Αθλητισμός

Χωρίς όνομα και σήμα η Στεάουα

Ορατός είναι ο κίνδυνος για την Στεάουα Βουκουρεστίου να… εξαφανιστεί από τον ποδοσφαιρικό… χάρτη της Ρουμανίας, ελέω της «διαμάχης» με τον στρατό της χώρας.

Η ομάδα της ρουμανικής πρωτεύουσας ιδρύθηκε στις 7 Ιουνίου του 1947 με την ονομασία: «Στρατιωτική Αθλητική Ένωση Βουκουρεστίου» και… βγήκε από τα σπλάχνα του στρατού. Μάλιστα, ακόμα και σήμερα, το γήπεδο που αποτελεί την έδρα της Στεάουα, το «Σταντιονούλ Στεάουα» ανήκει στο Υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, ο στρατός και η Στεάουα ήταν σε δικαστική… διαμάχη, μια και οι Δυνάμεις Ασφαλείας της χώρας κατηγόρησαν την ομάδα πως χρησιμοποιούσε το όνομα και τα χρώματα του στρατού. Το δικαστήριο αποφάσισε κατά του συλλόγου του Βουκουρεστίου, με αποτέλεσμα, στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, η Στεάουα αγωνίστηκε χωρίς την κλασική εμφάνιση, αλλά με κίτρινη και χωρίς σήμα.

Μάλιστα, στον φωτεινό πίνακα του σταδίου, δεν υπήρχε σήμα στην θέση της Στεάουα, ενώ η ομάδα αναγραφόταν ως «Γηπεδούχος». Πλέον οι άνθρωποι του συλλόγου θα πρέπει να έρθουν σε συμφωνία με τον ρουμανικό στρατό, προκειμένου να διατηρήσουν το σήμα και τα χρώματα, αλλά μέχρι τότε, δεν δύναται να φέρει τα διακριτικά με τα οποία έχει γίνει γνωστός στην Ευρώπη

Σχόλια