default-image

Άστοχος και ηττημένος ο Παναθηναϊκός στη Βρακελώνη

Μπάσκετ
Άστοχος και ηττημένος ο Παναθηναϊκός στη Βρακελώνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα ποσοστά του Παναθηναϊκού ήταν τραγικά στη Βαρκελώνη και μοιραία ηττήθηκε με 78-69 από την Μπαρτσελόνα στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Την ώρα που ο Παναθηναϊκός ερχόταν με… τρίποντη φόρα από Αρμάνι Μιλάνο (9/16) και Φενέρμπαχτσε (18/26), κόντρα στη Μπαρτσελόνα έμεινε στα 2/20 και μοιραία ήρθε η ήττα για το τριφύλλι.

Στο 3-2 πλέον οι παίκτες του Ιβάνοβιτς που παρά την καλή τους άμυνα και την προσπάθεια που έκαναν, τους πρόδωσε το μακρινό σουτ, με τους Καταλανούς να κάνουν το 5/5.

Σε προσωπική μονομαχία… δεινοσαύρων εξελίσσονταν τα πρώτα λεπτά (πάντα με τη συμπαράσταση του Διαμαντίδη από πράσινης πλευράς). Την ώρα λοιπόν που ο Τόμιτς έβαζε το ένα μετά το άλλο και κρατούσε την Μπάρτσα μπροστά στο σκορ (10-6), ο Μπατίστα απαντούσε αναλόγως στην άλλη άκρη του παρκέ κι έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά (10-11). Κάποια χαμένα αμυντικά ριμπάουντ έδιναν την ευκαιρία στους Καταλανούς να ανανεώνουν επιθέσεις, αλλά επ' ουδενί να ξεφύγουν στο σκορ. Παρά το μίνι ροτέισον, το τριφύλλι παρέμεινε… ισχυρό (18-18) ακόμα κι αν τα τρίποντα δεν του έκαναν το χατίρι.

Να παίζεις μόνο με Μπατίστα δεν γινόταν. Και ο… έκτος παίκτης που ήρθε απ' τον πάγκο για να αναλάβει τα ηνία του τριφυλλιού ήταν ο Γκιστ! Ο Αμερικανός ήταν «σεληνιασμένος» στην επίθεση (με παλικαρίσια και διαδοχικά καλάθια), έκοβε (κι έραβε) στην άμυνα και με δική του τάπα… ξεχύθηκε στον αιφνιδιασμό ο Παππάς για το προβάδισμα των πρασίνων μετά από ώρα, 28-30. Και μέσα σε τρία λεπτά ήρθαν τα πάνω-κάτω. Μεγάλο blackout στην επίθεση, ο Ντόελμαν δεν σταματούσε (διαδοχικούς πόντους) και κάπως έτσι… από το πουθενά, οι Καταλανοί ξέφυγαν με 10, 43-33, με τον Φώτση να πετύχει στο 19' το πρώτο τρίποντο της ομάδας του, αλλά να μην το χαίρεται, καθώς σχεδόν στην εκπνοή ο Ναβάρο «απάντησε» για το 47-38.

Δεν ήταν η μέρα του απ' τα 6,75. Αποδείχθηκε περίτρανα στα δύο (εντελώς) αφύλαχτα τρίποντα του «λαβωμένου (με δεμένο χέρι) Σλότερ. Και κάπως έτσι οι μπλαουγκράνα διατηρούσαν εύκολα το διψήφιο νούμερο διαφοράς (55-44). Το πάλευαν στην άμυνα οι παίκτες του Ιβάνοβιτς, προσπαθούσαν να μην αφήσουν τους αντιπάλους του να το «καθαρίσουν» παρά το γεγονός πως τα τρίποντα ήταν ανοιχτή πληγή. Οι πράσινοι «έσφιξαν» κι άλλο πίσω, κατάφεραν να μείνουν συνδεδεμένοι με το καλάθι της Μπάρτσα κι έστω και με δυσκολία κι ενώ μόνο με δίποντα (1/14 τρίποντα), ο Μαυροκεφαλίδης κρατούσε σχετικά όρθιους -δεδομένου της αστοχίας- τους νταμπλούχους Ελλάδας (64-56).

Να μην βάζεις τρίποντα, πάει κι έρχεται. Όταν βλέπεις τον… άλλο να τα βάζει όμως, σε τρελαίνει περισσότερο (67-56 με ένα του Ναβάρο). Η άμυνα πήγαινε καλά απ' το τρίτο δεκάλεπτο. Και συνέχιζε στο ίδιο μοτίβο και στο τέταρτο (με την επίθεση να τον προδίδει). Δύο εύκολα καλάθια και μια… διπλή τεχνική ποινή στον Αμπρίνες (που αποβλήθηκε) όχι μόνο έδωσε… ζωή στον Παναθηναϊκό, αλλά με το 67-62 στο 34' τον έβαλε για τα καλά στο «κόλπο»! Ο Μπατίστα δεν ήταν ο ίδιος του πρώτου μέρους, κάποιες βιαστικές επιθέσεις… εμφανίστηκαν, η ευστοχία απ' τα 6,75 όχι και είναι ενδεικτικό πως στα τελευταία 2,5 λεπτά η ελληνική ομάδα πέτυχε μόλις τέσσερις πόντους, χάνοντας εν τέλει με το 78-69.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 47-38, 64-56, 78-68

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόλμαν 9(1), Χεζόνια, Χουέρτας 8(2), Αμπρίνες 1, Ναβάρο 12, Σατοράνσκι 6, Πλάις, Τόμας 2, Όλεσον 12(2), Λάμπε 12(2), Νάχμπαρ, Τόμιτς 16

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 5, Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 6, Φώτσης 5(1), Παππάς 8, Μαυροκεφαλίδης 7, Διαμαντίδης 9(1), Γκιστ 9, Μπατίστα 14, Μπλουμς 4, Παπαγιάννης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News