default-image

Αθλητικές εκδηλώσεις στην Κάτω Σύμη

Αθλητισμός
Αθλητικές εκδηλώσεις στην Κάτω Σύμη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα πλαίσια της επετείου μνήμης του ολοκαυτώματος της περιοχής Βιάννου και Ιεράπετρας, η Ένωση με την επωνυμία «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΣΥΜΗΣ»  πραγματοποιεί για τρίτη συνεχή  χρονιά, ορεινός αγώνας τρεξίματος 21 χλμ.  στις 30 Νοεμβρίου ημέρα Κυριακή.

Οι αθλητικές εκδηλώσεις αυτές έχουν ήδη καθιερωθεί και γίνονται με σκοπό αφ ενός μεν να τιμηθούν οι μνήμες των αγωνιστών και  πεσόντων του ολοκαυτώματος αλλά και κυρίως με σκοπό να γίνει προβολή του φυσικού περιβάλλοντος και του κάλους της Νότιας περιοχής Δείκτης.  Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 π.μ. στο πανεπαρχιακό Ηρώο Αμιρών.

Οι αγώνες θα συμπεριλαμβάνουν ορεινό αγώνα τρεξίματος 21 χλμ., ποδηλατοβόλτα βουνού 31 χλμ., πεζοπορία 7 χλμ., και τον καθιερωμένο αγώνα μαθητών Δημοτικού 500 μ. Η διαδρομή του ορεινού αγώνα εκκίνησης από Αμιρά και τερματισμού στην κάτω Σύμη διασχίζει μονοπάτια και δάση καθώς και το οροπέδιο Ομαλού Βιάννου - μέρη απαράμιλλης ομορφιάς.  Η ποδηλατοβόλτα βουνού διασχίζει  δασικούς δρόμους και τα οροπέδια Ομαλού και Λάπαθου.

Μετά το πέρας των αγώνων θα απονεμηθούν μετάλλια και αναμνηστικά μπλουζάκια στους συμμετέχοντες αθλητές. Καλούνται όλοι όσοι αγαπούν αυτές τις δραστηριότητες, αθλητές και μη, να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News