default-image

Δεν μπορεί ακόμα να αναλάβει πρόεδρος ο Καραγκούνης

Ποδόσφαιρο
Δεν μπορεί ακόμα να αναλάβει πρόεδρος ο Καραγκούνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η FIFA βάζει φρένο στα όποια σενάρια μπορεί να υπάρχουν για να αναλάβει ο Γιώργος Καραγκούνης καθήκοντα προέδρου στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Η δημόσια τοποθέτηση του Δημήτρη Μελισσανίδη για την τοποθέτηση του «Κάρα» στο πόστο του προέδρου της ΕΠΟ, συνάντησε μεγάλη απήχηση, ωστόσο είναι αδύνατον να υλοποιηθεί από τώρα. Κι αυτό γιατί ο μέχρι πρότινος διεθνής ποδοσφαιριστής, πέφτει πάνω στον κανονισμό της FIFA, που του απαγορεύει να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση, πριν από το κλείσιμο 30 μηνών από την τελευταία φορά που αγωνίστηκε σε συλλογικό επίπεδο.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Live Sport», σύμφωνα με το άρθρο 2, παράγραφος 4 του Κανονισμού Ιδιότητας και Μεταγραφών της FIFA, «οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές μετά τη λήξη της καριέρας τους θα παραμένουν εγγεγραμμένοι στην ομοσπονδία του τελευταίου σωματείου τους για μία περίοδο 30 μηνών».

Για τον Καραγκούνη λογίζεται το τελευταίο που έδωσε με τη φανέλα της Φούλαμ. Προσθέστε σε αυτό, ότι για να θέσει κάποιος υποψηφιότητα για το ΔΣ της ΕΠΟ, πρέπει να είναι εγγεγραμμένος ως μέλος απλού σωματείου της Ένωσης (πχ. Σωματείου της Α' Αθήνας). Πράγμα που σημαίνει ότι ο Καραγκούνης δεν μπορεί να αναλάβει την προεδρία για καθαρά τυπικούς λόγους μέχρι να περάσει αυτό το προβλεπόμενο διάστημα των 30 μηνών

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News