default-image

Τζώρτζογλου: "Πράξη βίας η απουσία της ΕΠΟ από το συνέδριο"

Ποδόσφαιρο
Τζώρτζογλου: "Πράξη βίας η απουσία της ΕΠΟ από το συνέδριο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι κεραυνοί του Νίκου Τζώρτζογλου κατά της ΕΠΟ που είχαν ξεκινήσει από το χαιρετισμό του στην έναρξη του συνεδρίου κατά της βίας, συνεχίστηκαν και σήμερα στην κύρια ομιλία του προέδρου της ΕΠΣΗ.

Ο Νίκος Τζώρτζογλου εξαπέλυσε επίθεση για την απουσία εκπροσώπου της Ομοσπονδίας αλλά και την ακύρωση της άφιξης Δούρου, που θα ήταν ένας εκ των ομιλιτών, χαρακτηρίζοντας την ως «πράξη βίας» ενώ έριξε βέλη και για την απουσία των ΕΠΣ Χανίων και Ρεθύμνου από το συνέδριο.

Όσον αφορά την ήττα της Εθνικής από τα Νησιά Φερόε, τόνισε ότι θα σπάσει την παραγοντική αλαζονεία, καθώς θα ρίξει τα έσοδα από τα ταμεία της ΕΠΟ. Ο κ. Τζώρτζογλου έκανε επίθεση και στον Αλέξη Κούγια! Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ:

«Παίρνω πάσα από τον κ. Μάρη που είπε γιατί δεν είναι εδώ η ΕΠΣ Χανίων και η ΕΠΣ Ρεθύμνου. Δεν ξέρω γιατί δεν ήρθαν. Αν εμένα δε με τιμάει μία που δεν ήρθαν, αυτούς δεν τους τιμάει δέκα. Αλλά τι να πω όταν η ΕΠΟ που μίλησα προσωπικά, δεν έχει κανένα εκπρόσωπο. Η απουσία οφείλεται σε πρόσωπα που είναι εδώ και όχι κόντρα σε εμένα. Μετά το Τζανόπουλο, με ενημέρωσε ότι δεν θα έρθει και ο Δούρος. Η απουσία αυτή κι αν δεν είναι μια πράξη βίας.

Άρχισε πλέον η ΕΠΟ από τους 16 συμβούλους που έχει, να μη μπορεί να στείλει έναν εδώ. Ο κ. Μαζαράκης έχει έρθει ως φίλος μου γιατί αυτός μάλλον είναι. Μιλάνε στην ΕΠΟ θεατρινίστικα για το πώς θα πατάξουμε τη βία, εξοντώνοντας τον Ηρόδοτος με το άρθρο 41 που εφαρμόστηκε πρώτη φορά στην ιστορία. Όμως ο Ηρόδοτος είναι εδώ σε αυτό το συνέδριο και το τιμά. Ο Ηρόδοτος, το Ηράκλειο και η Κρήτη δεν είναι αυτοί οι 2-3 που ενεπλάκησαν στο περιστατικό.

Περισσότερο ευθύνονται αυτοί που σήμερα απουσιάζουν από εδώ. Μίλησα χτες για το αυτοδιοίκητο και την ήττα που είχαμε, αλλά δεν είμαι ανθέλληνας και να ξέρετε ότι είμαι φίλος της Εθνικής πολύ περισσότερο από κάποιους άλλους. Το θέλω το αυτοδιοίκητο αλλά μέχρι εκεί που πρέπει. Η ήττα από τα Νησιά Φερόε σπάει την αλαζονεία των ανθρώπων.

Ο κ. Γκαγκάτσης ξέρετε ότι έχει προσφέρει πολλά αλλά έχουν γίνει και πάρα πολλά λάθη. Η αλαζονεία η παραγοντική είναι ένα φαινόμενο. Τι είδαμε με το EURO 2004; Άρχισε η εισροή εσόδων στα ταμεία της ΕΠΟ. Το παραλάβαμε με πέντε εκατ. ευρώ προϋπολογισμό το χρόνο και τώρα έχει 20-30 εκατομμύρια. Οι νίκες της Εθνικής ανέβασαν αυτούς τους δείκτες. Το 2004 ήταν μια τεράστια επιτυχία ηθικά και κοινωνικά.

Δημιούργησε όμως και παραγοντική αλαζονεία. Λίγο για τον Γκαγκάτση, πολύ για τον Πιλάβιο ίσως και λόγω αναστήματος, δυσανάλογη με το ανάστημά του για τον Σαρρή.

Η ήττα από τα Νησιά Φερόε, κόβει το δρόμο για τα τελικά της Γαλλίας, κόβει τα έσοδα, κόβει τους χορηγούς.

Η βία έχει πολλές αιτίες, πολλές αφορμές, πολλές πηγές. Κύρια αιτία είναι οι αλλοπρόσαλλες αποφάσεις σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες. Πριν από 3-4 χρόνια είχαμε 66 πλαστές ενημερότητες, βρήκαμε έναν υπάλληλο τον κ. Καραγκιόζη που έφταιγε για όλα. Την πλήρωσαν και ορισμένες ομάδες και ο κ. Αλέκος βγαίνει στα κανάλια και λέει τα δικά του. Ο Αλέκος που και εδώ κοντά σ' εμάς είχε μια υπόθεση δωροδοκίας. Τα ίδια φαινόμενα, διαφορετικά αποφάσεις. Και ο Αλέκος αθώος.

Πρέπει να αλλάξουν τα δικαιοδοτικά όργανα. Σε περιπτώσεις επεισοδίων, οι δικαστές είναι συνταξιούχοι Δεν έχουν κίνητρο να ανέβουν ιεραρχικά. Όριζε και ο καθένας δύο δικηγόρους, που μπορεί να είναι και φιλικά προσκείμενοι. Μετά έχουμε και αυτές τις αποφάσεις που προκαλούν βία Δικάζεται ο Ηρακλής και υποβιβάζεται, δικάζεται και ο Αλέκος και ανεβαίνει κατηγορία.

Πρέπει η ΕΠΟ να βρει πέντε εφέτες και την ημέρα κάθε εκδίκασης να ορίζονται οι τρεις. Αν μπορεί κάθε ιδιοκτήτης ΠΑΕ να επηρεάζει ας πάει.

Πρέπει να αλλάξει εκλογικό σύστημα στην ΕΠΟ, 55 υπάρχει μια ευκολία για χειραγώγηση. Όταν ήσασταν κι εσείς κύριε Γκαγκάτση, μπορούσατε να το αλλάξετε. Το ψηφοδέλτιο έχει 16 άτομα που εκλέγονται, μπαίνουν και 5-6 σε επιτροπές και όλα καλά. Μετά πώς να προχωρήσει το ποδόσφαιρο. Αυτά που λέω δεν συμφέρουν ούτε εμένα.

Τα δικαιοδοτικά όργανα να μην είναι στην ΕΠΟ αλλά στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Αν γίνουν αυτές οι αλλαγές, δεν λέω ότι δεν θα υπάρχουν λάθη, αλλά θα ανέβει η αξιοπιστία. Να αλλάξει νομικό πλαίσιο. Όταν υπάρχει ένα επεισόδιο, αμέσως αυτόφωρο χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα και αμέσως δύο μήνες φυλάκιση. Να γίνουν ενέργειες από τους παράγοντες γιατί έχουν ευθύνη, υποθάλπουν αυτά τα παιδιά.

Να μπει ρήτρα βίας με σχετικό νόμο. Όταν για παράδειγμα υπάρχουν επεισόδια, τέρμα οι επιχορηγήσεις.

Προσωπικά δεν θα είχα πρόβλημα να δώσω στην Αστυνομία αυτόν που πάει στο γήπεδο να σκοτώσει τον άλλο. Όμως το 98% των φιλάθλων δεν πάει στο γήπεδο για να κάνει επεισόδια».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News