default-image

Ολοκληρώθηκε η 1η ημέρα του συνεδρίου της ΕΠΣΗ

Ποδόσφαιρο
Ολοκληρώθηκε η 1η ημέρα του συνεδρίου της ΕΠΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του συνεδρίου της ΕΠΣΗ με θέμα «Η Βία στον Αθλητισμό» με υψηλές παρουσίες και ηχηρές τοποθετήσεις γύρω από το φαινόμενο που απασχολεί τον αθλητισμό και την κοινωνία.

Το κυρίως πρόγραμμα ξεκίνησε λίγο μετά τις 16:00 με ομιλητές πανεπιστημιακούς καθηγητές, που φώτισαν τις πτυχές και έδωσαν την κοινωνική διάσταση του φαινομένου ενώ ξεχώρισε η τοποθέτηση του Γιάννη Ζαϊμάκη, αναπληρωτή καθηγητή στο τμήμα κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης με θέμα «Κουλτούρες Βίας και αντιπαλότητας στα ελληνικά γήπεδα».

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις από την ΕΠΣΗ του δημοσιογράφου και επίτιμου προέδρου του ΠΣΑΤ Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, ως ο άνθρωπος που παρενέβη καθοριστικά ώστε να γίνει το Ηράκλειο Ολυμπιακή πόλη το 2004 αλλά και του υφυπουργού αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού, που τίμησε με την παρουσία του τις εργασίες του συνεδρίου

Στη συνέχεια, οι δημοσιογράφοι Σωτήρης Τριανταφύλλου, Χρήστος Σωτηρακόπουλος, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και Στέλιος Μαλτεζάκης πήραν θέση για την 2η συνεδρία με θέμα «Η παρουσίαση της βίας στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και ο ρόλος τους στην ανάπτυξη της αθλητικής βίας». Η σημερινή ημέρα ολοκληρώθηκε με την 3η συνεδρία και παρεμβάσεις οργανωμένων οπαδών από Συνδέσμους του Ηρακλείου.

Το πρόγραμμα της Κυριακής θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα διαρκέσει ως τις 3 το μεσημέρι, με ομιλίες εκπροσώπων φορέων και διαιτητών ενώ ξεχωρίζουν οι ομιλίες του Γιώργου Βασιλακόπουλου, του Βασίλη Γκαγκάτση, του Γιώργου Μποροβήλου και του Γιώργου Δούρου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News