default-image

Δέκα χρόνια πίσω ο Ολυμπιακός

Ποδόσφαιρο
Δέκα χρόνια πίσω ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η χθεσινή ήττα του Ολυμπιακού από την Ατλέτικο στο «Βιθέντε Καλντερόν» με 4-0 ήταν αναμφίβολα βαριά… Και φάνηκε ασήκωτη στους φίλους της ομάδας, γιατί τα τελευταία χρόνια είχαν συνηθίσει είτε σε θετικά αποτελέσματα, είτε σε ήττες με ψηλά το κεφάλι, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το 3-2 από τη Γιουβέντους στο Τορίνο.

Το βράδυ της Τετάρτης καταγράφηκε η πιο μεγάλη σε έκταση ήττα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη μετά από κάτι λιγότερο από δέκα χρόνια. Η προηγούμενη ήταν το 4-0 από τη Νιούκαστλ στις 16 Μαρτίου του 2005 για τους «16» του… Κυπέλλου UEFA (που πλέον έχει δώσει τη θέση του στο Europa League), όταν ο παλαίμαχος εδώ και οκτώ χρόνια και πλέον 44χρονος Άλαν Σίρερ είχε σκοράρει δις.

Έκτοτε ο Ολυμπιακός έχει δώσει 39 παιχνίδια εκτός έδρας στα Κύπελλα Ευρώπης μετρώντας 11 νίκες, 5 ισοπαλίες και 23 ήττες, με 40 γκολ υπέρ και 59 κατά. Και δεν είχε χάσει ποτέ ΚΑΙ τα τρία εκτός έδρας ματς σε ομίλους του Champions League μετά το 2003.

Για να γίνουν και οι απαραίτητες συγκρίσεις, μέχρι το παιχνίδι με τη Νιούκαστλ (δηλαδή από το 1958 μέχρι το 2005), οι Πειραιώτες σε 79 παιχνίδια εκτός έδρας στην Ευρώπη είχαν 53 ήττες, 10 ισοπαλίες και μόλις 14 νίκες, με γκολ 64 υπέρ και… 162 κατά!

Οι φίλοι του Ολυμπιακού εύχονται η χθεσινή βραδιά να ήταν απλώς μια κακή παρένθεση στην αισθητά βελτιωμένη παρουσία της αγαπημένης τους ομάδας πέρα από τα ελληνικά σύνορα τα τελευταία χρόνια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News