Αθλητισμός

Μέσι ή Κριστιάνο για τη "χρυσή μπάλα"

 ‘Ήταν ο φόβος και ο τρόμος κάθε αντίπαλης άμυνας. Όσο άντεχαν τα γόνατά του, έβαζε τα γκολ με το… «τσουβάλι». Τίτλους κατέκτησε πολλούς, με αποκορύφωμα τα δυο Παγκόσμια Κύπελλα το 1994 και το 2002. Το 2011 το «φαινόμενο» αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Το περασμένο καλοκαίρι διετέλεσε πρεσβευτής του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας και παρακολούθησε από τις κερκίδες τη συντριβή της «σελεσάο» από τη «νατσιοναλμάνσαφτ» με 7-1.

Σε συνέντευξη του δήλωσε πως προσπαθεί να μη σκέφτεται αυτή τη «μαύρη» μέρα για το ποδόσφαιρο της Βραζιλίας: «Μας πόνεσε το αποτέλεσμα, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Προτιμώ να θυμάμαι το νικηφόρο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ιαπωνία το 2002 απέναντι στη Γερμανία και συνιστώ να κάνουν το ίδιο και οι συμπατριώτες μου».

Το βραβείο της Χρυσής Μπάλας ο παλαίμαχος σταρ του ποδοσφαίρου πιστεύει πως θα το κατακτήσει ο Ρονάλντο ή ο Μέσι, ενώ για το Νέιμαρ τόνισε πως σε δυο χρόνια θα είναι στην κορυφή του κόσμου:

«Δε νομίζω να σημειωθεί κάποια έκπληξη. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βάζει πολλά γκολ κάθε χρόνο και παίζει καταπληκτικά όχι μόνο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, αλλά και στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Λιονέλ Μέσι είναι επίσης εξαιρετικός. Δεν αποδίδει στον ίδιο βαθμό, όσο μας έχει συνηθίσει, αλλά είναι ακόμα καλός. Ο Νέιμαρ είναι πολύ νέος ακόμα. Είμαι σίγουρος πως θα βελτιώνεται συνεχώς και σε δύο χρόνια θα είναι ο καλύτερος στον κόσμο».

Ακόμα συμπλήρωσε πως το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο μπορεί να διδαχθεί αρκετά πράγματα από το γερμανικό: «Οι Βραζιλιάνοι έχουμε την τάση να θέλουμε να παίξουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο, όμως η Γερμανία έδειξε στον κόσμο πως αυτό μπορεί να συνδυαστεί με σφιχτό και οργανωμένο ποδόσφαιρο. Λατρεύω να παρακολουθώ την Εθνική Γερμανίας».

Σχόλια