default-image

"Το συνέδριο δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις για το νέο αθλητικό νόμο"

Ποδόσφαιρο
"Το συνέδριο δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις για το νέο αθλητικό νόμο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το συνέδριο για τη βία στα γήπεδα, που μετά από πρωτοβουλία της ΕΠΣΗ γίνεται στην Ελλάδα έπειτα από 32 ολόκληρα χρόνια (!), διεξάγεται αυτό το σαββατοκύριακο με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και της Ένωσης στο Ηράκλειο.  

Όπως προανήγγειλαν οι διοργανωτές την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΠΣΗ, το συνέδριο αναμένεται να το παρακολουθήσουν ακόμη ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και πρώην αθλητής μπάσκετ Βασίλης Κικίλιας, που έρχονται αύριο Σάββατο στο Ηράκλειο.

Η συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΠΣΗ ξεκίνησε με τον πρόεδρο της Ένωσης Νίκο Τζώρτζογλου. Ο κ. Τζώρτζογλου αρχικά ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης και προσωπικά τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για τη συνδρομή του και τόνισε χαρακτηριστικά: «Η ΕΠΣΗ δε μένει μόνο στο στείρο ρόλο να διοργανώνει πρωταθλήματα. Eίχαμε την υποχρέωση να κάνουμε αυτό το συνέδριο. Και ένα παραπάνω μετά το κρούσμα βίας που έγινε στη γειτονιά μας, στο "σπίτι μας", και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του Κώστα Κατσούλη».

Στη συνέχεια ο κ. Τζώρτζογλου ευχαρίστησε τη μεγάλη χορηγό της Ένωσης "Champions Bet", τις "Μινωικές Γραμμές", τις Ασφάλειες "Κρήτη", το ξενοδοχείο "Ατλαντίς" αλλά και από την τοπική αυτοδιοίκηση, το Δήμο Ηρακλείου. Επίσης ξεχωριστή αναφορά έκανε στη συνδρομή του Αστέρα Μυρτιάς αλλά και στον πρόεδρο της Χερσονήσου κ. Τσάλο. Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο περιφερειακός σύμβουλος (υπεύθυνος Αθλητισμού) Νίκος Συριγωνάκης και αφού συνεχάρη την ΕΠΣΗ για την πρωτοβουλία του συνεδρίου τόνισε πως «εξαίρετοι επιστήμονες και άνθρωποι του αθλητισμού θα είναι παρόντες και με τις εισηγήσεις τους και τις προτάσεις τους θα προσφέρουν τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη δημιουργία του νέου αθλητικού νόμου». Επίσης ο κ. Συριγωνάκης έδωσε τα εύσημα στην επιστημονική αλλά και την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου, κάτι που είχε κάνει και ο κ. Τζώρτζογλου. Άλλωστε αμφότεροι τόνισαν πως για να έρθει αυτό το τόσο σημαντικό διήμερο έχουν δουλέψει πάρα πολλοί άνθρωποι...

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου, Γιάννης Δροσίτης, τόνισε ότι πως «είναι μια σημαντική πρωτοβουλία από την ΕΠΣΗ με συμπαραστάτη την Περιφέρεια Κρήτης και τους χορηγούς», για να προσθέσει ότι «η ΕΠΣΗ πρέπει να νοιάζεται και για την εκπαίδευση των παραγόντων, των αθλητών και γενικά όσων είναι γύρω από τον αθλητισμό. Θα υπάρχουν εκλεκτοί καλεσμένοι και θέλω να υπογραμμίσω το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης αλλά και του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και μια "συνεδριακή τράπεζα" η οποία θα καταγράφει της απόψεις των ομιλητών. Παρόντες θα είναι και οι οργανωμένοι φίλαθλοι μεγάλων ομάδων, οι οποίοι θα αναλύσουν τον τρόπο σκέψης». Ο κ. Δροσίτης υπογράμμισε τη δήλωση του κ. Βασιλακόπουλου, ότι «ο αθλητισμός δεν παράγει βία» για να σχολιάσει παράλληλα: «Άρα πρέπει να δούμε από πού παράγεται η βία».

Ο κ. Δροσίτης έδωσε έμφαση στη βράβευση του δημοσιογράφου και πρώην προέδρου του ΠΣΑΤ Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, αφού, όπως είπε, «με τη δική του καθοριστική παρέμβαση το Ηράκλειο έγινε Ολυμπιακή Πόλη», ενώ έδωσε και λεπτομέρειες σχετικά με τη "μεταφορά" των συμπερασμάτων του συνεδρίου ενόψει νέου αθλητικού νόμου: «Δύο μεταπτυχιακοί φοιτητές θα καταγράψουν τα πάντα, ενώ στο τέλος όλα θα είναι στη διάθεσή μας όπως και στη διάθεση των ΜΜΕ». Στο σημείο αυτό μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου πρόσθεσε πως ζητήθηκε από την Ένωση να επισπευστούν οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του συνεδρίου ώστε αυτό να πραγματοποιηθεί πριν τεθεί προς ψήφιση ο αθλητικός νόμος...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News