Αθλητισμός

Κατσικάρης: «Το πρώτο χιαστί είναι το πιο σημαντικό»

Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της κλήρωσης του Ευρωμπάσκετ 2015 δήλωσε ο Φώτης Κατσικάρης, αλλά παράλληλα κράτησε χαμηλούς τους τόνους.

Αρχικά ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός τόνισε:

«Το γήπεδο θα είναι γεμάτο, η ατμόσφαιρα θα είναι ζεστή. Μιλάμε για κλασικές σχολές του μπάσκετ, όπως η Κροατία, αλλά και η Σλοβενία που σε κάθε διοργάνωση είναι πιο ώριμη και δυνατή. Με την ΠΓΔΜ υπάρχει πάντα μια αντιπαλότητα, η Γεωργία έχει πολύ καλούς παίκτες, ενώ η Ολλανδία θα δώσει ένα διαφορετικό χρώμα. Υπάρχει αρκετός καιρός ακόμη μέχρι το καλοκαίρι. Είναι αλήθεια ότι ο δρόμος μας στην πρώτη διασταύρωση είναι πιο βατός σε σχέση με τα πάνω γκρουπ. Το πρώτο χιαστί είναι το πιο σημαντικό. Μετά θα δούμε», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

«Τα παιδιά πολύ γρήγορα προσαρμόστηκαν στη νέα φιλοσοφία και τους ρόλους τους. Το πιο δύσκολο κομμάτι για τον παίκτη είναι αυτό, να απογαλακτιστεί από την ομάδα του και να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις που υπάρχουν. Η ομάδα του Μουντομπάσκετ τα κατάφερε σε πολύ μεγάλο βαθμό και θα είναι η βάση για τη συνέχεια. Χωρίς να έχουμε βάλει κάποιον τρελό στόχο, δεν περιμέναμε να τελειώσει τόσο γρήγορα και να χάσουμε από τη Σερβία», ανέφερε για την περασμένη διοργάνωση.

Για την προετοιμασία εν όψει Ευρωμπάσκετ τόνισε: «Είμαστε σε έναν πολύ σωστό δρόμο στο οργανωτικό κομμάτι, στα φιλικά μας, παρακολουθώ τους παίκτες, έχω την τύχη να έχω τους ίδιους συνεργάτες, τον Θανάση Σκουρτόπουλο και τον Δημήτρη Πρίφτη, περιμένουμε την επιστροφή του Σπανούλη και ξέρουμε ότι το μεγάλο μας πρόβλημα είναι στο '5'».

Τέλος, ερωτηθείς για τον Κώστα Κουφό κι αν η πόρτα της Εθνικής είναι ανοιχτή, απάντησε: «Υπάρχει ένα δεδομένο. Αυτό που έγινε το περασμένο καλοκαίρι. Εγώ έχω μια θέση στην Εθνική, που είναι διαφορετική. Αν πραγματικά θέλει να έρθει, εγώ μπορώ ευχαρίστως να καθίσω να τον ακούσω. Από εκεί και πέρα, δεν θα τον παρακαλέσουμε ούτε εγώ, ούτε η ομοσπονδία, ούτε κανένας. Δεν θέλουμε να διαταραχθούν οι ισορροπίες που με πολύ κόπο χτίσαμε το καλοκαίρι».

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, τόνισε:«Σίγουρα σε πρώτη ανάγνωση δικαιολογείται να χαμογελάμε με το αποτέλεσμα της κλήρωσης. Ο όμιλος στον οποίο θα συμμετάσχουμε κρίνεται βατός και υπάρχει και κάτι ανάλογο για το πρώτο νοκ άουτ. παιχνίδι. Από εκεί και πέρα είναι γνωστό πως όλα κρίνονται στην πράξη και το μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι η Εθνική Ελλάδας κρατά την τύχη της στα χέρια της».

Σχόλια