό μου με αυτά που πετύχαμε στην Πράγα».

Η Κατερίνα Γιαννακάκη εξομολογείται ότι «δεν πήγαμε στην Πράγα για να βγούμε πρώτες, αλλά νιώσαμε περήφανες όταν το καταφέραμε». Το ίδιο ένιωσε και η Πένυ Μουλιανάκη, που υποσχέθηκε ότι «θα προσπαθούμε κάθε φορά να είμαστε καλύτερες για να ανεβαίνουμε θέσεις και να παίρνουμε μετάλλια».

Η Βίλμα-Μαρία Μακράκη είπε με τη σειρά της: «Ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία και γνωρίσαμε αθλήτριες από όλο τον κόσμο. Τα μετάλλια δεν τα περιμέναμε. Προσπαθήσαμε, όμως, όσο πιο πολύ μπορούσαμε και τα καταφέραμε».

Ενθουσιασμένη δήλωσε η Αφροδίτη Σπυριδάκη, λέγοντας: «Ήμουν ενθουσιασμένη με αυτούς τους αγώνες εξαρχής, αλλά δεν περίμενα να πάρουμε μετάλλια. Είδαμε, όμως, ότι είχαμε τις δυνατότητες, προσπαθήσαμε πάρα πολύ και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που τα καταφέραμε».

«Αυτή η εμπειρία ήταν εκπληκτική γιατί ζήσαμε στιγμές που δεν τις ζεις κάθε μέρα», επισήμανε η Σαβίνα Χριστοδουλάκη και πρόσθεσε: «Κάναμε κάτι ξεχωριστό που δεν το κάνει κάθε ομάδα στην Ελλάδα. Τώρα να συνεχίσουμε ενωμένοι σαν ομάδα για να φέρουμε κι άλλες επιτυχίες».

Στη μοναδική εμπειρία στάθηκε και η Μορφούλα Αρχάβλη, τονίζοντας ότι «η εμπειρία αυτή ήταν κάτι καινούργιο για μένα. Αντιμετωπίσαμε διαφορετικές ομάδες από πολλές χώρες. Ελπίζω να παραμείνουμε ομάδα, να συνεχίσουμε τις προπονήσεις στον ίδιο ρυθμό και να πάρουμε πολλά μετάλλια και στη συνέχεια».

Η Χριστίνα Καλοχριστιανάκη, τέλος, σημείωσε ότι «ήταν πάρα πολύ ωραία εμπειρία. Ένιωσα πολύ περήφανη όταν πήραμε το χρυσό μετάλλιο. Αυτές οι επιτυχίες μάς δίνουν περισσότερη δύναμη για τους επόμενους αγώνες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News