default-image

Στο "μέτωπο" της Σούπερ Λίγκας σήμερα ο ΟΦΗ

Αθλητισμός
Στο "μέτωπο" της Σούπερ Λίγκας σήμερα ο ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα νέα σοβαρό ζήτημα καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα η διοίκηση του ΟΦΗ, καθώς η ΠΑΕ αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο, στην συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας που θα γίνει στις 2 το μεσημέρι. Πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης είναι η προσφυγή των «ασπρόμαυρων» στα πολιτικά δικαστήρια, όπως συμβαίνει και με τον Πανιώνιο.

Ουσιαστικά πρόκειται για συνέχεια προηγούμενης σχετικής συζήτησης στην Λίγκα, με συγκεκριμένες ομάδες να βάζουν πιεστικά το θέμα στο… τραπέζι. Στις συνεδριάσεις που προηγήθηκαν Παναθηναϊκός και Παναιτωλικός, είχαν ζητήσει από τους θεσμικούς φορείς να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Η απάντηση ήταν άμεση από πλευράς ΟΦΗ, που τόνισε προς όλα τα μέλη του Συνεταιρισμού, πως δεν είχαν δείξει ανάλογη σπουδή, με ομάδες που είχαν επιλέξει τον ίδιο… δρόμο στο παρελθόν.

Διοικούντες και νομικό επιτελείο είναι σε ετοιμότητα, προκειμένου να αναπτύξουν τις θέσεις και τα επιχειρήματα, υψώνοντας «ασπίδα» για την ομάδα. Βασικός άξονας είναι η εξαίρεση ποδοσφαιριστών και προπονητών από την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, κάτι που δεν έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις. Ταυτόχρονα, υπάρχουν περιπτώσεις ΠΑΕ που στο παρελθόν προσέφυγαν στα πολιτικά δικαστήρια και δεν είχαν κυρώσεις στο ποδοσφαιρικό «πλαίσιο».

Το σημερινό συμβούλιο έχει κι άλλα σημαντικά θέματα, όπως είναι η αδειοδότηση για την αγωνιστική περίοδο 2015-16. Θα αποφασιστεί η εισήγηση που θα γίνει προς την ΕΠΟ, σχετικά με τις ποινές για τις ομάδες, που δε θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν άδεια.

Επίσης, θα συζητηθεί και το αγωνιστικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα ως το τέλος του πρώτου γύρου, το οποίο είναι σε εκκρεμότητα. Μετά τη συνεδρίαση θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των αναμετρήσεων από την 11η ως και την 17η «στροφή» του εφετινού πρωταθλήματος. Να υπενθυμίσουμε, ότι ερωτηματικό είναι και οι ακριβείς ημερομηνίες για την εμβόλιμη 6η αγωνιστική, που θα γίνει το διήμερο 3 και 4 Δεκεμβρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News