default-image

Σε UEFA και FIFA για το νομοσχέδιο η ΕΠΟ

Αθλητισμός
Σε UEFA και FIFA για το νομοσχέδιο η ΕΠΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έτοιμη να φτάσει στα άκρα μοιάζει η ΕΠΟ, η οποία περνάει στην αντεπίθεση σχετικά με το νομοσχέδιο-φωτιά που κατατέθηκε στην Βουλή από τον Γιάννη Ανδριανό. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής, έστειλε επιστολή σε όλες τις Ενώσεις ποδοσφαιρικών σωματείων της χώρας, με την οποία κάνει «παράκληση» να αφήσουν τις όποιες μεταξύ τους διαφορές έχουν και να τα βρουν, εις το όνομα του γενικού τους στόχου, δηλαδή την υπεράσπιση του αυτοδιοίκητου.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «SportDay», στην συγκεκριμένη επιστολή υπάρχει και μία πληροφορία που κάνει αίσθηση, με τον Σαρρή να αποκαλύπτει πως έχει ήδη ενημερώσει εγγράφως τις FIFA και UEFA, για όλες τις σχετικές εξελίξεις. Σύμφωνα, λοιπόν, με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, δεν θα αργήσει να «σκάσει» επιστολή από Ελβετία, η οποία θα απαιτεί, ουσιαστικά, να αποσυρθούν συγκεκριμένες διατάξεις, προκειμένου να μην ξεκινήσει και επίσημα πόλεμος.

Μάλιστα, καθόλου τυχαία δεν είναι και η αναδημοσίευση από την ομοσπονδία, της συνέντευξης που είχε παραχωρήσει ο Πλατινί στο epo.gr, όπου μεταξύ άλλων είχε αναφέρει: ««Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι μια και καλή: Δεν είναι καν στο χέρι της ΕΠΟ και καμιάς ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που είναι μέλος της FIFA και της UEFA να παρεκκλίνει έστω και στο ελάχιστο από τον εξής δρόμο: Το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Άρα η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να λειτουργεί (σε διοικητικό επίπεδο) πλήρως εναρμονισμένη με το καταστατικό της FIFA και της UEFA. Θέλω να είμαι σαφέστατος. Αυτό δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης για καμία Ομοσπονδία».

Τα όσα αναγράφονται στην επίμαχη επιστολή του κ. Σαρρή, πάντως, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης των προθέσεών του, αφού τονίζει ότι: «Η διοίκηση της ΕΠΟ θα υπερασπιστεί αυτό είναι και σαφές και δεδομένο, με όλους τους νόμιμους τρόπους την ανεξαρτησία και την αυτονομία της απέναντι σε κάθε απόπειρα κυβερνητικής παρέμβασης, με την πολύτιμη βοήθεια και συμμαχία των Διεθνών Ποδοσφαιρικών Οργανισμών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News