default-image

Επίδειξη δύναμης από την ΑΕΚ, 7-0 την Επισκοπή

Ποδόσφαιρο
Επίδειξη δύναμης από την ΑΕΚ, 7-0 την Επισκοπή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον Ιβάν Μπρέσεβιτς να επιστρέφει στην αρχική ενδεκάδα, να σκοράρει εις διπλούν όπως και ο Βαγγέλης Πλατέλλας και τους Πέτρο Μάνταλο (χατ-τρικ) και Έλντερ Μπαρμπόζα να ανάγονται σε σταθερές αξίες, η ΑΕΚ δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάμψει με 7-0 την αντίσταση της Επισκοπής για την 7η αγωνιστική της Football League.

Στο ΟΑΚΑ, η γηπεδούχος Ένωση μπήκε πιο δυνατά και προσπάθησε με τον Πλατέλλα, εις διπλούν, στο πρώτο δεκάλεπτο να παραβιάσει την εστία του Γουναρίδη.

Ότι δεν μπόρεσε να κάνει ο Πλατέλλας, το έκανε ο συνήθης ύποπτος, πλέον, Πέτρος Μάνταλος με σουτ έξω από την περιοχή στο 12ο λεπτό.

Ανάκογλου και Κορδέρο συνέχισαν να πυροβολούν αλλά λίγο έξω από το στόχο, μέσα όμως από τον Ιβάν Μπρέσεβιτς που επέστρεψε δριμύτερος στην αρχική ενδεκάδα της ΑΕΚ, και διεύρυνε σε δύο γκολ το προβάδισμα της ομάδας του, στο 22'.

Η Επισκοπή, είχε χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια της, και το τρίτο γκολ ήταν απλά θέμα χρόνου. Δύο λεπτά μετά το 2-0, ο Πλατέλλας σέρβιρε και ο Μπαρμπόζα, του οποίου η εμπειρία φαίνεται σε κάθε αναμέτρηση της Ένωσης, ήταν ο σωστός άνθρωπος στη σωστή στιγμή, σημειώνοντας το 3-0.

Παρά το ευρύ και άνετο προβάδισμα ο "Δικέφαλος" δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και με τον σκόρερ του πρώτου γκολ, Μάνταλο, διαμόρφωσε το 4-0, έξι λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Ο ρυθμός έπεσε στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, γιατί οι γηπεδούχοι, που τον έλεγχαν πλήρως κατέβασαν ταχύτητα. Το πέμπτο γκολ, πάντως, ήταν θέμα χρόνου και επετεύχθη τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αναμέτρησης, όταν ο Μπαρμπόζα κινήθηκε από τα αριστερά και έδωσε, σχεδόν, έτοιμο γκολ στον Πλατέλλα, ο οποίος παραβίασε την εστία του Γουναρίδη.

Ο δυναμική επιστροφή του Ιβάν Μπρέσεβιτς επισφραγίστηκε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς ο Κροάτης σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και έκτο της ομάδας του, στο 75ο λεπτό.

Με την Επισκοπή παραδομένη πριν και μετά το 6-0 , ο Πλατέλλας είχε χώρο και χρόνο να πετύχει το έβδομο γκολ της ΑΕΚ και το χατ-τρικ, παραβιάζοντας για ακόμη μία φορά, την εστία του Γουναρίδη στο 82'.

Οι ποδοσφαιριστές του Τραϊανού Δέλλα έφτασαν στο 6 στα έξι, πιο εύκολα από τις προηγούμενες πέντε φορές και συνεχίζουν να οδηγούν την κούρσα στον 2ο όμιλο της Football League.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Πεταυράκης, Κορδέρο (69' Φαγιέ), Ανάκογλου (63' Ζόριτς), Πλατέλλας, Μπαρμπόσα, Μάνταλος, Μπρέσεβιτς (78' Γροντής)

ΕΠΙΣΚΟΠΗ: Γουναρίδης, Λιονάκης, Βουρβαχάκης, Παπαδήμας ( 71' Μανουσάκης), Μποτωνάκης, Δελήμπασης (71' Πετράκος), Πυθαρούλης, Δουμάνης, Βιγιαφάνε, Νικόλτσης, Ράντοβιτς (79' Δρακάκης).

Αναλυτικά τα παιχνίδια του 1ου ομίλου:

1ος Όμιλος

Παρασκευή (5/12)

Ηρακλής Ψαχνών-Απόλλων 2-1 (14' Παλαιολόγος, 52' αυτ. Κοτσώνης - 55' Κυβελίδης)

Κυριακή (7/12)

Φωστήρας-Ερμιονίδα 1-1 (2' Ράμα - 52' Σιμελίδης)

Αχαρναϊκός-Άλιμος 0-0

ΑΕΚ-Επισκοπή 7-0 (12', 39', 82' Μάνταλος, 22', 75' Μπρέσεβιτς, 24' Μπαρμπόζα, 57' Πλατέλλας)

Δευτέρα (8/12)

15.00: Πανηλειακός-Παναχαϊκή

16.00: Α.Ο. Χανιά-Παναιγιάλειος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News