default-image

Απογοητευτική ήττα για την Εθνική στα Περβόλια

Αθλητισμός
Απογοητευτική ήττα για την Εθνική στα Περβόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ακόμα άσχημο παιχνίδι για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία γνώρισε την ήττα με 2-0 από τους Σέρβους στα Χανιά. Με δύο τέρματα στο δεύτερο μισό το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε το ματς και έδωσε συνέχεια στις αρνητικές εμφανίσεις.

Λίγα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, κάποιοι από τους φίλους της Εθνικής που γέμισαν το γήπεδο των Περιβολίων φώναξαν το γνωστό σύνθημα «Ελλάς-Σερβία-Ορθοδοξία»… Αν είχαν τη δυνατότητα να ρίξουν μια ματιά στο άμεσο μέλλον, εύκολα θα αντικαθιστούσαν το τρίτο συστατικό του με τη λέξη αγγαρεία, που σαφέστατα μπορούσε να αποδώσει πολύ καλύτερα όσα συνέβαιναν στο γήπεδο.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός-λάστιχο, Κώστας Τσάνας, ο οποίος χωρίς να φέρει ουδεμία ευθύνη φυσικά, βρέθηκε να έχει υπό την επίβλεψή του τις Εθνικές ομάδες Ανδρών, Ελπίδων και Νέων, κατέβασε απέναντι στη Σερβία των πολλών απουσιών (και του επίσης υπηρεσιακού προπονητή) να κατεβάσει μια διαφορετική ενδεκάδα από αυτές που είδαμε το τελευταίο διάστημα. Σε φιλικά παιχνίδια σπάνια βλέπει κανείς να σκίζονται. Αυτό είναι αλήθεια. Όταν, όμως, το συγκεκριμένο ματς έρχεται λίγες μέρες μετά το στραπάτσο από τα Νησιά Φερόε, περιμένει κανείς από τους παίκτες που συνέδεσαν το όνομά τους με αυτήν την εφιαλτική βραδιά να βγάλουν λίγο έστω ποδοσφαιρικό εγωισμό και από εκείνους που δεν έπαιξαν, να δείξουν πως θα μπορούσαν να αποτελέσουν λύσεις της επόμενης μέρας.

Με εξαίρεση, όμως, τον Γλύκο που τη μία φορά που χρειάστηκε, απέκρουσε εντυπωσιακά χτύπημα φάουλ του Τόσιτς, δεν μπορεί να πει κανείς πως θαμπώθηκε από το θέαμα ή την ατομική απόδοση κάποιου παίκτη, πράγμα συνηθισμένο το τελευταίο διάστημα… Αμυντικά, οι Έλληνες τα πήγαν καλά. Αυτό ισχύει όμως και για τους Σέρβους κι επομένως το συμπέρασμα μάλλον είναι πως το αποτέλεσμα έμενε κολλημένο στο 0-0 κυρίως λόγω της αδυναμίας των ποδοσφαιριστών να δημιουργήσουν κάτι καλό, παρά στην ικανοποιητική αμυντική λειτουργία.

Τουλάχιστον, αν έμενε εκείνο το 0-0, κάτι θα μπορούσαμε να πούμε πως κρατάμε από αυτό το παιχνίδι. Εκείνη η κεφαλιά του Πέτροβιτς στο 60' έδωσε προβάδισμα στους Σέρβους, άλλαξε τα δεδομένα και φυσικά μας υποχρέωσε σε ακόμη μία ήττα που έγινε λίγο μεγαλύτερη σε έκταση όταν ο Γκουντέλι στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το 2-0.

Ένα τελικό σκορ που έρχεται να προστεθεί στα προηγούμενα δυσμενή του τελευταίου διαστήματος και να βυθίσει ακόμη περισσότερο την Ελλάδα στη βαθμολογία της FIFA. Δυστυχώς, ούτε αυτό το ενδεχόμενο -όπως άλλωστε τίποτα άλλο-κατάφερε να λειτουργήσει ως κίνητρο για όσους αγωνίστηκαν στα Χανιά…

Αν αυτή η εμφάνιση ερχόταν σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, εύκολα θα μπορούσε να αποδοθεί στο φιλικό χαρακτήρα της αναμέτρησης ή σε κάποιον άλλον παράγοντα της αρεσκείας μας. Με βάση όσα έχουν προηγηθεί, όμως, η νέα ήττα της «γαλανόλευκης» μοιάζει απλά να είναι μια κατάσταση που γίνεται επικίνδυνα οικεία και αναμενόμενη κάθε φορά που αγωνίζεται η Εθνική…

Διαιτητής: Νικ Ντόιλ (Ιρλανδία)

ΕΛΛΑΔΑ (Κ. Τσάνας): Γλύκος, Παπαδόπουλος, Μανωλάς (73' Μόρας), Τοροσίδης (61' Μπακάκης), Βύντρα, Μανιάτης, Σάμαρης (79' Μάνταλος), Κονέ (64' Τζιόλης), Μαυρίας (71' Κολοβός), Χριστοδουλόπουλος, Αθανασιάδης (64' Γκέκας).

ΣΕΡΒΙΑ (Ράντοβαν Τσούρτσιτς): Στοΐκοβιτς, Ιβάνοβιτς, Τόμοβιτς, Α. Τόσιτς, Μακσίμοβιτς (88' Στ. Μίτροβιτς), Πέτροβιτς (82' Γκούντελι), Μάτιτς, Γιόγιτς (66' Τζούριτσιτς), Μάρκοβιτς (66' Λάζοβιτς), Ζ. Τόσιτς (89' Ρουκάβινα), Αλ. Μίτροβιτς

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News