default-image

Τακιανός:«Δεν αξίζουμε τη θέση που βρισκόμαστε»

Μπάσκετ
Τακιανός:«Δεν αξίζουμε τη θέση που βρισκόμαστε»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλιώς την ονειρεύονταν τη φετινή χρονιά στην Α2 κατηγορία στον ΟΦΗ και αλλιώς εξελίσσεται στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές, με την ομάδα να μετρά έξι ήττες που την έχουν φέρει στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Ζητείται άμεσα ανάκαμψη, με το παιχνίδι κόντρα στη Λιβαδειά το ερχόμενο Σάββατο στο ΒΑΚ να αποκτά χαρακτήρα τελικού.

Η διοίκηση δείχνει εμπιστοσύνη στον Φώτη Τακιανό και τους παίκτες του και περιμένει στη συνέχεια του πρωταθλήματος να αποδείξουν ότι αποτελούν κακή παρένθεση τα τελευταία παιχνίδια.

Ο Φώτης Τακιανός, μιλώντας στη «Ν.Κ.», εστιάζει τα προβλήματα του ΟΦΗ σε δύο σημεία: «Έχουμε διαπιστώσει ότι αγωνιστικά υπάρχει θέμα στο αμυντικό κομμάτι. Δεχόμαστε αρκετούς πόντους από τους αντιπάλους μας και αυτό δε μας βοηθάει στο να ελέγξουμε το παιχνίδι. Το δεύτερο κύριο πρόβλημά μας είναι ψυχολογικό. Η πορεία μας μέχρι τώρα προβληματίζει. Για ποιο λόγο πηγαίνει έτσι αυτή η ομάδα; Το βασικό, όμως, είναι αφού πήγε έτσι πώς θα αντιδράσει στη δεδομένη πίεση, καθώς το παιχνίδι που ακολουθεί είναι δίχως αύριο για εμάς. Μας στοίχισε ο τρόπος που χάσαμε τα περισσότερα παιχνίδια, καθώς κλονίστηκε η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της ομάδας.

Χάσαμε στον πόντο, στο καλάθι, από τρία δικά μας λάθη... Κλονίστηκε η αυτοπεποίθησή μας. Σύμπνοια υπάρχει, αλλά απουσιάζει η αυτοπεποίθηση. Εάν θέλεις να κερδίσεις, πρέπει να πιστέψεις ότι μπορείς να το κάνεις. Είμαστε όλοι μαζί, δεν υπάρχει αδιαφορία από τα παιδιά, αντίθετα δείχνουν διάθεση, γυαλίζει το μάτι τους, αλλά μέσα στο παιχνίδι δεν μπορούν να ανταποκριθούν», επισημαίνει ο προπονητής του ΟΦΗ, ο οποίος θεωρεί ότι «πρέπει να υπάρξει μια ομαδική αντιμετώπιση του προβλήματος. Μια νίκη μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία. Οι συνεχόμενες ήττες έχουν δημιουργήσει μια αρνητικότητα στα παιδιά».

«Ευθύνη νιώθω πρώτος εγώ»

Όπως παραδέχεται ο Φώτης Τακιανός, «αυτό που χτίσαμε και ονειρευτήκαμε δεν έχει καμία σχέση με αυτό που βιώνουμε. Είναι σαν να λέμε άσπρο με μαύρο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να δώσει ο καθένας ό,τι έχει για να αντιστρέψουμε το κλίμα. Νιώθουμε ότι αδικούμαστε. Είναι στενάχωρο αυτό που συμβαίνει. Ευθύνη νιώθω πρώτος απ' όλους εγώ, γιατί έχει δημιουργηθεί ένα πολύ καλό περιβάλλον στην ομάδα. Σε μια τέτοια πορεία την ευθύνη την παίρνει ο προπονητής, αυτή είναι η δουλειά του. Υποστηρίχθηκα από τη διοίκηση για να φτιάξουμε κάτι καλό φέτος. Στεναχωριέμαι που δεν αποδίδουμε μέσα στο γήπεδο. Δεν το αξίζουμε. Δουλεύουν πάρα πολύ τα παιδιά. Είναι, ωστόσο, αναστρέψιμη η κατάσταση και ελπίζω ότι θα το αποδείξουμε μέσα στο παρκέ».

Το γεγονός ότι χαίρει της εμπιστοσύνης της διοίκησης έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως, αλλά, όπως εξηγεί ο κ. Τακιανός, «υπάρχει εμπιστοσύνη από τη διοίκηση γιατί δοκιμαστήκαμε στα δύσκολα τα τελευταία τρία χρόνια και δεν είναι εύκολο να κλονιστεί η εμπιστοσύνη που έχουμε ο ένας στον άλλο».

«Παιχνίδι δίχως αύριο»

Από χθες ξεκίνησε η προετοιμασία για το ματς του Σαββάτου με τη Λιβαδειά, στο οποίο η νίκη θεωρείται κάτι περισσότερο από απαραίτητη.

«Το παιχνίδι με τη Λιβαδειά είναι δίχως αύριο. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε την ήττα», επισημαίνει ο Φώτης Τακιανός και προσθέτει: «Ξέρω ότι θα υπάρχει πίεση και στρες, αλλά θα πρέπει να αξιοποιήσουμε θετικά το άγχος. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να νικήσουμε. Θεωρώ ότι με δύο νίκες θα αλλάξει το προφίλ της ομάδας, θα αποκτήσει άλλο αέρα. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε γι' αυτό».

Από τη χθεσινή προπόνηση απουσίαζε ο Τρεπάλοβατς, ο οποίος υπέστη θλάση στο δικέφαλο και θα γίνει αγώνας δρόμου για να προλάβει το ματς με τη Λιβαδειά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News