default-image

Σε δικά του παιδιά στρέφεται ο Παναθηναϊκός

Ποδόσφαιρο
Σε δικά του παιδιά στρέφεται ο Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Mετά το «διαζύγιο» με τον Νίκο Νταμπίζα, ενισχύεται η στρατηγική επιλογή της διοίκησης του Παναθηναϊκού να δώσει κι άλλες ευκαιρίες στα δικά του «παιδιά». Ητοι σε πρώην παίκτες του συλλόγου οι οποίοι τίμησαν την πράσινη φανέλα, αγαπούν την ομάδα και σε κάθε περίπτωση γνωρίζουν πολύ καλά τις απαιτήσεις του να εργάζεσαι στο «τριφύλλι».

Κι ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος, άλλωστε, κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου είχε υπογραμμίσει πολλές φορές πως «...ο Παναθηναϊκός πρέπει να βασιστεί πλέον ακόμη περισσότερο στις δικές του δυνάμεις», δίνοντας ένα πρώτο «στίγμα» της επι(στροφής) του συλλόγου σε στοχευμένες επιλογές/κινήσεις από το παρελθόν του.

Αυτή ακριβώς η επιχείρηση «μετάγγισης» με νέο Παναθηναϊκό «αίμα» και η συσπείρωση των «πράσινων» δυνάμεων είναι πλέον σε εξέλιξη κι αναμένεται να συνεχιστεί στο άμεσο μέλλον. Με (επόμενη) βασική στόχευση την επιλογή του τεράστιου Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος θα απαντήσει μέσα στον επόμενο μήνα στην πρόταση που του έγινε από τον Γιάννη Αλαφούζο και τον Τάκη Φύσσα, για να επιστρέψει στον σύλλογο από τον Ιανουάριο και μετά.

Γενικά η παράμετρος της «πράσινης» συσπείρωσης δεν αφορά μόνο (κομβικές) διοικητικές θέσεις (Φύσσας, Βόκολος), αλλά έχει να κάνει και με το τμήμα σκάουτινγκ, την ακαδημία, αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση του ποδοσφαιρικού τμήματος (πρώτη ομάδα) και συνολικά του έμψυχου δυναμικού. Σε όλα αυτά τα πόστα, άλλωστε, υπάρχουν ήδη πολλοί παλιοί άσοι του Παναθηναϊκού, οι οποίοι αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο λίαν συντόμως.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΟΚΟΛΟΣ: «Κουμπώνει» στη φιλοσοφία που υπήρχε

Ο Λεωνίδας Βόκολος ήταν ο τελευταίος κρίκος της «πράσινης» αλυσίδας, σε μία άκρως νευραλγική θέση. Ο Γιάννης Αλαφούζος τον είχε στο μυαλό του απ' την άνοιξη του 2013, ωστόσο δεν ήταν εφικτό να συνεργαστούν τότε, λόγω της παρουσίας του στην εθνική. Μπαίνει στο «τριφύλλι» με «φρέσκες» ιδέες, πλάνο και φιλοσοφία, που κολλάει... γάντι σ' αυτό που ξεκίνησε να χτίζει ο Παναθηναϊκός τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Δεδομένα θα χρειαστεί λίγο χρόνο μέχρι να βρει τα «πατήματά» του στο σύνολο των αρμοδιοτήτων του (μεταγραφές, επαφές με μάνατζερ, ατζέντα), όμως εξαρχής θα προσφέρει ένα σημαντικό πλεονέκτημα που δεν είχε ο σύλλογος στο παρελθόν. Τη βάση δεδομένων όλων των ταλέντων του ελληνικού ποδοσφαίρου -από ηλικίες 15 ετών και πάνω- που έχτισε ο ίδιος ως υπεύθυνος του αναπτυξιακού προγράμματος των εθνικών ομάδων.

ΤΑΚΗΣ ΦΥΣΣΑΣ: Συνδετικός κρίκος διοίκησης-ομάδας

Επέστρεψε στον Παναθηναϊκό στις 6 Αυγούστου (λίγα 24ωρα μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με την Εθνική) στη θέση του διευθυντή ποδοσφαίρου προκειμένου να αποτελέσει τον σύνδεσμο της διοίκησης με το ποδοσφαιρικό τμήμα. Και είναι αλήθεια πως λόγω ιδιοσυγκρασίας και χαρακτήρα δεν χρειάστηκε ούτε... μέρα προσαρμογής, μπαίνοντας αμέσως στα «βαθιά» και σε θέματα που υπήρχε διοικητικό κενό. Στα κριτήρια της επιλογής της πρόσληψής του είναι ξεκάθαρο ότι μέτρησε το παρελθόν του στον σύλλογο, η αυταπάρνηση που είχε δείξει για την ομάδα όταν ήταν στο έμψυχο δυναμικό της (την πενταετία (1998-2003) και φυσικά η μετέπειτα πορεία του ως διοικητικό στέλεχος στις εθνικές ομάδες, αλλά και η τιμιότητά του.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΝΗΣ: Τελευταία ευκαιρία για «restart»

Ο Παναθηναϊκός ένωσε ξανά προ ημερών (μετά από 28 μήνες) τον δρόμο του με τον Σωτήρη Νίνη, προσφέροντάς του μια μεγάλη (και για πολλούς τελευταία) ευκαιρία για να κάνει το περίφημο restart στην καριέρα του, που είχε πάρει την κατιούσα μετά το καλοκαίρι του `12. Κι ίδιος δείχνει σ' αυτό το δεύτερο ξεκίνημά του στην ομάδα πως έχει πάρει όντως πολύ σοβαρά την επάνοδό του. Είναι πολύ ήρεμος (μετά από μια «ταραγμένη» αγωνιστικά διετία), έχει καθαρό μυαλό -αναγνωρίζοντας τα όποια λάθη έκανε και ο ίδιος- και το κυριότερο: έχει μεγάλη διάθεση για να «επιστρέψει» από τον Γενάρη κι έπειτα, προσεγγίζοντας σταδιακά τα παλιά του στάνταρ. Και μόνο το γεγονός πως στο διήμερο ρεπό της ομάδας ο ίδιος ήταν στο Κορωπί για... δουλειά, μιλάει από μόνο του.

ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ ΣΙΛΒΑ - ΧΑΡΗΣ ΜΑΥΡΙΑΣ: Δύσκολες, αλλά «πολύτιμες» επιστροφές

Πλην του Νίνη, οι «πράσινοι» κυνηγούν τον προσεχή Γενάρη την επιστροφή κι άλλων δύο δικών του «παιδιών», του τεράστιου Ζιλμπέρτο Σίλβα και του Χάρη Μαυρία. Με διαφορετική βεβαίως στόχευση στον καθένα. Η πρόταση προς τον «μύθο» του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου αφορά την παρουσία του τιμής ένεκεν στο ποδοσφαιρικό τμήμα μέχρι το καλοκαίρι προκειμένου να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια με τις τιμές που του αξίζουν κι εν συνεχεία να αναλάβει νευραλγικό πόστο στον σύλλογο με στόχο την εδραίωσή του στις αγορές της Λατινικής Αμερικής (και όχι μόνο). Τον δε Μαυρία οι «πράσινοι» θέλουν να τον αποκτήσουν ως δανεικό για 1,5 χρόνο, για να του δώσουν την ευκαιρία να «ζωντανέψει» ξανά την καριέρα του («ανενεργός» εδώ και καιρό στη Σάντερλαντ), προσφέροντας μια πολύτιμη λύση στο μεσοεπιθετικό κομμάτι του «τριφυλλιού».

ΡΕΝΕ ΧΕΝΡΙΚΣΕΝ: Η τελευταία προσθήκη στο σκάουτινγκ

Ο Ρενέ Χένρικσεν ήταν το τελευταίο μέλος που προστέθηκε στο τμήμα σκάουτινγκ των «πράσινων» από τον περασμένο Μάιο, όντας πλέον τα «μάτια» του «τριφυλλιού» στις σκανδιναβικές χώρες (θέση που είχε και επί πολυμετοχικότητας). Επιπλέον δεν θα πρέπει να λησμονούμε πως στα μέσα της περασμένης σεζόν στο σκάουτινγκ του Παναθηναϊκού εντάχθηκαν άλλοι δύο τέως αθλητές των «πράσινων», οι Ανδρέας Λαγωνικάκης και Κώστας Μπατσινίλας, ενώ υπήρχε ήδη ως επικεφαλής του τμήματος ο Δημήτρης Μάρκος, άπαντες με αρμοδιότητες που αφορούν κυρίως την ενίσχυση της ακαδημίας. Στη δε ακαδημία είναι επικεφαλής εδώ και 4 χρόνια ο παλιός άσος της ομάδας Γιάννης Σαμαράς, ενώ εργάζονται επίσης και οι Κώστας Φραντζέσκος, Σπύρος Μαραγκός, Γιάννης Βονόρτας, Κώστας Ταράσης κ.ά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News