default-image

Αποχαιρετά το 2014 από την κορυφή ο Τζόκοβιτς

Σπορ
Αποχαιρετά το 2014 από την κορυφή ο Τζόκοβιτς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης θα αποχαιρετίσει το 2014 ο Νόβακ Τζόκοβιτς καθώς ο Σέρβος τενίστας επικράτησε άνετα 2-0 σετ (6-2, 6-2) του Τόμας Μπέρντιχ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Α' ομίλου του ATP World Tour Finals στο Λονδίνο και πέτυχε διπλό στόχο.

Αφενός πήρε (ως πρώτος και αήττητος, μάλιστα, του γκρουπ) την πρόκριση στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τον Κέι Νισικόρι, ενώ εξασφάλισε ότι θα παραμείνει στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τέλος του 2014, παρά τις προσπάθειες που έκανε ο Ρότζερ Φέντερερ για να του «πάρει» το Νο 1.

Σημαντικό επίτευγμα για τον «Τζόκερ», που για τρίτη χρονιά τα τελευταία τέσσερα χρόνια θα κάνει Πρωτοχρονιά στο Νο 1. Οι προηγούμενες ήταν το 2011 και το 2012. «Το να είσαι το Νο 1 στον κόσμο είναι πιθανότατα μία από τις πιο δύσκολες και μεγαλύτερες προκλήσεις που μπορεί να έχει ένας τενίστας. Ετσι, νιώθω απίστευτα γεμάτος και ευτυχισμένος που το καταφέρνω», τόνισε ο Τζόκοβιτς, ο οποίος παρέλαβε το σχετικό έπαθλο μέσα στο κορτ, μετά το τέλος του αγώνα με τον Μπέρντιχ, σε σχετική τελετή που έγινε παρουσία των ΜάκΕνρο, Μπέκερ, Βιλάντερ και Μογιά.

Και πρόσθεσε: «Ηταν ένας δύσκολος χρόνος, με εξαιρετικές προκλήσεις. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και κρατάω το τρόπαιο γνωρίζοντας πόσοι θρύλοι του τένις το έχουν καταφέρει στο παρελθόν».

Ο Τζόκοβιτς βρίσκεται στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης από τις 7 Ιουλίου του 2014, μετά την κατάκτηση του Wimbledon νικώντας στον τελικό τον Ρότζερ Φέντερερ.

Οσο για τον άλλο φιναλίστ της τετράδας του ATP World Tour Finals, θα προκύψει από την αναμέτρηση ανάμεσα στον Σταν Βαβρίνκα και τον Μάριν Τσίλιτς, που διεξάγεται στις 22:00. Οποιος προκριθεί από τους δύο θα αντιμετωπίσει τον Ρότζερ Φέντερερ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News