Αθλητισμός

Όλα τα Βαλκάνια στο δρόμο της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ

Η Κροατία, η Σλοβενία, τα Σκόπια, η Γεωργία και η Ολλανδία είναι οι ομάδες που θα βρει στο δρόμο της  η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ στο γ' όμιλο του Ευρωμπάσκετ 2015 που θα διεξαχθεί στο Ζάγκρεμπ!

Η κλήρωση για τον καταρτισμό των ομίλων πραγματοποιήθηκε στη γαλλική πρωτεύουσα και, συγκεκριμένα, σε μια από τις διασημότερες τουριστικές ατραξιόν της Ευρώπης, τη Disneyland του Παρισιού.

Το EuroBasket 2015 θα διεξαχθεί το διάστημα 5-20 Σεπτεμβρίου ενώ θα δώσει τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο κάτοχος του τίτλου και ο φιναλίστ θα αγωνιστούν απευθείας στους Αγώνες της Βραζιλίας ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 3-6, θα συμμετάσχουν στο Προολυμπιακό τουρνουά.

Η φάση των ομίλων θα διεξαχθεί στο Βερολίνο (Γερμανία), τη Μονπελιέ (Γαλλία), τη Ρίγα (Λετονία) και το Ζάγκρεμπ (Κροατία) ενώ η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί στη Λιλ (Γαλλία), όπου για πρώτη φορά ποδοσφαιρικό γήπεδο θα... εξελιχθεί σε γήπεδο μπάσκετ!

Σήμερα, λοιπόν, οι ομάδες έμαθαν τους αντιπάλους τους στην πρώτη φάση της διοργάνωσης. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι λόγω του ιδιαίτερου συστήματος διεξαγωγής (σ.σ. το EuroBasket 2015 θα διοργανωθεί από κοινού σε τέσσερις χώρες), οι διοργανώτριες ομάδες "επέλεξαν" την μια ομάδα του γκρουπ, για λόγους εισιτηρίων. Έτσι η Γαλλία θα είναι μαζί με τη Φινλανδία, η Γερμανία μαζί με την Τουρκία, η Κροατία μαζί με τη Σλοβενία και η Λετονία μαζί με τη Λιθουανία. Αυτό σημαίνει ότι τα γκρουπ δυναμικός και η κλήρωση επηρεάστηκε από προκαθoρισμένα κριτήρια, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στην Euroleague.

Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε με τους Ντέγιαν Μποντίρογκα, Πάτρικ Φέμερλινγκ, Γκόρνταν Γκίριτσεκ, Ράσο Νεστέροβιτς, Γκούντα Μπασκό και Αντουάν Ριγκοντό επί σκηνής.

Αναλυτικά, οι όμιλοι που προέκυψαν:

Α' Όμιλος

Γαλλία

Φινλανδία

Βοσνία

Πολωνία

Ισραήλ

Ρωσία

Β' Όμιλος

Ισπανία

Σερβία

Τουρκία

Ιταλία

Γερμανία

Ισλανδία

Γ' Όμιλος

Κροατία

Σλοβενία

Ελλάδα

Σκόπια

Γεωργία

Ολλανδία

Δ' Όμιλος

Λιθουανία

Ουκρανία

Λετονία

Βέλγιο

Τσεχία

Εσθονία

Το πρόγραμμα της Ελλάδας

05/09         Σκόπια - Ελλάδα

06/09       Ελλάδα - Κροατία

08/09       Γεωργία - Ελλάδα

09/09       Ελλάδα - Σλοβενία

10/09       Ελλάδα - Ολλανδία

Σχόλια