default-image

Ιδανικό τον Καραγκούνη βλέπει για την Εθνική ο Τοπαλίδης

Ποδόσφαιρο
Ιδανικό τον Καραγκούνη βλέπει για την Εθνική ο Τοπαλίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνος με την άποψη του Ότο Ρεχάγκελ ότι για τα αποτελέσματα της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του Euro 2016 είναι βασικός υπεύθυνος ο Κλαούντιο Ρανιέρι, όμως μερίδιο ευθύνης φέρουν και οι διεθνείς, είναι ο Γιάννης Τοπαλίδης, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Δεν μπορείς να είσαι σε αυτό τον όμιλο και να έχεις έναν βαθμό», είναι η άποψη του βοηθού του πρώην ομοσπονδιακού προπονητή και τον βρίσκει σύμφωνο.

Ωστόσο, έριξε στο τραπέζι την ιδέα να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ελλάδας ο Γιώργος Καραγκούνης, όπως είχε γίνει στη Γερμανία με τον Φραντς Μπεκενμπάουερ, με τον οποίο τα «πάντσερ» κατέκτησε το Μουντιάλ το 1990.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Τοπαλίδης :

Για τα στοιχεία που χρειάζεται να έχει ο επόμενος προπονητής της Εθνικής Ελλάδας: «Αυτοί που θα πάρουν τον προπονητή έχουν και την ευθύνη. Υπολείπονται έξι παιχνίδια, πρέπει να διαγράψουμε εκείνα που έχουμε δώσει και να φέρουμε έναν άνθρωπο να του πούμε ότι "κοίταξε η Εθνική να περάσει". Είναι δύσκολο, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο».

Για το ενδεχόμενο να αναλάβει ο Γιώργος Καραγκούνης: «Το είχε κάνει η Γερμανία με τον Μπεκενμπάουερ. Είχε βγει στη δεύτερη θέση και στη συνέχεια πήρε το Μουντιάλ. Έτσι και αλλιώς έχουμε αποκλειστεί, όλοι μας έχουν τελειωμένους. Ως team chief ο Καραγκούνης θα έχει δίπλα του έναν προπονητή του που θα έχει το δίπλωμα που είναι απαραίτητο. Αυτή τη στιγμή πρέπει να κοιτάξουμε την ιδανικότερη λύση. Αν δούμε ότι ο Καραγκούνης, μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Θα κοιτάξουμε τι θα πούνε οι προπονητής ή θα δούμε να περάσουμε στην τελική φάση του Euro».

Για την εικόνα που έχει σχηματίσει για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα: «Ο Ρανιέρι όταν είδε την κλήρωση, είχε δει την Εθνική και είδε ότι είναι καλά. Πίστευε ότι θα περάσουμε πανηγυρικά, όπως και εμείς πιστεύαμε κάτι τέτοιο. Οι αντίπαλοί μας δεν ήταν κακές ομάδες, απλώς μπήκαμε χαλαρά. Έτσι την πατήσαμε με τη Ρουμανία. Έκανε το λάθος που δεν χρησιμοποίησε την ενδεκάδα του Μουντιάλ, έστω και χωρίς τους Καραγκούνη και Κατσουράνη. Όλοι έλεγαν ότι θα περάσουμε στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Κάποιο τον συμβούλεψαν και εκεί έγινε το λάθος. Προσπαθήσαμε να το ανατρέψουμε, αλλά ήταν πολύ αργά πλέον. Το κλίμα και η ψυχολογία της ομάδας δεν ήταν καλά. Έτσι την πατήσαμε και με τη Βόρειο Ιρλανδία. Οι αντίπαλοί μας ευμαθή υποδεέστεροι και έπαιζαν αμυντικά, κάτι που δεν ταιριάζει στο παιχνίδι μας. Από την εποχή του Ρεχάγκελ όταν βρίσκαμε δύσκολους αντιπάλους μέναμε πίσω και τους χτυπούσαμε στην αντεπίθεση».

Για τα όσα έχει πει με τον κ. Ρεχάγκελ «Μιλώντας με τον Ρεχάγκελ, του είπα τι έγινε και δεν το πίστευε. Με ρώτησε πώς έγινε αυτό. Εκείνο που μου απάντησε είναι πως "δεν μπορείς να είσαι σε αυτό τον όμιλο και να έχεις έναν βαθμό". Έτσι είναι η φιλοσοφία του, όντας και Γερμανός στην καταγωγή. Είπε ότι όλοι φταίνε, όχι μόνο ο προπονητής. Από την αρχή πίστευε ότι θα περάσει, έχοντας την εικόνα από το Μουντιάλ. Είμαστε με ομάδες που είναι πιο κάτω από την Ελλάδα. Εκείνο που του έκανε μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι έχουμε έναν βαθμό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News