Αθλητισμός

Σκουρτόπουλος: «Με σοβαρότητα, συγκέντρωση και δύναμη»

Η αποστολή του Ρεθύμνου ταξιδεύει στην Αθήνα, εκεί όπου αύριο στις 5μ.μ. θα αντιμετωπίσει τη Νέα Κηφισιά στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της Α1 του μπάσκετ.

Η κρητική ομάδα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ αναφερόμενος στην αυριανή αναμέτρηση ο Θανάσης Σκουρτόπουλος επισημαίνει:

«Όπως κάθε παιχνίδι έτσι και αυτό είναι το ίδιο σημαντικό. Εμείς προχωράμε βήμα - βήμα με το επόμενο να είναι εναντίον της Κηφισιάς. Θα πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί, σοβαροί και συγκεντρωμένοι για να πετύχουμε κάτι θετικό», είπε αρχικά ο προπονητής του Ρεθύμνου και στην συνέχεια ανέφερε: «Η Κηφισιά διαθέτει έμπειρους παίκτες με πολλές ικανότητες και παίζει συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού. Εμείς από την άλλη θέλουμε να τρέξουμε και όποιος καταφέρει να επιβάλει τον ρυθμό του θα έχει και τον πρώτο λόγο για το παιχνίδι.

Η αντίπαλη ομάδα είναι γεμάτη σε όλες τις θέσεις. Τόσο σε γκαρντ όσο και σε ψηλούς. Αυτή τη στιγμή δείχνει να κυριαρχεί μέσα στην ρακέτα με την παρουσία του Μαυροειδή και των υπολοίπων ψηλών. Δεν θέλω να σταθώ κάπου συγκεκριμένα, καθώς έχει τέτοια πληρότητα που αν δεν προσέξεις, οποιοσδήποτε από τους παίκτες της μπορεί να σου προκαλέσει «ζημιά».

Εμείς θα στηριχτούμε στην ομαδικότητα, στην ταχύτητα και στα ριμπάουντ. Θέλουμε να έχουμε κάθε φορά και από έναν διαφορετικό πρωταγωνιστή και αυτό θα είναι επιτυχία για την ομάδα, σε συνδυασμό με θετικά αποτελέσματα».

Ο Σταύρος Σχίζας από την πλευρά των παικτών τόνισε: «Κάθε αγώνας είναι σημαντικός για εμάς και τον αντιμετωπίζουμε με την ίδια σοβαρότητα. Αυτή τη φορά μας περιμένει ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος αλλά έχουμε δείξει ότι «παλεύουμε» όλα τα ματς.

Κατά την γνώμη μου το «κλειδί» για αυτό το ματς θα είναι η άμυνα. Από εκεί ξεκινούν και τελειώνουν όλα.

Η ΑΕΝΚ διαθέτει καλούς και ποιοτικούς παίκτες σε όλες τις θέσεις, τόσο κοντά στο καλάθι όσο και στην περιφέρεια. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον αφού είναι πλήρης σε όλους τομείς.

Η ομάδα μου θα πρέπει να είναι απόλυτα προσηλωμένη στις αμυντικές της υποχρεώσεις αλλά ταυτόχρονα συγκεντρωμένοι στην επίθεση. Το σίγουρο είναι ότι εγώ και οι συμπαίκτες μου θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να φύγουμε με τη νίκη», κατέληξε.

Σχόλια